mainos_1077

Rakentaminen (ulkoalueet)
Runko ja rakennustuotteet (kivi, laatat, tiili)

Buzon – markkinoiden kestävin säädettävä terassijalkajärjestelmä

artikkelikuva: Buzon – markkinoiden kestävin säädettävä terassijalkajärjestelmä

Korotettujen lattioiden, parvekelaatoituksien ja ulkoterassien rakentaminen on nopeampaa ja yksinkertaisempaa kuin koskaan Buzon DPH -terassijaloilla. Patentoitu innovaatio ratkaisee rakenteelliset haasteet muun muassa kattoterasseilla.

Säädettävän ja ekologisesti kierrätysmuovista valmistetun terassijalkajärjestelmän keveys, lujuus ja kestävyys tekevät siitä ainutlaatuisen ratkaisun terasseille, parvekkeille ja korotetuille lattioille. Raskaat terassi- ja parvekepäällysteet, kuten suurikokoiset luonnonkivilaatat, ovat ihanteellinen kumppani tälle vahvalle ja kestävälle terassijalkajärjestelmälle.

Yksittäinen Buzon DPH -terassijalka kestää jopa tuhannen kilon kuorman ja järjestelmä tarjoaa mahdollisuuden luoda kaltevia pintoja tai rakentaa tasaisia pintoja kalteville alustoille.

kuva

Kattoterassi kätevästi asuntomessukohteeseen

Tomi Norrby toteutti Buzon-järjestelmän avulla taloonsa yli 80-neliöisen terassin, joka jatkuu autokatoksen katolta katetun sisäänkäynnin päälle. Lattian kanssa samaan tasoon asennettu terassi toimii kesäisin liukuoven ansiosta olohuoneen jatkeena.

Betonilaattaelementtiin tehtyjen kaatojen takia terassin pohjasta tuli kalteva, joten Norrby lähti kartoittamaan erilaisia toteutusvaihtoehtoja terassipäällysteelle.

”Arttu Jokinen Liuskemestareilta esitteli Mannerheimintien näyttelytilassa säädettävää Buzon-terassijalkajärjestelmää ja aika nopeasti näin, että nyt ollaan oikeilla jäljillä.”

kuva

Asennustapa mahdollistaa helpon huollon

Buzon-terassijalkajärjestelmän asennus kävi kätevästi ilman isoa asennusporukkaa, erikoistyökaluja, liimoja tai massoja. Pinnoitteeksi valikoitui hiekkapuhallettu Bernardos-liuskekivilaatta Bernardos-liuskekivilaatta ja alkumittausten jälkeen isokokoiset laatat asettuivat terassijalkojen varaan suoraan siisteiksi riveiksi ilman suurempaa hämminkiä.

Buzon-järjestelmän avulla asennettuja kiviä ei saumata, mutta saumaväliksi jää vain noin 4 mm. Vesi valuu pois kivien välistä ja johdetaan vesieristetyn alustan kautta hulevesikaivoon.

”Kivien alle jäi hyvin tilaa vetää esimerkiksi sähköjohtoja valoja tai pistorasioita varten. Kaikenlaiset jälkityöt on helppo toteuttaa, sillä kivet voi nostaa pois ja laskea takaisin paikalleen”, Norrby kertoo.

kuva

Kestävä ja komea lopputulos

Talo valmistui Lohjan vuoden 2021 Asuntomessuille. Kulutuskestävyys oli keskeinen kriteeri, kun luonnonkivi valikoitui terassimateriaaliksi. Kesällä kohteessa vieraili arviolta 60 000 ihmistä, mutta kiven pintaan kävijämäärä ei saanut aikaan minkäänlaisia jälkiä. Hiekkapuhallettu pinta ei ole sateen kastelemanakaan liukas ja vaikka kesä 2021 oli helteinen, kivi ei lämmennyt polttavan kuumaksi.

”Grillatessa kivelle roiskunut rasvakin haihtui kuin taivaan tuuliin ilman puhdistustoimenpiteitä. Kivipintaan ei lika imeydy”, Norrby nauraa.

Liuskemestarit Oy on kaikenlaisen kivirakentamisen asiantuntija. Lisätietoja ja luonnonkivellä toteutettuja ratkaisuja löydät kotisivuiltamme osoitteesta www.liuskemestarit.fi.

Numerosta 0207 995668 voit varata esittelyajan Helsingin showroomiin tai Oriveden näyttelytiloihin.
Myös Teams-etäesittely on mahdollinen.

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA




Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »