mainos_986

Kalusteet ja varusteet

5 000 pukukaapin kokonaisuus älylukitusjärjestelmällä KSSHP sairaala Novalle

artikkelikuva: 5 000 pukukaapin kokonaisuus älylukitusjärjestelmällä KSSHP sairaala Novalle

Keski-Suomen uusi keskussairaala, Sairaala Nova sijaitsee Jyväskylässä ja edustaa uutta arkkitehtonista sairaalaympäristöä yhdistettynä älykkäisiin ratkaisuihin. PUNTA räätälöi tulevaisuuden KSSHP sairaala Novalle helposti hallinnoitavat säilytysratkaisut älylukitusjärjestelmällä varustettuna.

Uusi keskussairaala Jyväskylässä on ratkaisuiltaan tulevaisuuden älykäs sairaala. Sairaalassa on henkilökuntaa n. 2 000 ja heidän käytössään on mm. 11 pukuhuonetta, joissa jokaisessa on n. 230 pukukaappia. Kaappimalliksi valittiin tilaa tehokkaasti hyödyntävät Z-kaapit. Yhdessä penkkien kanssa ne muodostavat käytännöllisen, siistin ja selkeän kokonaisuuden.

Lukitusjärjestelmän suurin hyöty on hallinnoinnin helppous

Kaapit eivät yksin riitä, vaan niihin tarvitaan käyttötarkoitukseen sopiva lukitusjärjestelmä.

Sairaala Novassa kaappien käyttö on pääasiassa avaimetonta. Henkilökunnan kaapeissa on dynaaminen Vecos V1 -lukitusjärjestelmä. Vecos V1 on helppokäyttöinen, automatisoitu ja joustava sähköinen lukitusjärjestelmä kohteisiin, joissa tarvitaan kokonaisvaltaista lukitusratkaisua. Sairaala on malliesimerkki tällaisesta kohteesta. Tuotekehitysjohtaja Jukka Suutari painottaa, että sairaalalle oli tärkeää saada kokonaistoimitus, lisäksi automatisoinnilla vältettiin turha päivittäinen hallinnointityö.

kuva

Sairaalan rakentamisesta vastannut projektipäällikkö Jari Ilves kertoo, että Puntan lukitusjärjestelmän ansiosta käyttäjälle on aina selvillä, mitkä kaapit ja lokerot ovat vapaana.

”Käyttäjä voidaan tuoda järjestelmään kulunvalvonnasta ja pukukaapit sekä lokerot toimivat käyttäjän omalla kulunvalvontakortilla. Avaimeton järjestelmä on meille paras ratkaisu. Tätä me haimmekin, dynaamista kokonaispakettia. Kaappeja, joiden käyttö on joustavaa älykkään lukitusjärjestelmän ansiosta.”

Kaikki sairaalan henkilökunnan käytössä olevat pukukaapit, penkit ja laukkukaapit on valittu Punta Oy:n valikoimista. Puntan puku- ja lokerokaappeja on myös tutkimus- ja leikkaustilojen pukuhuoneissa, henkilökunnan taukotiloissa, asiakkaiden odotustiloissa, käytävillä ja auloissa. Asiakastiloissa kaapistot ovat osa sisustusta ja niissä on helppokäyttöiset Sinox-numerokoodilukot.

Toimitukset tehtiin useammassa erässä rakennuksen valmistumisen edetessä. Asennustyöstä vastasi Asennus Suomi Oy.

Katso video sairaala Novasta:
PUNTA Oy | Keski-Suomen keskussairaala Nova

Lisätietoja: www.punta.fi

kuva

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_985

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »