mainos_1077

Kalusteet ja varusteet (työympäristöt)
Sisustussuunnittelu
Sisäpinnat ja tilaosat

The Air - palkittu pilvipalvelukeskus Vantaalla

artikkelikuva: The Air - palkittu pilvipalvelukeskus Vantaalla

Tumman vihreä konesali sai rinnalleen ilmeikkään työympäristön.

”Linjakasta ja selkeää”, luonnehtii Ficolon uusimman toimitilahankkeen kalustussuunnittelusta vastannut Tuulia Rajakontu Tavara Trading TTR Oy:ltä. ”Sain tilaajalta laajennusprojektin pohjapiirustukset, yrityksen värit ja muilta osin vapaat kädet ehdottaa asiakkaan imagoon sopivia kalusteita”.

Pilvipalvelukeskuksen uudet työtilat viestivät pohjoismaisuudesta, puhtaudesta ja innovatiivisuudesta. Lähellä luontoa sijaitsevan rakennuksen isoista ikkunoista tulvii valoa, joka korostaa sisätilojen raikasta väriskaalaa ja tarjoaa käyttäjille viihtyisän työympäristön.

kuva

”Valitsin näyttävään sisääntuloaulaan ja kokoushuoneisiin kalusteita kotimaisen Selkan mallistosta, joka oli asiakkaalle jo entuudestaan tuttu ja yksi etukäteen esitetyistä toivomuksista”, kertoo Rajakontu. ”Mukana oli myös meidän oman mallistomme kalusteita sekä tuotteita muilta valmistajilta”. ”Työpisteiden sähköpöydät, työtuolit ja tilaa jakavat apteekkikaapit tulivat Tavara Tradingin valikoimasta”, Rajakontu lisää. ”Kaikissa tiloissa on käytetty valkoisia pöytiä ja värikkäitä tuoleja. Neuvotteluhuoneissa idea on sellainen, että tuoleja voi tarvittaessa yhdistellä toisiinsa: malli on kaikissa sama, mutta kankaiden värit vaihtelevat”.

kuva

Sisätiloista aistiikin selvästi, että suunnittelija on saanut leikitellä asiakkaan pyynnöstä väreillä: mustaa ja valkoista, siniharmaata, pinkkiä ja lilaa. ”Tämä on hauska kohde, harvoin saa suunnitella näin värikästä”, iloitsee Rajakontu.

Vihreää ja asiakaslähtöistä

Ficolo The Air on ensimmäinen konesali pohjoismaissa, jolle norjalainen ympäristötutkimusinstituutti Cicero on myöntänyt Dark Green -luokituksen. ”Tumman vihreä on kolmesta luokituksesta korkein ja tarkoittaa, että ratkaisu edesauttaa hidastamaan ilmastonmuutosta”, kertoo Ficolon toimitusjohtaja Seppo Ihalainen. Ficolon konesalit toimivat 100 % tuulivoimalla tuotetulla vihreällä energialla. ”Sähkö, mitä konesaleissa kulutetaan, muuttuu lämpöenergiaksi. Meillä on käytössä järjestelmä, jolla hukkalämpö otetaan talteen ja jaetaan eteenpäin kaukolämpöverkkoon”, Ihalainen kertoo.

kuva

Toimialan erityispiirteet näkyvät tiloissa muun muassa tehokkaana kulunvalvontana, turvallisuutena ja tilojen jakona toiminnallisiin vyöhykkeisiin. ”Konesaleissa operoidaan erityisissä olosuhteissa, joten lisäksi tarvitaan toimistomaista työtilaa sekä Ficolon henkilöstölle, että asiakkaille”, Ihalainen sanoo. ”Työasemien sijoittelussa täytyy ottaa huomioon, ettei isoista ikkunoista ole näkyvyyttä. Kaikki työpisteet ovat kaikkien käytössä, ja kaapit on pidettävä lukittuina”, luettelee Ihalainen. ”Neuvotteluhuoneet on tarkoitettu innovaatiotyötiloiksi, joissa luodaan uusia asioita, ja ne ovat myös asiakkaittemme käytössä”.

kuva

Selka räätälöi kalusteita tarpeen mukaan

Henkilökunnan käyttöön tarkoitetulla työskentelyvyöhykkeellä liikutaan ilman ulkokenkiä. ”Tarvittiin tyylikäs kenkäteline, jota ei ollut valmiina olemassa. Selka toteutti tarvittavat kalusteet mittatilaustyönä”, kertoo Tuulia Rajakontu.

”Kalustamisprojekti toteutettiin kaikilla tavoin asiakaslähtöisesti ja asiakkaan toivomassa aikataulussa. Suunnittelu, toimitus ja asennus: käyttövalmista avaimet käteen -periaatteella”, Rajakontu tiivistää.

Lisätietoja: www.selka.fi

Teksti: Tanja Karpasto

Kuvat: Esa Kärki

kuva

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »