mainos_1077

Runko ja rakennustuotteet (ikkunat)

Linnuille turvaa Pilkington AviSafe™-lasilla

artikkelikuva: Linnuille turvaa Pilkington AviSafe™-lasilla

NSG Groupin kehittämän Pilkington AviSafe™ -lasin erikoispinnoite on suunniteltu estämään lintujen törmäämistä rakennuksen ikkunoihin ja julkisivuun. Useimmiten linnut törmäävät lasiin, kun ne erehtyvät luulemaan lasipinnan heijastuksia todellisiksi ja näkevät heijasteessa esimerkiksi puita tai avointa taivasta.

Pilkington AviSafe™ -laseissa on UV-tehostettu kuvio, jonka linnut havaitsevat paremmin kuin ihmiset. Se auttaa estämään lintujen törmäyksiä ikkunoihin ja säilyttää samalla kuitenkin parhaan mahdollisen näkyvyyden sekä lasipintojen arkkitehtonisen estetiikan. Lasin heijaste käyttää aallonpituutta, jossa linnut näkevän UV-valon kaikista tarkimmin. Tämän ansiosta ne näkevät heijasteessa erittäin kirkkaan kuvion ja osaavat siten olla lentämättä ikkunaa kohti.

Pilkington Lahden Lasitehdas Oy

Pilkington AviSafe™ auttaa arkkitehtejä luomaan kohteita, joissa riskit paikalliselle eläimistölle on minimoitu ilman, että rakennuksessa käytettävän lasin määrässä on jouduttu tekemään kompromisseja. Lintuturvallinen lasi auttaa ammattilaissuunnittelijoita myös varautumaan tilanteeseen, jossa lainsäätäjät alkavat vaatia rakennuksilta lintuystävällisiä materiaaleja.

Pilkington AviSafe™ -lasi asennetaan lasituksen ulkopinnalle, ja se voidaan yhdistää myös muihin NSG-konsernin tuotteisiin lisähyötyjen saamiseksi. Laseihin voidaan valita esimerkiksi lämmöneristys, auringonsuoja- tai turvalasiominaisuudet ja äänieristys.

Pilkington Lahden Lasitehdas Oy

Lasia on asennettu muun muassa Puolan Solinassa sijaitsevaan näköalatorniin ja gondoliasemaan. Alueella on kansallispuisto, jossa on paljon villieläimiä sekä kukoistava lintupopulaatio. Kohteesta voi lukea lisää tästä!

Lisää tietoa lintuturvallisesta lasista löytyy täältä!

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

LUE MYÖS

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_985

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »