mainos_1062

Kalusteet ja varusteet (kulttuurintilat, liiketilat, projektikohtaiset erityiskalusteet, sairaalat, hoivatilat, työympäristöt, yleiset tilat)
Sisustussuunnittelu

Miksi huonekalun pitää olla empaattinen?

Taitelija-arkkitehtipari Partasen & Lamusuon designbrändi Palad jättää empaattisen jalanjäljen maailmaan. Mutta mitä tämä tarkoittaa käytännössä? Miksi huonekalun tulee olla empaattinen ja miten empatia ja tasa-arvo näkyvät Paladin arjessa?

Kuopiolaislähtöinen Palad suunnittelee kestäviä, kauniita ja muunneltavia huonekaluja, jotka sopivat moneen eri tilaan ja sisustukseen. Erityisen hyvin Palad-kalusteet sopivat julkisiin tiloihin, joissa käyttäjäkunta ja -määrät vaihtelevat. Tällä hetkellä kalusteita voi tavata muun muassa BioRex-elokuvateatterien tiloissa.

Palad Showroom
Kuva: Heikki Rautio

Muotoilemassa yhteistä hyvää

“Yhteiset arvomme ovat muokanneet Paladin suunnittelufilosofiaa tarinamme alusta alkaen. Tarvelähtöisyys on tärkeä periaatteemme: mitään ei ole suunniteltu, jos sille ei ole ollut aitoa tarvetta”, Jaana Partanen kuvailee.

“Muita meille lähellä olevia arvoja ovat myös ekologisuus, tasa-arvo ja yhteistyö. Ne eivät ole meille vain kauniita sanoja, vaan ne näkyvät aktiivisesti toiminnassamme. Jatkuvasti parempien ratkaisujen löytäminen on meille tärkeää. Puukalusteiden massiivipuu tulee nytkin lähimetsistä, mutta jatkossa voimme kertoa tarkalleen, kenen metsänomistajan puu on saanut uuden elämän kalusteidemme muodossa”.

Palad Showroom
Palad suunnittelijat Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo

“Olemme myös omalta osaltamme vaikuttamassa siihen, että maailmasta tulee tasa-arvoisempi ja yhteistyökykyisempi. Kalusteiden tuotanto on keskitetty pienelle alueelle Savoon ja tunnemme tekijät henkilökohtaisesti”, Heikki Lamusuo täydentää.

Kalusteet on myös suunniteltu kestämään aikaa. Kalusteiden massiivipuuosat ovat korjattavissa helposti sekä kankaat vaihdettavissa elämän muuttuvien tarpeiden mukaan ja lopulta elinkaarensa päässä tuotteet voidaan kokonaisuudessaan kierrättää.

Palad Showroom
Kuva: Akseli Muraja

Miten jättää maailmaan empaattinen jalanjälki?

“Empaattinen jalanjälki on positiivinen vaikutus, jonka jätämme maailmaan empatiaan, yhteistyöhön ja kestävään kehitykseen pohjautuvan suunnittelun kautta. Kaikki Palad-kalusteet on suunniteltu tasa-arvoisesti tiloille isoista pieniin ja ihmisille lyhyistä pitkiin. Tämä tiivistyy myös sloganiimme, Design for all shapes and sizes. Palad-kalusteiden avulla luodaan hyvän olon keitaita, joissa ihmiset viihtyvät ja voivat hyvin. Ja jonne jokainen voi tulla omana itsenään. Koska juuri se on pohjimmiltaan kalusteiden tarkoitus”, taiteilija-arkkitehtipari kertoo.

Palad Showroom
Kuva: Samuel Hoisko

Empaattinen jalanjälki on kokonaisvaltainen vastuullisuuden näkökulma, joka näkyy myös Paladin tavassa kohdata yhteistyökumppanit ja muut toimijat.

“Haluamme luoda pitkäikäisiä suhteita ja kumppanuutta, parhaimmillaan jopa ystävystyä asiakkaidemme kanssa.”

Empaattisen jalanjäljen tunnekokemukseen voi tutustua Helsinki Design Weekin ja Habitaren aikaan Paladin pop-up showroomilla BioRex Triplassa 12.-14.9.2023 klo 9-12 sekä ympäri vuoden Palad Showroomilla Kuopiossa.

Lisätietoja: palad.fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 1/2024

prointerior-lehti
mainos_1036
mainos_1052

AJANKOHTAISTA




Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »