mainos_1077

Runko ja rakennustuotteet (julkisivutuotteet, ulkoverhous)

Uusi ilme julkisivuverkolla

Modernit ja uniikit julkisivuverkot piristävät kaupunkikuvaa ja jäävät mieleen

artikkelikuva: Uusi ilme julkisivuverkolla

Näyttävä ja yksilöllinen julkisivuverkko on nopea ja kätevä tapa muuttaa rakennuksen ulkonäköä. Hengittävä ja eristävä julkisivuverkko suojaa rakennusta UV-säteilyltä ja kosteudelta sekä vaimentaa ääntä.

Vuonna 2009 painettujen Archiprint-julkisivuverkkojen keksijä ja kehitysvastaava Peeter Poom tarttui haasteeseen, kun Tallinnan teknillisen yliopiston kirjaston verkkojulkisivulle haettiin toteuttajaa.

”Olimme oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Verkkojulkisivun suunnitteluun, toteutukseen ja asennukseen kului viisi kuukautta. Nykyään toimitamme ja asennamme julkisivuverkon 25 päivässä. Palveluun kuuluvat seinän mittaaminen, kiristysprofiilin asennus sekä verkon asentaminen”, Poom sanoo.

Poom on jatkanut tuotteen parissa kehittämällä erilaisia verkkoratkaisuja.

”PVC-kankaita on käytetty aiemminkin julkisivuissa, mutta meidän innovaatiomme oli painaa kankaalle asiakkaan toiveiden mukainen yksilöllinen kuva. Verkon sisä- ja ulkopuolelle voidaan painaa erilaiset kuvat”, kertoo Poom.

Laadukkaat painovärit kestävät vuosia. Archiprintin uutuustuote mahdollistaa esteettömän näköalan rakennuksen ikkunoista ulos.

”Uudessa verkossa ulkopuolelle on painettu kuva, mutta sisäpuolelta verkko on ihmissilmälle näkymätön”, Poom kuvailee.

Julkisivuverkko suojaa rakennusta

Julkisivuverkkojen hyötyjä on tutkittu Euroopassa. Kankaan ja seinän väliin jää 6-10 cm ilmakerros, joten kangas estää sateen ja UV-säteilyn pääsyn seinille sekä toimii eristeenä helteellä ja pakkasella.

”Lisäksi julkisivuverkko vaimentaa ulkoa kantautuvia ääniä”, lisää Poom.

Esimerkiksi kauppakeskuksissa lasiseinien väliin asennettu painettu verkko lisää turvallisuutta.

Archiprint tekee yhteistyötä arkkitehtien kanssa rakennuksen suunnitteluvaiheessa, jolloin voidaan suunnitella paras tapa julkisivuverkon kiinnittämiseen. Myös vanhempien rakennusten ulkonäköä voidaan modernisoida julkisivuverkolla.

”Kiristysprofiilin asentamisen jälkeen rakennuksen ilmeen päivittäminen on helppoa ja nopeaa. Julkisivuverkon voi valita vaikkapa vuodenaikaan sopivaksi”, Poom sanoo.

Suomessa Archiprint-julkisivuverkkoja edustaa Print World Oy.

Lisätietoja antaa Peter Loorits: peter@archiprint.eu sekä www.archiprint.fi

Teksti: Merja Maukonen

julkisivut, Archiprint

julkisivut, Archiprint

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »