mainos_1078

Sisäpinnat ja tilaosat (puu, laminaatti)

Elamin lämmin puupintainen levy elävöittää tilan

artikkelikuva: Elamin lämmin puupintainen levy elävöittää tilan

Fazer Visitor Center, Vantaa. Elam -puurimaelementti. Kuva: Mika Huisman Decopic

Elam Oy on kotimainen perheyritys, joka on toiminut jo lähes 30 vuoden ajan. Yrityksen ydinosaamista ovat erilaisten tilojen akustoivat ja paloturvalliset sisustuslevyratkaisut.

Toimitusjohtaja ja toinen yrittäjistä Jussi Ala-Kauhaluoma Elam Oy:stä kertoo, että yrityksen toiminnan punaisena lankana on alusta asti ollut hyvä ja läheinen yhteistyö suunnittelijoiden kanssa. Tyypillisesti yritys toimii arkkitehtien ja suunnittelijoiden hovihankkijana ja auttaa näitä löytämään parhaat pintaratkaisut.

”Räätälöimme tuotteet yksilöllisten tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jos suunnittelijalla on unelma jostakin, niin me myös toteutamme sen, mikäli se ylipäätänsä on teknisesti mahdollista”, vakuuttaa Ala-Kauhaluoma.

kuva
Diagonaaliviilutettu Elam-akustiikkalevy, CWP LPLY.

Välillä tämä periaate vaatii venymistä, sen Ala-Kauhaluoma myöntää. Pitkä kokemus antaa kuitenkin selkänojaa ja itseluottamusta: yleensä suunnittelijaa ja tilaajaa miellyttävä ratkaisu pystytään löytämään, vaikka ylämäki näyttäisi kuinka huimalta vielä briiffitilanteessa.

”Meillä on takana tuhansia referenssejä ja luotto omiin kykyihin ja yhteistyön voimaan – se on vuosien varrella vain kasvanut. Hedelmällinen keskusteluyhteys suunnittelijan ja valmistajan välillä on se maaperä, josta kaikki versoo.”

Dialogi edellä tuloksiin

Ala-Kauhaluoman mukaan yhteistyö arkkitehtien ja suunnittelijoiden kanssa on erittäin antoisaa, koska nämä ovat aina kiinnostuneita uusista ratkaisuista ja mahdollisuuksista.

”He ymmärtävät pintamateriaaleja ja niiden ominaisuuksia. Keskustelussa tapahtuu molemminpuolista oppimista. Meillä on tarjota oma erikoistietämyksemme ja vastaavasti suunnittelijoilla on yleensä tarjolla luovia näkemyksiä. Mekin opimme ja kehitymme, kun käymme keskustelua kentän kanssa. Se vuorovaikutus on meille kaikki kaikessa”, Ala-Kauhaluoma toteaa.

Monessa profiiliprojektissa on vaihtoehtoja puitu isommallakin porukalla.

”Usein paras lopputulos saavutetaan, kun kaikki osapuolet on saatu mukaan keskusteluun.”

kuva
Helsinki-Vantaan lentoaseman eteläterminaalissa Elam-akustiikkalevyjä seinä- ja kattopinnoilla. Kuva: Elam Oy

Arkkitehdin toivelista

Ilmeisten elementtien – kuten hyvä akustiikka ja paloluokka – lisäksi visuaalisuus on yhä vahvemmassa roolissa kohteissa. ”Eläväinen puupinta ja laadukas työnjälki ovat asioita, joita pidetään arvossa tällä hetkellä”, Ala-Kauhaluoma tietää.

Hän on huomannut, että esimerkiksi kouluissa ja muissa julkisissa kohteissa mietitään nyt entistä tarkemmin interiöörejä ja tämä näkyy suunnittelijoiden yhteydenotoissa.

”Halutaan varmistaa laadukas kokonaisuus, joka on mahdollisuuksien mukaan kotimainen, ekologinen, turvallinen ja näyttävä.” Elam Oy tekee tuotteet Suomessa ja käyttää kotimaisia raaka-aineita, aina kun mahdollista. Yrityksen toimitilat sijaitsevat Mäntsälässä, logistisesti mainiolla paikalla.

Elam-tuotteiden raaka-aineet on todettu puolueettomissa olosuhteissa vähäpäästöisiksi, mikä on tänä päivänä kova myyntivaltti sekin. Tästä osoituksena rakennusmateriaalien päästöluokitus M1.

”Sisäilmaturvallisuus on tietysti asia, joka puhuttaa kentällä paljon. Meillä on tuote, josta ei tule haitallisia päästöjä ilmaan”, toteaa Ala-Kauhaluoma.

inspiroidu mahdollisuuksista!

Arkkitehti Bratislav Toskovic Parviainen Arkkitehdit Oy:stä pitää Elamin tavasta toimia: hänen mukaansa Elamin osaaminen ja tuotekatalogi on itse asiassa niin kattavaa, että se tuo huomattavasti lisäarvoa suunnittelijan työhön.

”Valikoima on niin laaja, että jo sen läpikäyminen antaa uusia ideoita ja on erittäin inspiroivaa”, hän toteaa.

Kun esimerkiksi eräässä tuoreessa projektissa tarvittiin puulevyjä, jotka kykenevät hedelmälliseen dialogiin rujomman betonipinnan kanssa, Toskovic tiesi välittömästi, että Elamilta löytyy sopiva tuote.

”Elamilla oli tarjota tuote, joka loi kontrastia betonipinnoille ja synnytti luovaa vuoropuhelua uuden ja vanhan välille”, hän kiittelee.

kuva
Sivistyskeskus Nikkilän Sydän, Sipoo. Elam-saarniviilutettu akustiikkalevy. Kuva: Elam Oy

Diagonaaliviilu vakuuttaa

Ala-Kauhaluoma kertoo kohteeseen valitusta räätälöidystä tuotteesta, että kyseessä oli paloturvallinen, akustoiva puupintainen levy. ”Elamin akustiikkarei’itetty levy valittiin, koska toimistokohteen akustiikkaolosuhde on haastava”, hän kuvailee.

Lisäksi tuotteen ulkonäöstä teki erikoisen se, että käytössä oli diagonaaliviilua.

”Yhteistyökumppanimme Hollolan Viilu ja Laminaatti Oy toimitti meille erikoissaumattua CWP teknistä viilua, jonka laatu on ensiluokkaista”, toteaa Ala-Kauhaluoma.

Janne Kuokkanen Hollolan Viilusta ja Laminaatista kiittelee hänkin yhteistyötä, joka on syventynyt vuosi vuodelta. ”Yhteistyötä on tehty jo pitkään ja itse asiassa 2019 on ollut meille se huippuvuosi.”

Hollolan Viilu ja Laminaatti hankkii tekniset viilunsa kotimaiselta CWP Coloured Wood Products Oy:ltä ja on yrityksen ainoa jälleenmyyjä Suomessa.

Teksti: Sami J. Anteroinen

ELAM OY – kotimainen perheyritys
– myy ja valmistaa julkisten tilojen sisustus- ja rakennuslevyratkaisuja
– auttaa arkkitehtejä, rakennusliikkeitä ja muita asiakkaitaan löytämään parhaat pintaratkaisut
– tuotteet räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaan
– 30 vuoden kokemus toimialalta, tuhansia kohteita
– toimitilat ja tuotanto Mäntsälässä
– päämarkkina-alue Suomi
– vientiä Pohjoismaihin, Venäjälle ja Etelä-Eurooppaan

kuva

kuva

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 3/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »