mainos_1043

Kalusteet ja varusteet (sairaalat, hoivatilat, sosiaalitilat)
Sisäpinnat ja tilaosat (väliseinät, tilanjako)

Tilan täydeltä puhdasta ilmaa

artikkelikuva: Tilan täydeltä puhdasta ilmaa

Keski-Suomen uudessa keskussairaalassa puhtaasta sisäilmasta voi nauttia täysin siemauksin. Modernin sairaalaympäristön toimitiloja täydentävät muuntojoustavat moduulitilat, joissa ihmiset viihtyvät, mutta virukset eivät.

”Keski-Suomen Sairaala Novassa on lähes sata äänieristettyä moduulitilaa”, kertoo Vetrospace Oy:n toimitusjohtaja Jouko Urpolahti. ”Kaikki moduulit ovat puhtausluokaltaan ISO 7 tiloja, joissa sisäilma puhdistetaan tehokkaasti HEPA13 suodattimilla.”

Urpolahti tarkentaa, että puhdastilaluokan ISO 7 toimistotilalla tarkoitetaan sitä, että tilassa on jopa 99,9% vähemmän haitallisia hiukkasia. Tämä tarkoittaa käytännössä, että kun haitallisia hiukkasia on ilmassa olematon määrä, niin siellä ei myöskään viihdy ilmassa liikkuvat virukset ja bakteerit.

”Viruksilla ei ole kantoalustaa, mikä ehkäisee ilmasiirtoisia tartuntoja”, toteaa Urpolahti. ”VTT on tehnyt Vetrospacen moduulitiloissa mittavan määrän testauksia, jotka osoittavat selkeästi, että niissä ei ilmasiirtoinen virus viihdy. VLD-valaisintekniikka on testattu aidolla koronaviruksella ja desinfiointi tuhoaa sen.”

kuva

Raikkaita moduulitiloja eri kokoluokan tarpeeseen

”Sairaala Novassa on meidän standardikokoisia tiloja pienestä isoon”, kertoo Urpolahti. ”Pienimmät ovat kahden neliön kokoisia sanelu- ja puhelutiloja. Sitten on neljän neliön tapaamistiloja, joita lääkärit voivat käyttää myös sanelutiloina. Henkilökunnan palaveritiloina on kuuden neliön kokoisista tiloista aina kahdentoista neliön tiloihin”, luettelee Urpolahti.

Moduulitilan etuja sairaalaympäristöissä on puhtaan sisäilman lisäksi niiden nopea, pölytön ja meluton pystys käyttöön ilman, että koko osasto jouduttaisiin sulkemaan. ”Tämä on loistava valinta jo käytössä oleviin sairaaloihin, koska niissä tulee muuttuvia tilanteita koko ajan”, Urpolahti sanoo. ”Kun tulee äkillisiä tarpeita, niin moduulitiloja saa vuokrattua ja liisattua vaikka kuudeksi kuukaudeksi.”

Vetrospacen moduulitilat eivät vaadi kytkentöjä kiinteistötekniikkaan, koska niissä on oma ilmanvaihto ja ne muodostavat kokonaan oman yksikkönsä: kaikki tekniikka on mukana rakenteessa.

”Tarvitaan ainoastaan 220 V pistorasia eli pistoke seinään ja sairaalaympäristön mukaan varavirta”, Urpolahti toteaa. ”Esimerkiksi Helsingin ja Turun yliopistollisissa sairaaloissa puhdastiloja käytetään valvonta-, kontrolli- ja vastaanottotiloina, joten niissä on tarvittaessa myös varavirrat.”

kuva

Puhdastila soveltuu hyvin erilaisiin julkitilaympäristöihin

”Clean-mallisto soveltuu hyvin kaikkiin muihinkin julkisiin tiloihin; ihan yhtä lailla kouluihin ja toimistoihin”, Urpolahti neuvoo. Esimerkiksi Sipoon uudessa kunnantalossa on tiloja vastaavalla puhtaustasolla kuin Sairaala Novassa. ”He halusivat varmistaa, että sisäilmaongelmat eivät siirry vanhasta uuteen.”

Korkeasta puhtaustasosta, tuotteen toimivuudesta ja turvallisuudesta kertoo sekin, että maailman suurin pankkiketju Yhdysvalloissa on tilannut Clean-malliston tiloja jo yhteensä 200 kappaletta käyttökohteisiinsa.

”Puhdastila on patentoitu Suomessa ja kansainvälisesti, ja on tällä hetkellä ainoa maailmassa vastaavalla tekniikalla”, kertoo Urpolahti. ”Meillä on hyvin arvostettu UL-962 turvallisuussertifikaatti, mikä on vahva merkki siitä, että tuote on turvallinen käyttäjälle.”

Lisätietoja: www.vetrospace.fi

Teksti: Tanja Karpasto

kuva

kuva

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 1/2024

prointerior-lehti
mainos_1052
mainos_1036

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »