mainos_1077

Runko ja rakennustuotteet (julkisivutuotteet, metallituotteet, ulkoverhous)

Mielikuvituksellinen ja kestävä metallijulkisivu kustannustehokkaasti

artikkelikuva: Mielikuvituksellinen ja kestävä metallijulkisivu kustannustehokkaasti

Nykyaikaisimmalla metallintyöstötekniikalla ja kehittyneillä maaleilla pystytään toteuttamaan silmää hivelevän kauniita ja pitkään värinsä pitäviä metalliverhouksia rakennusten julkisivuihin. Mikä parasta, erittäin kustannustehokkaasti. Uudet tuotantotekniikat antavat arkkitehtisuunnittelulle paljon lisää liikkumavaraa julkisivujen toteutuksessa, kun hinta ei ole enää este.

Laadukkaisiin metallisiin julkisivu-, sekä ohutlevytuotteisiin erikoistunut kotimainen Suomen Kanttauspalvelu Oy ja kansainvälinen maalinvalmistaja Teknos ovat jo pitkään tehneet kehitysyhteistyötä näyttävien, korkealaatuisten sekä kustannustehokkaiden metallijulkisivujen toteuttamiseksi.

Hyvänä esimerkkinä onnistuneesta julkisivuverhouksesta on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin rakennuttama Turun yliopistollisen keskussairaalan T3-rakennus, jonka arvioitu valmistumisaika on loppuvuonna 2021. Rakennuksen julkisivuissa on Suomen Kanttauspalvelun toimittama monimuotoinen metallijulkisivu, jonka värit ja pintakäsittelyt on toteutettu Teknoksen korkealaatuisilla erikoisjauhemaaleilla.

TYKS T3 -rakennuksen projektinjohtourakoitsijana toimii Hartela Oy. Kohteen arkkitehtisuunnittelusta vastaavat pääsuunnittelijana Arkkitehtiryhmä Reino Koivula Oy yhteistyökumppaninaan Schauman Arkkitehdit Oy.

Innovatiivinen metalliverhous elää

TYKS T3-sairaalaan julkisivun metalliverhous muodostuu värikkäistä alumiinikasettilinjoista sekä moniulotteisista ja -muotoisista kukkakuvioisista alumiiniprofiileista. Kolmiulotteisen julkisivuverhouksen ilme muuttuu katselukulman ja -etäisyyden mukaan.

”Lähtökohtaisesti arkkitehdit hakivat näyttävää julkisivua. Alun perin suunnitelmissa oli mukana vaihtoehtoina myös muita, yksinkertaisempia toteutustapoja, mikäli ensisijainen vaihtoehto olisi tullut liian kalliiksi. Totesimme, ettei arkkitehdin haluama syvä kukkakuvio tulisi uudella konekannallamme merkittävästi kalliimmaksi kuin vaihtoehtona oleva yksinkertaisempi verhousratkaisu”, Suomen Kanttauspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Sami Tuhkasaari kertoo.

”Pystymme toteuttamaan jopa metrin syvyisiä julkisivutuotteita, kun aiemmin profiililinjoilla on päästy vain noin kymmenen senttimetrin syvyisiin tuotteisiin. Voimme valmistaa profiiliin helposti myös erilaisia viistemuotoja sekä syviä kaarevia muotoja”, Tuhkasaari sanoo.

Suomen Kanttauspalvelu Oy on jo aiemmin toimittanut vastaavaa kasettimallia muun muassa Helsinki – Vantaan lentoaseman ja Vantaan DSV:n projekteihin.

Värien hehku kestää

Tyks T3 -sairaalan metalliverhous hehkuu värejä kuin karamelli. Värikkäässä julkisivussa on käytetty pääosin Teknoksen supersäänkestäviä maaleja, joissa on huomattavasti tavanomaisia maaleja parempi UV-säteilyn kesto. Tällainen maalipinta säilyttää värisävynsä ja kiiltonsa selkeästi kauemmin perinteisiin jauhemaaleihin verrattuna. Värivalikoima on sama kuin perinteisissä jauhemaaleissa.

”Supersäänkestävät jauhemaalit ovat varsin pieni lisäinvestointi perinteisiin jauhemaaleihin verrattuna. Hintaan vaikuttaa valittava värisävy. Tavanomaisissa sävyissä kustannusvaikutus on noin 15 prosentin luokkaa, kun taas kirkkailla väreillä kustannusvaikutus on jonkin verran korkeampi. Pintakäsitellyn pinnan ja sävyjen ulkonäöllinen kestävyys on tuplasti pidempi tavanomaisiin jauhemaaleihin verrattuna”, myyntijohtaja Harry Kouri Teknos Oy:stä kertoo.

”Teknos kehittää aktiivisesti uusia ominaisuuksia markkinoiden tarpeisiin ja tarjoaa myös muita innovatiivisia ratkaisuja metallisten pintojen pintakäsittelyyn, kuten antimikrobiset ja antigraffitiset jauhemaalit”, Kouri kertoo.

Lisätietoja:
www.suomenkanttauspalvelu.fi/
www.teknos.com/fi-FI/ammattilaisille/

Teksti: Jari Peltoranta

Teknos

Teknos

Teknos

Teknos

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »