mainos_1077

Kalusteet ja varusteet (vihersisustus)
Sisustussuunnittelu
Sisäpinnat ja tilaosat

Viihtyisyyttä elävillä kasveilla

Yrityspuistoon loihdittiin viidakkotunnelma runsailla viherkasveilla ja sammalseinillä

artikkelikuva: Viihtyisyyttä elävillä kasveilla

Espoolaisen Polaris Business Parkin aulatilojen vihersisustuksen suunnitteli A1 Design yhteistyössä Vihersisustus Luwasa Oy:n kanssa. Viihtyisyyttä ja työhyvinvointia parantavat viherkasvit voi hankkia omaksi tai leasing-sopimuksella.

”Polaris Business Parkin yleisten tilojen ilme oli melko kliininen ja kova, ja halusimme uudistaa toimitilat nykypäivän tasolle”, sanoo tiloista vastaavan Juhola Business Park Managementin Business Park Manager Janette Varho.

Tilojen sisustussuunnittelusta vastasi sisustusarkkitehti Laura Huhtakangas A1 Designistä. Vihersisustuksen suunnittelussa ja toteutuksessa Huhtakangas teki tiivistä yhteistyötä Vihersisustus Luwasan myyntipäällikkö Kati Kilpeläisen kanssa.

”Aula on tilana korkea, ja toimistotilat avautuvat ylemmistä kerroksista aulaan. Halusin tuoda tilaan jotain muuta kuin perinteisen istumaryhmän, ja lähdin visioimaan sisustusta, jossa aitojen kasvien luoma viidakkomainen tunnelma yhdistyy tummasävyisiin kalusteisiin”, kuvailee Huhtakangas.

kuva

Tummia sävyjä ja näyttäviä kasveja

Vihersisustus Luwasa ja A1 Design toteuttivat aulatilan runsaan vihreän tunnelman sammalseinillä sekä suurikokoisilla näyttävillä kasveilla kuten lyyraviikunoilla, kentioilla ja bucidoilla. Kalusteet on sijoiteltu pesämäisesti ja kutsuvasti kasvien suojaan.

”Tummasävyiset kalusteet ja kasvit muodostavat toimivan ja tyylikkään kokonaisuuden, joka on klassinen, mutta myös ajan hermolla. Olemme todella tyytyväisiä lopputulokseen, ja myös asiakkaamme ovat kehuneet sisustusta”, kertoo Varho.

”Sammalen ja kasvien yhdisteleminen oli projektissa erityisen kiinnostavaa. Etsimme oikeanlaiset ruukut ja kasvit tilaan siten, että tilasta saatiin visuaalisesti toimiva kokonaisuus ottaen huomioon kasvien menestyminen muun muassa tilan valo-olosuhteissa”, sanoo Kilpeläinen.

”Yhteistyö Luwasan kanssa on antoisaa, ja arvostan heidän ammattitaitoaan ja näkemystään. He osaavat ehdottaa sopivia kasvilajeja ja -ratkaisuja toiveideni ja asiakkaan budjetin pohjalta”, lisää Huhtakangas.

kuva

Rajattomasti toteutusmahdollisuuksia

Vihersisustaminen lisää tilan viihtyisyyttä ja parantaa työhyvinvointia, sillä luonnonläheinen ympäristö muun muassa rauhoittaa. Viherkasveja voidaan käyttää myös akustisina elementteinä sekä tilan avoimen ilmeen säilyttävinä tilanjakajina.

Vihersisustustuotteiden valikoima on todella laaja sisältäen muun muassa tavallisia istutuksia, mullattomia ja allergisoimattomia vesiviljelykasveja, silkkikasveja, sisustussammalia ja -jäkäliä, viherseiniä ja kasvitauluja. Polaris Business Parkin viherkasvit on hankittu Vihersisustus Luwasalta omaksi, mutta myös Leasing-sopimusten suosio on kasvanut asiakkaiden keskuudessa.

”Se on kätevä tapa hallita kustannuksia ja vihersisustaa toimitilat esimerkiksi vuokrasopimuksen keston ajaksi. Sopimuskauden päättyessä voi halutessaan muuttaa tilan ilmettä vaihtamalla kasvit. Leasing-sopimuksiin sisältyvä ammattitaitoinen huolto varmistaa, että kasvit pysyvät kunnossa, kasvavat ja näyttävät edustavilta. Huoltosopimuksen voi hankkia myös omaksi ostetuille kasveille”, kertoo Kilpeläinen

Lisätietoja: vihersisustus.fi

Teksti: Merja Maukonen

kuva

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »