mainos_1043

Sisäpinnat ja tilaosat (akustoinnit)

Lumir on saanut akustiikan taipumaan kaikkiin sävyihin ja muotoihin – hiilinegatiivisesti

artikkelikuva: Lumir on saanut akustiikan taipumaan kaikkiin sävyihin ja muotoihin – hiilinegatiivisesti

”Etsimme arvokiinteistöön sopivaa akustiikkaratkaisua, jolla voimme säilyttää toimistomme arkkitehtonisesti upeat kaarevat muodot sekä katon hienovaraiset reunat ja kulmat. Lumir vastasi tähän toiveeseen täydellisesti.”
Teemu Paasiaho/Arkkitehtitoimisto NOAN.

Lumir on luonut täydellisen reseptin saumattomalle huoneakustiikalle. Lumir Comfort on kestävästi saumaton, kotimainen akustiikkapinnoite. EPD ympäristöselosteen omaava hiilinegativiinen tuote sisältää yli 80% biokuitua ja tuotteella pienennetään rakentamisen hiilijalanjälkeä. Läpivärjätty pinnoite säilyttää alkuperäisen sävynsä ja saumattomuutensa vuosikymmenet, joten kyse on hyvin pitkän elinkaaren omaavasta kestävästä akustiikkaratkaisusta. Lumir mahdollistaa jopa iskunkestävän ja likaa hylkivän pinnan, jolloin seinien akustointi onnistuu erinomaisesti alakattopintojen lisäksi. Lumirin kehittämässä akustiikkapinnoitteessa yhdistyvät toiminnallisuus, kestävyys, ekologisuus ja esteettisyys innovatiivisella tavalla. Lumirin tieteeseen pohjautuvat akustiikkaratkaisut tukevat aina tilan arkkitehtonista ja sisustuksellista ilmettä, jättäen suunnittelijalle luomisen vapauden.

Ruiskutettavaa saumatonta A-luokan akustiikkaa

Koulutettujen ammattilaisten ruiskuttama puupohjainen akustiikkapinnoite yhdistettynä valittuihin pohjamateriaaleihin, luovat tilaan A-luokan akustiikan. Puupohjainen biokuitu toimii huokoisuutensa ansiosta erinomaisena luonnollisena akustiikkamateriaalina. Lumir Comfort voidaan ruiskuttaa suoraan kovalle pinnalle tai saumattomaksi 8 mm kerrokseksi joko Lumir Wool (lasivillan) tai Lumir Board (reikäkipsilevyn) päälle aina asiakkaan tarpeen mukaan. Lumirin tuotteilla on M1 sisäilmaluokitus ja B-s1, d0 paloturvallisuusluokitus.

Lumir tuo tilojen sävyt ja muodot esiin

Akustiikkapinta muovautuu vaikka holvikaaren muotoon tai se voi toimia sävytettynä tilan katseenvangitsijana. Kulttuurihistoriallisesti merkittävissä kohteissa akustiikan täytyy sulautua erityisen hyvin yhteen rakennuksen alkuperäisen arkkitehtuurin kanssa. Hyvänä esimerkkinä toimii Helsingin Tieteiden talon peruskorjausprojekti, johon Lumir valittiin akustiikkaratkaisujen toimittajaksi. Alvar Aallon kohteet ovat toinen hyvä esimerkki.

kuva
”Lumirin akustiikkaratkaisu on tehnyt hotellin 1. kerroksen julkisten tilojen akustiikasta erittäin rauhallisen ja pehmeän sekä tarjonnut meille esteettisesti tavoittelemaamme minimalistisuutta katon profiiliin.”
Erkka Hirvonen/Runo Hotel Porvoo.

Senaatti-kiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Selja Flink totesi: ”Erinomainen ratkaisu arvorakennusten akustointiin, koska Lumir on saatavilla eri sävyissä ja lopputuloksena pinnasta saadaan saumaton, halutessa liki sileä ja tasainen akustiikkapinta. Lumir on puupohjaisen raaka-aineensa ansiosta hyvin ekologinen materiaali. Lumirin tiimi on palvellut meitä erittäin hyvin Tieteiden talon peruskorjausprojektissa, saadessamme lukuisia eri sävymalleja hyväksyttäväksi ennen lopullisia valintoja.”

kuva
EduCity, Turku. Kohteessa toteutettiin n. 2 000 m2 pääosin akustisia seiniä lukuisine eri väreineen. Myös kuvan mustat kulkusillat ja osa betoninharmaista seinistä ovat akustisia Lumir pintoja.

Kaikkiin tiloihin uudis- tai korjausrakentamisessa

Asiakkaan kannalta paras ratkaisu olisi huomioida huoneakustiikka jo tilan suunnitteluvaiheessa. Lumirin ratkaisuilla voidaan päästä kustannussäästöihin, kun vältetään päällekkäisiä työvaiheita ja karsitaan pois muita rakennusmateriaaleja.

kuva
Asiakasreferenssi Kulosaaresta.

Korjausrakentamiseen erikoistunut arkkitehti Marianna Heikinheimo oli esimerkiksi hyvin tyytyväinen, kun Lumir Comfort ruiskutettiin Ark-Byroon toimitilaremontissa suoraan palovillan päälle ja näin pienennettiin merkittävästi tilan hiilijalanjälkeä. Mariannan mukaan Lumirin akustiikkaratkaisussa yhdistyivät hienosti erinomainen akustiikka, visuaalisuus, tekniset ratkaisut ja ekologisuus.

kuva
Lumirin sävymalleja Tieteiden taloon.

Lumir soveltuu julkisten kohteiden lisäksi erinomaisesti myös koteihin. Kuluttajat hakevat esteettisiä ratkaisuja harmonisen äänimaiseman luomiseksi usein korkeisiin ja laajat ikkunapinta-alat omaaviin tiloihin. Tekniikkaa ja moderneja valaistussysteemejä on helppo integroida osaksi kaunista yhtenäistä akustiikkapintaa. Tarjoamme asiakkaillemme markkinoiden ympäristöystävällisintä huoneakustiikkaa, joka parantaa ihmisten elämänlaatua, viihtyvyyttä ja työtehoa. Hyvää akustiikkaa tarvitaan kaikkialla, missä ihmiset kohtaavat.

Yhteydenotot ja tarjouspyynnöt

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 1/2024

prointerior-lehti
mainos_1036
mainos_1052

AJANKOHTAISTA




Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »