mainos_314

Projektiesittelyt (kohteessa mukana)

ToHa-rakennus Tel Avivissa - suunnittelijoina Ron Arad ja Avner Yashar

artikkelikuva: ToHa-rakennus Tel Avivissa - suunnittelijoina Ron Arad ja Avner Yashar

ToHa-rakennus Israelin Tel Avivissa sisältää yli 28 000 neliömetriä Cosentino-yhtiön Dektonia, jolla koko rakennus on vuorattu ja joka näkyy ilmanvaihtoaukotetuilla julkisivuilla, lattioissa, hisseissä, katoissa sekä väliseinissä.

Tel Avivin keskustassa, kahden liikekadun risteyksessä sijaitsee 29-kerroksinen ToHa-rakennus. Sen ainutlaatuinen porrastettu, jäävuorta muistuttava muoto on Ron Aradin ja Avner Yasharin paikallisen tiimin suunnittelema. ToHa-rakennus muodostaa ainutlaatuisen toimistokompleksin, joka sisältää yleisölle avoimen puutarhan, näköalatasanteen ja ravintolan.

Rakennusta peittää yli 28 000 neliömetriä Cosentino-yhtiön Dektonia, joka näkyy ilmanvaihtoaukotetuilla julkisivuilla, lattioissa, hisseissä, katoissa sekä väliseinissä. Yli 10 000 erimuotoista ja tyyppistä Dekton-palaa on valmistettu ja leikattu Cosentinon päätoimipisteessä Espanjassa ja toimitettu meriteitse Israeliin.

Arkkitehtoninen ja dekoratiivinen arvo

Eräs projektin keskeisiä suunnittelustrategioita oli vähentää rakennettua tilavuutta katutasolla suuren puiston luomiseksi ja julkisen tilan tunteen muodostamiseksi. Siksi rakennus perustuu kahden kookkaan jalan varaan, jotka levenevät ylöspäin mentäessä ja mahdollistavat kiertyvän tilavuuden muodostamisen. Geometrisen monipuolisuutensa ansiosta Dekton® mahdollistaa tarvittavan rakenteellisen tarkkuuden aikaansaamisen materiaalin rajattomien mahdollisuuksien, minimipaksuuden ja maksimipinta- alansa ansiosta. Rakennuksen keskikorkeudella betonilaattojen särmikkäät ulkoreunat on vuorattu 12 mm paksuilla ja 2 metriä leveillä paneeleilla, jotka tarkkojen yksityiskohtiensa ansiosta määrittävät halkeamat ja ulokkeet luoden täydellisyyden vaikutelman.

kuva

Funktionaalisesta näkökohdasta katsottuna tämä kunnianhimoinen projekti kääntää perinteisen toimistokorttelin ylösalaisin ja sijoittaa kaiken infrastruktuurin ja koneet ensimmäisiin kerroksiin, jolloin katto jää tyhjäksi mahdollistaen sen käytön julkisena tilana ja jolle on sijoitettu ylellinen ravintoja, josta on näköala Tel Avivin kaupunkiin ja Välimerelle. Ylemmät kerrokset on voitu pitää vapaana ja ne on omistettu vapaa-ajan käyttäjien ja toimistojen käyttöön, joita on seitsemännestä kerroksesta ylöspäin. Tämä myös takaa paremman päivänvalon ja näköalat kyseisiin tiloihin.

Tekniset tilat on vuorattu ainutlaatuisilla ja läpäisevillä ristikkäin asennetuilla, X-kuvion muodostavilla paneeleilla. Tämä ratkaisu päästää ilman virtaamaan kookkaiden laattojen (320 x 70 cm) välissä olevien aukkojen läpi muodostaen yhtenäisen pinnan, joka luo julkisivulle tekstuuria ja syvyyttä. Cosentino tarjosi lisäksi mahdollisuuden kuuden räätälöidyn Strato-mallistoon perustuvan värivaihtoehdon valikoiman, joiden avulla voitiin luoda hieno värigradientti alhaalta ylöspäin.

Sisäpuolella kookas 30 metrin atrium toimii aulana ja kokoontumispaikkana. Toimistotilat on suunnattu ulospäin kaupungin suuntaan ja suuret lasiset julkisivupinnat tarjoavat näköalan myös keskellä olevaan pihaan, jota valaisee kookas kattoikkuna. Viimeistelymateriaalit on valittu tarkasti miellyttävän työtilan ja yhtenäisen yhtiötä kuvaavan mielikuvan luomiseksi. Mahdollisuus kookkaiden Dekton-palojen käyttöön lattioissa, seinissä ja katoissa mahdollistaa liitossaumojen minimoinnin, mikä auttaa eheän yleisvaikutelman luomisessa.

Teksti: Cosentino
Kuvat: Fernando Alda

kuva

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

mainos_335

AJANKOHTAISTA




Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »