Kalusteet ja varusteet

5 syytä, miksi kotimaisella valmistuksella todella on merkitystä

artikkelikuva: 5 syytä, miksi kotimaisella valmistuksella todella on merkitystä

Kotimaisuuden merkitys ja arvostus on viime vuosien aikana kasvanut merkittävästi. Kun maailma sulkeutui, tuntui monesta hullulta, että kotiin tai töihin hankitut kalusteet matkustavat enemmän kuin itse sai matkustaa. Kotimaassa vastuullisesti valmistetut kalusteet matkustavat vähän ja puhtaasti luoksesi ja kuormittavat näin luontoa vähemmän.

1. Valmistuksessa käytettyjen materiaalien alkuperä tunnetaan ja materiaalit ovat turvallisia

Me ISKUssa hankimme 75% ostoistamme kotimaasta ja 99% EU-alueelta. Tällöin saavutamme parhaan toimitusvarmuuden sekä tiedämme, mistä materiaalimme hankimme. Esimerkiksi käyttämämme kalustelevy on PEFC- ja M1-sertifioituja. PEFC-sertifiointi tarkoittaa sitä, että käyttämämme puun alkuperä on tunnettua ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaan tuotettua. M1 on rakennusmateriaalien päästöluokka, joka kertoo alhaisesta sisäilmaemissiotasosta (mm. formaldehydi, VOC, ammoniakki, hajut).

Vaahtomuoveilla on CertiPUR sertifikaatti, joka kertoo siitä, että materiaalit on testattu eikä niissä ole raja- arvojen ylittäviä terveydelle tai ympäristölle vaarallisia kemikaalipitoisuuksia (ml. formaldehydi).

2. Kotimainen valmistus työllistää kotimaassa ja voit luottaa turvallisiin työoloihin

ISKU työllistää yli 600 henkilöä erilaisissa työtehtävissä mm. tuotannossa, myynnissä, markkinoinnissa, tuotekehityksessä, hankinnassa ja monissa muissa organisaation osissa. Kumppaniverkostomme kautta työllistämme lisäksi yli 1000 henkilöä kotimaassa.

Kun ostat kotimaisia kalusteita, voit myös luottaa, että työntekijöiden työolosuhteet ovat kunnossa. Kiinnitämme erityistä huomiota työergonomiaan, jotta työntekijöidemme on mahdollisimman helppo tehdä töitä myös tehtävissä, jotka vaativat nostamista tai tuotteiden kääntämistä. ISKUlla on sertifioitu ISO 45001 -standardiin perustuva työterveys- ja turvallisuusjärjestelmä. Konsernin sairauspoissaoloprosentti vuonna 2020 oli 2,3 %.

kuva
Kaikki ISKUn tuotteet testataan kestämään

3. Tuotteet on valmistettu ja testattu aikaa ja käyttöä kestäviksi

Suomalainen osaaminen tunnetaan myös maailmalla laadukkuudesta ja kestävyydestä. Vahvuutenamme ISKUlla on moderni teknologia, joka täydentyy tuotantotyöntekijöidemme rautaisella ammattitaidolla ja käsityötaidolla. Tehtaallamme työskentelee pitkänlinjan ammattilaisia ja pisimmät työurat ovat yli 40-vuotisia. Olemme ylpeitä osaamisestamme, laadusta ja kestävästä ajattelustamme ja tämä näkyy tuotteissamme.

ISKUlla on myös oma testilaboratorio laajoille tuotetesteille. Testilaboratoriossamme tuotteet testataan monipuolisesti vastaamaan EN- ja ISO-standardeja.

4. Tuotteiden valmistuksessa ja kuljetuksessa aiheutuu mahdollisimman vähän päästöjä

ISKUn tuotanto sekä kaikki showroomit ja myymälät Suomessa käyttävät 100%:sti uusiutuvaa sähköenergiaa. Lisäksi rakennamme yhden Suomen suurimmista aurinkovoimapuistoista tehtaamme vieraan Lahdessa ja kaikki energia siirtyy tuotantomme käyttöön. Kalusteemme ovatkin siis valtaosaltaan aurinkovoimalla tuotettuja!

kuva
Ompelija Hanna Valve

Tuotantomme sijaitsee vain Lahdessa, jolloin toimitukset tehdään yhdestä paikasta. Haluamme vähentää päästöjä kaikin keinoin. Olemme vähentäneet trukkien määrää tuotannossa 100 kappaleella ja suurin alihankkijamme toimii tehtaan sisällä, jolloin kuljetuspäästöt on minimoitu. Suurin osa kuljetuksistamme tehdään uusiutuvalla fossiilittomalla polttoaineella.

5. Tuotteiden koko elinkaari on huomioitu

Olemme huomioineet tuotteiden valmistuksessa niiden koko elinkaaren. Vastuullisuus todella konkretisoituu tuotteidemme raaka-ainevalinnoissa, suunnittelussa, tuotannossa ja valmiissa tuotteessa.

Tuotteen elinkaaren lopussa kierrätyspalvelumme käsittää kalusteiden kierrätyksen alkaen kalusteiden noudosta asiakkaalta ja päättyen kierrätyksen toteutumisen loppuraportointiin. Kierrätysjärjestelmän ensisijainen tavoite on minimoida kierrätettävän jätteen ympäristökuormitus ja sekajätteen määrä.

Huonokuntoiset kalusteet puretaan, osat lajitellaan ja kierrätetään. Materiaalit saavat uuden elämän toisena tuotteena tai uusiokäytössä. Käyttökelpoiset vanhat kalusteet ohjataan jatkokäyttöön, tarvittaessa kunnostettuina, ja myydään käytettyinä edelleen. Myös kuljetussuojaukset ja asennusjäte kierrätetään vastuullisesti.

Lisätietoja: www.isku.com

kuva

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

mainos_786

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »