mainos_986

Projektiesittelyt

Jakelualalla toimiva Telko sai oranssista väristä piristystä arkeen

artikkelikuva: Jakelualalla toimiva Telko sai oranssista väristä piristystä arkeen

Tehtävänä tässä projektissa oli rakentaa inspiroiva, Telkon toimintaa tukeva tila, jossa funktionaalisuus ja rento estetiikka piti yhdistää toimivaksi kokonaisuudeksi.

”Alussa, kuten kaikissa muissa projekteissamme, tehtäväni oli kuunnella asiakasta ja vasta sen jälkeen ehdottaa”, kertoo tilan suunnittelija Kokema Designin Sabina Dontcheff.

Lähtökohtana oli, että henkilökunta työskentelee omissa huoneissa joko yksin tai tiimeissä. Ainoastaan muutama avotoimistopiste piti varata mobiilityöntekijöille. Tämä järjestely oli ehdoton Telkolle ja määräsi toimiston layoutia – työhuoneiden sijoittelu ikkunaseinien viereen, keskellä avara yhteinen tila, jonka tarkoitus oli erittäin tärkeä henkilökunnalle. Se piti olla monitoimitila, missä voidaan pitää kahvitaukoja, syödä lounasta, työskennellä, ottaa vieraita vastaan, kokoontua yhteisiin tapahtumiin, pitää lyhyitä jumppahetkiä, säilyttää kirjoja, pitää nopeita palavereita. Tilan piti tuoda mielihyvää, olla piristävä ja lämminhenkinen. Sen piti antaa miellyttävä kokemus sekä työntekijöille että Telkon vieraille.

Näin määritellyn tehtävän ratkaisuun kuului tehdä ensin toimiva pohjakuva, jossa jokaiselle työntekijälle ja toiminnalle piti varata riittävästi tilaa työhuoneissa ja avotilassa. Toinen tärkeä tehtävä oli löytää yhdistäviä, koko toimiston läpimeneviä elementtejä, jotka ilmaisevat brändin linjausta ja yrityskulttuuria. Oranssi väri piristää ja on samalla osa Telkon brändiväriä. Puulevy tuo lämpöä ja kodikkuutta, mustat metallikehäkalusteet tuovat ryhtiä ja viherkasvit ovat ehdoton osa nykytoimistoa. Niiden ominaisuus on parantaa sisäilmaa ja tuoda luonto lähelle ihmisiä, ne ovat vahva alusta hyvinvoinnille. Viimeinen oli erittäin tärkeä osio henkilökunnalle.

kuva

kuva

”Telkon ihmiset rakastavat kasveja ja sen myös otin huomioon sisustuksessa. Mustasta metalliputkesta rakennetut hyllyköt ja kehät integroiduilla kasvialustoilla on suunniteltu menemään läpi koko toimiston avoalueisiin. Hyllyköt toimivat ’hybridikalusteina’ – säilytyspaikkana, tilan jakajana, viherkasvien esillepanona”, kertoo Dontcheff.

”Suunnitelmissani on aina pyrkimys rakentaa tasapainoa värien, muotojen, kuosien, valojen ja yllättävien elementtien kesken. Uskon, että nykytoimisto ei tarvitse sekavia ideoita ja kalusteita, joita on ripoteltu satunaisesti. Se tarvitsee tasapainoa ja mielihyvää tuottavia yhdistelmiä, jotka tukevat ihmisten työmotivaatiota, vähentävät stressiä, auttavat keskittymiseen ja helpottavat työn virtausta”, päättää Dontcheff.

kuva

Telkossa projektivastuussa oli Liisa Lehtonen. Suunnittelu Kokema Designin kanssa alkoi kuukausia ennen h-hetkeä, eli muuttopäivää. Kyseessä oli siis muutto uuteen toimitilaan, mistä haluttiin Telkon näköinen ja makuinen.

kuva

”Kokema Designin kanssa työskentely oli mutkatonta. Suunnitelman isot linjaukset olivat valmiina hyvissä ajoin, mutta viilauksia tuli mm. tilojen tekniikan vuoksi matkan aikana paljon, eikä ne tuottaneet ongelmia. Myös budjetti oli hallussa koko projektin ajan. Edellisessä toimipisteessä käytettyjä design-kalusteita pyrittiin hyödyntämään mm. uudelleen verhoilemalla, unohtamatta kuitenkaan tämän päivän fiilistä ja ergonomiaa, ja näin ollen useat kalusteet saivat päivityksen ja uuden pinnan. Suunnitelmissa hyödynnettiin myös mm. edessä avautuva merimaisema mahdollisimman monen ihailtavaksi. Tästä projektista jäikin käteen hyvä mieli yhteistyöstä sekä toimivat, ergonomiset ja viihtyisät toimitilat, mihin kaikkien on mukava tulla töihin”, sanoo Telkon Liisa Lehtonen.

Teksti ja kuvat: Kokema Design Oy

Kohdetiedot:
Telko – uudet toimitilat Tilaaja & käyttäjä: Telko Oy
Sisustussuunnittelu: Kokema Design Oy / Sabina Dontcheff
Projektin johto: Newsec Asset Management Oy
Rakennuttaja / Projektijohtaja: Meag Munich Ergo Asset Management
Pääurakoitsija: Premite Oy

kuva

kuva

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_985

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »