mainos_1077

Kalusteet ja varusteet (tekstiilit, verhoilut, työympäristöt)
Sisustussuunnittelu

Projektisisustamisen ammattilaistapahtuma ID Helsinki

artikkelikuva: Projektisisustamisen ammattilaistapahtuma ID Helsinki

Projektisisustamisen ammattilaistapahtuma ID Helsinki järjestetään jo viidennen kerran Tapahtumakeskus Telakalla Helsingissä 9.–10.9.2019. Tapahtuma jatkaa julkisten tilojen, toimistojen ja työympäristöjen parissa. Tänäkin vuonna messuosastoille varattu tila on myyty täytteen ja mukana on jälleen laadukas kattaus näytteilleasettajia, joista osa on ollut mukana tapahtuman ensimmäisestä järjestämiskerrasta asti. Osastojen tarjontaa täydentää kaksipäiväinen asiantuntijaohjelma, joka tänäkin vuonna tarjoaa vahvaa ammattiosaamista, monipuolista kokemusta sekä uusia näkökulmia ja inspiraatiota päivittäiseen työhön.

ID Helsingissä on mukana noin 70 näytteilleasettajaa, jotka esittelevät tuotteita, materiaaleja ja palveluja julkisten tilojen ja työympäristöjen tilasuunnitteluun, kalustamiseen, sisustamiseen, toimivuuteen, tehokkuuteen ja viihtyisyyteen. Osa yrityksistä valmistaa tuotteensa itse, osalla puolestaan on edustuksessaan maailmanluokan brändejä. ID Helsingissä on siis edustettuna jopa satoja eri tuotemerkkejä.

Kaksipäiväinen seminaariohjelma jatkaa asiantuntijatasolla, ajankohtaisten aiheiden parissa. Tänä vuonna ID Helsingin ohjelmassa keskitymme ajankohtaisten trendien lisäksi mm. hyvinvointia edistäviin ja aistiystävällisiin työympäristöihin, materiaalikehityksen mahdollisuuksiin ja vaatimuksiin vastuullisessa suunnittelutyössä sekä julkisten tilojen identiteetin muodostumiseen ja säilymiseen muutoksessa.

Työympäristöllä on tärkeä merkitys ihmisten työkykyyn, työssä jaksamiseen ja työn sujumiseen. Työterveyslaitoksen asiantuntijoiden Virpi Ruohomäen, Markku Sainion sekä Pia Sirolan ID Helsingissä järjestämä työpaja tarjoaa ajankohtaisiin tutkimustuloksiin perustuvan tietopaketin monitilatoimistojen työolosuhteisiin liittyvistä haasteista ja mahdollisuuksista. Työpajassa kuulet myös miksi ihmiset reagoivat eri tavalla samoissa ympäristöissä ja miten huomioida ihmisten herkkyydet suunnittelussa.

Ihmiskeskeistä tilasuunnittelua käsitellään myös INTO the Nordic Silencen Johanna Kettusen puheenvuorossa, jossa tarkastellaan materiaalivalintojen peruspilareita aina tilan käyttötarpeen suunnittelusta ääniympäristöön ja valaistukseen. Puheenvuoro ottaa kantaa siihen, kuinka eri aistit tulisi huomioida muuntojoustavan työympäristön materiaalivalinnoissa ja kuinka suuri osuus materiaalivalinnoilla on hyvinvointiin. Materiaalivalinnoissa tulisi huomioida tilan käyttötarkoitus, tilan käyttäjät sekä ylläpidon näkökulma. Vaikka ihmiset aistivat ja kokevat ympäristönsä yksilöllisesti, voidaan silti vetää joitain yleisiä suuntaviivoja, jotka luovat tilasta terveellisen ja miellyttävän ympäristön. Muuntojoustavan työympäristön materiaalivalintojen on kestettävä aikaa ja kulutusta. Niiden on tuettava tilan tarkoitusta, huomioitava terveyteen vaikuttavat tekijät, luotava tarkoituksenmukainen ympäristö työtehtävien toteuttamiseen ja tuettava työhyvinvointia.

ID Helsingissä kuullaan myös trenditoimisto Oltmans van Niekerkin Vision 2021– Future Proofing esitys, jossa Els van Niekerk avaa neljä tärkeintä suuntausta, jotka vaikuttavat maailmaan kulkiessamme kohti vuotta 2021. Luento esittelee makrotrendejä, jotka vaikuttavat yritysten strategiseen suunnitteluun ja tuotekehitykseen. "Future Proofing" -teemallaan Oltmans van Niekerk keskittyy tulevaisuuden ennakointiin, riskien analysointiin ja ratkaisujen kehittämiseen. Mitkä arvot ovat tärkeitä nyt ja tulevana vuosikymmenenä?

Liesbeth Oltmans puolestaan tutustuttaa luennollaan kuulijat vuoden 2021 väri- ja materiaalitrendeihin. Värit vaikuttavat voimakkaasti elämämme eri osa-alueilla. Aika, jossa elämme, on täynnä haasteita ja mahdollisuuksia. Monet värit kertovat ajattelutapojemme muutoksista ja siitä, miten katsomme maailmaa. Materian, ekologian ja yhteiskunnan väliseen suhteeseen kiinnitetään yhä enemmän huomiota. Oltmans paneutuu värien tärkeään rooliin tuotekehityksessä. Kyse ei ole vain siitä, että trendivärit tulevat ja menevät, vaan väri itsessään nähdään arvokkaana lisäyksenä materiaalille ja muodolle.

ID Helsinki tarjoaa alan ammattilaisille mahdollisuuden verkostoitua, päivittää ammattitaitoaan sekä kartoittaa tarjontaa. Tapahtuma on tarkoitettu projektisisustamisen ja sisustusarkkitehtuurin ammattilaisille sekä heidän asiakkailleen. ID Helsinkiin sisäänpääsy ja luennot ovat maksuttomia.

Kävijäksi voi rekisteröityä maksutta sivulla: www.idhelsinki.fi

www.idhelsinki.fi/exhibitors sivulla pääset tutustumaan ID Helsinki 2019 tapahtuman näytteilleasettajiin.

Tapahtuman järjestää Wola Event Management Oy.

Tämän vuoden yhteistyökumppaneina ovat HR Viesti, INTO the Nordic Silence, Piiroinen, prointerior, Projektiuutiset, Roltrade, Sisustusarkkitehdit SIO, Sisustussuunnittelijat SI, Työterveyslaitos sekä Urban View.

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »