mainos_1077

Kalusteet ja varusteet (vihersisustus)

Vihreän vallankumous

artikkelikuva: Vihreän vallankumous

Vihersisustamisen uusi tulokas saapuu markkinoille Avainlippu liehuen.

ViViKo® -viherkalustesarja on kotimainen vaihtoehto vihersisustamisen monipuolisiin tarpeisiin. Viherviisikko Oy:n ja sisustusarkkitehti Sabina Dontcheffin yhteistyössä suunnittelema viherkaluste oli ensi esittelyssä Habitare-messuilla, ja se on saanut sekä Design from Finland -merkin että Avainlippu-tunnuksen.

”Käytännössä ViViKo® on sataprosenttisesti kierrätettävä”, kertoo Viherviisikko Oy:n operatiivinen johtaja Kenneth Björklöf. ”Säätöjalat ja pyörät sisältävät vähän muoviosia, muutoin kaluste on kokonaan metallia”.

Irtokalustevaihtoehtoja tarvitaan, koska aina ei ole mahdollista toteuttaa esimerkiksi viherseinää, kun halutaan luoda viihtyvyyttä viherkasveilla.

”Viherkaluste on helpommin muokattavissa, se on edullinen ja kevyesti liikuteltava”, Björklöf kertoo. ”Kalusteessa on alta kastelevat ruukut, joten se ei vaadi viemäriä tai vesijohtoliitäntää”.

Ilmava ja kaksisuuntainen viherkaluste jakaa tilaa tyylikkäästi yleisnäkymää peittämättä. ViViKo® voi olla keskellä tilaa tai seinän vieressä, sen saa leveänä tai kapeana, ja myös pienenä yhden kasvin liikuteltavana moduulina. Viherkalusteen ulkomitat on suunniteltu siten, että se mahtuu kulkemaan tavallisesta väliovesta, ja kalusteen siirtäminen sujuu mutkattomasti pyörien avulla. Viherkaluste on pulverimaalattua metallia, jonka tehdasvärit ovat musta ja valkoinen. Lisäksi kalusteen voi saada tilauksesta RAL-väreissä.

”Teräslevyn voi myös ruostuttaa, kun siitä poistetaan suojaava rasvakerros. Ruosteinen pinta sopii hyvin raffimpaan sisustukseen tai loft-tiloihin”, kuvailee Kenneth Björklöf. Viherkalusteen ilmettä pystyy helposti muuntelemaan tarpeen ja tunnelman mukaan. Kalusteen kiinteänä osana on altaaseen kiinnitetty siro metalliputki, mallista riippuen osassa on hyllyjä, laatikoita tai ristikkoseinäke kehyksen lisäksi.

”Kalusteeseen sopii yhtä hyvin elävät viherkasvit ja silkkikasvit, tai molemmat yhdessä”, Björklöf esittelee viherkalusteen ominaisuuksia. ”Ristikkoseinäke-mallin yläosassa on kasvilaatikko, josta kasvi pääsee kasvamaan rönsyilevästi alaspäin”.

Kun halutaan selkeyttä ja symmetriaa, ViViKo® tarjoaa yhtenevän varusteratkaisun yhdenmukaisissa muodoissa ja väreissä. Jos tavoitteena vastaavasti on rikkoa säännönmukaisuutta, voi eri varusteilla olevia kalusteita yhdistellä luovasti keskenään.

kuva

”Hyllyille kasvien sekaan voi asettaa esimerkiksi pienempiä ruukkuja, kirjoja ja esineitä, jotka täydentävät tilan sisustussuunnitelmaa”, ehdottaa Björklöf.

Valossa viihtyvät niin kasvit kuin ihmisetkin. ViViKo®-viherkaluste sisältää rungon yläosaan laserleikatun Led-valon, joka näkyy ainoastaan valon ollessa päällä eikä valoratkaisu häikäise työpisteissä työskenteleviä.

”Valo on kaikissa vakiona. Jos useampia kalusteita yhdistetään peräkkäin, ne on mahdollista kytkeä toisiinsa lyhyellä jatkolla ilman omaa pistorasiaa.

Sähköjohdon saa kerälle kalusteen alle, jos valoa ei tarvita tai sähköpistettä ei ole saatavilla”.

”Sähköjohto on kangasverhoiltu, jotta se näyttäisi paremmalta, kun sähkö otetaan esimerkiksi ylhäältä käsin”, Björklöf esittelee.

”Tämän viherkalusteen erityispiirteisiin kuuluu se, että kasvi saa tarvitsemaansa valoa silloinkin, kun tilassa ei liiku ihmisiä, jotka käynnistävät sähkövalon”.

ViViKo®-viherkaluste säteilee valaistuna kauniisti valoa myös kalusteen ympäristöön ja korostaa viherkasvien vehreyttä ja elinvoimaa. Viherkasvien huomassa on hyvä paikka työskennellä tai oleskella, ja mielikin virkistyy siinä samalla.

Lisätietoja: www.viherviisikko.fi
Mainitse yhteydenotossasi koodi VIVI5, niin saat tuotteesta markkinointialennuksen.

Teksti: Tanja Karpasto

kuva

kuva

kuva

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »