mainos_1039

Rakentaminen (talo-opasteet)

Poistumisvalojen langaton tiedonsiirto pelastaa ihmishenkiä

artikkelikuva: Poistumisvalojen langaton tiedonsiirto pelastaa ihmishenkiä

Suuren kiinteistön turva- ja opastevalot tarvitsevat tänä päivänä paitsi sähköä, myös tietoa. Poistumisteiden valaisimet muodostavat dataverkon, jossa valvotaan valaisinten ja järjestelmän toimintaa jatkuvasti. Ja esimerkiksi poikkeustilanteessa, kuten sähköverkon toimintahäiriön aikana, valaisimet toimivat oman akkunsa varassa, ja tilanteen palatessa normaaliksi liittyvät taas yhteiseen valvontaan.

Normaalitilanteessa turva- ja opastevalot saavat siis virtaa rakennuksen sähköjärjestelmästä. Kaapeloinnin kannalta on yksinkertaisinta, jos molempien valaisinryhmien sähkönjakelu hoidetaan samalla kaapeloinnilla, kuten esimerkiksi Exilightin ESC-200-järjestelmässä. Poikkeustilanteessa valaisimet saavat virtaa valaisinkohtaisista akuista tai keskusakuista, vaikkakin keskusakkujen käyttö vähenee jatkuvasti.

Kun kiinteistöstä on syystä tai toisesta poistuttava nopeasti, turvaja opastevalot varmistavat poistumisen sujuvuuden ja ääritilanteessa pelastavat ihmishenkiä. Tämän vuoksi valaisinjärjestelmät täytyy testata kerran kuukaudessa. Jos valaisimet eivät ole osa tietojärjestelmää, tarkastus tehdään käsin. Exilightin EXIoT -langaton turvavalojärjestelmä hoitaa testauksen automaattisesti. Jos jokin valaisin ei toimi kunnolla ja vaatii huoltoa, järjestelmä lähettää tiedon vaikkapa suoraan huoltomiehen kännykkään.

EXIoT-järjestelmä muodostaa valaisimien välille nopean ja toimintavarman Wirepas Mesh -verkon, jonka kautta valaisimet välittävät turvavalokeskuksen ja huoltomiehen lisäksi tietoa myös toisilleen. Jos poikkeustilanteessa jokin yksittäinen led-valaisin putoaa verkosta, lähellä olevat muut valaisimet ottavat sen paikan ja reitittävät tiedonkulun uudelleen.

Wirepas Mesh -verkkoon voidaan liittää lähes rajaton määrä valaisimia. Valaisimien kytkeminen verkkoon on erittäin yksinkertaista, mikä osaltaan vähentää EXIoT-järjestelmän asennukseen tarvittavaa työmäärää merkittävästi.

Lisätietoja: www.exilight.fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 1/2024

prointerior-lehti
mainos_1052
mainos_1036

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »