mainos_1039

Kalusteet ja varusteet (kulttuurintilat, opetuksen, kasvatuksen tilat, sairaalat, hoivatilat, sosiaalitilat, työympäristöt, yleiset tilat)

Antimikrobisuus ei rajaa suunnittelijan valintoja eikä tingi tuotteiden muotoilusta

artikkelikuva: Antimikrobisuus ei rajaa suunnittelijan valintoja eikä tingi tuotteiden muotoilusta

ISKUlla antimikrobisuus on tuotteiden materiaaleissa oleva ominaisuus. ISKUn koko kalustemallisto on saatavilla antimikrobisilla materiaaleilla – et siis joudu tinkimään tuotevalinnoissa. ISKU on tutkinut ja kehittänyt antimikrobista kalusteita jo vuodesta 2013, ja antimikrobiset pinnat on testattu vallitsevien testistandardien, kuten ISO 22196, mukaisesti.

Näkymätön valinta kalusteissa on näkyvä valinta hyvinvoinnissa

Kaikki ISKUn tuotteet on saatavilla antimikrobisilla materiaaleilla. Vaikka antimikrobisuus ei näy tuotteessa tai rajaa tuotavalikoimaa, se on silti työntekijöiden hyvinvoinnissa erityisen näkyvä valinta.

Tiesitkö, että työpöytä kerää pinnalleen keskimäärin 10 miljoonaa bakteeria? Tämä on 100 kertaa enemmän kuin keittiönpöytä ja 400 kertaa enemmän kuin WC-istuin. (1) Tutkimusten mukaan antimikrobisilla kosketuspinnoilla voidaan vähentää lyhytaikaisia poissaoloja jopa 50 %. (2) Tämä vähenemä tuo toimistoympäristöissä merkittävää hyötyä liiketoiminnalle ja lisää viihtyvyyttä työyhteisössä.

Suurissa toimistoissa ja monitilatilatoimistoissa hygienian merkitys korostuu. Antimikrobisten kalusteiden valinta on työnantajilta pitkäaikainen investointi terveyteen ja taloudelliseen hyvinvointiin ja samalla se viestii vahvasta välittämisestä.

isku+ testaus

Mihin antimikrobinen teknologia perustuu?

Ihminen on hyödyntänyt antimikrobisia materiaaleja jo tuhansien vuosien ajan. Viitteitä löytyy jo ajalta ennen ajanlaskun alkua esimerkiksi hopean käytöstä juomaveden säilytyksessä. Hopeaa käytetään edelleen juomaveden desinfioinnissa jopa avaruudessa asti, sillä teknologiaa hyödynnetään esimerkiksi NASA:n juomavesijärjestelmissä. Samankaltaisia tarinoita löytyy myös muilta metalleilta kuten sinkiltä ja kuparilta.

Kupari on yksi tutkituimmista antimikrobisista materiaaleista ja sillä on toteutettu monia kaupallisia sovellutuksia. Kupari tarjoaa myös arvokkaan vaikutelman sisustamisessa ja sitä onkin hyödynnetty esimerkiksi palvelutiskien, kaiteiden ja ovenkahvojen toteutuksessa ympäri maailmaa.

Materiaalivalinnoilla antimikrobisuus on helppo huomioida sisustuksissa

Antimikrobiset kalusteet vähentävät kosketuspintojen kautta leviäviä tartuntoja. Mitä enemmän työympäristöihin ja oppimisympäristöihin valitaan antimikrobisia pintoja, sitä paremmat tulokset voidaan saada. Antimikrobisia pintoja suositellaan keskeisiin kosketuspintoihin, kuten ravintoloiden ja ruokaloiden pintoihin, neuvotteluhuoneiden sekä muihin julkisten tilojen kohtaamistiloihin.

”Antimikrobisuudella sisustussuunnittelijan ja -arkkitehdin on mahdollisuus tuoda uudenlaista näkökulmaa julkisten tilojen sisustussuunnitteluun. ISKU+ antimikrobiset kalusteet ovat työkalu tämän toteuttamiseen materiaalivalintojen kautta. Olemme tehneet antimikrobisuuden huomioimisen helpoksi”, kertoo ISKUn muotoilujohtaja Antti Olin.

Lue lisää ja ota yhteyttä: www.isku.com/fi/antimikrobisuus

(1) Workplace Insight. (2017, May 18)
(2) Tutkimus Anni Hyvönen, Living lab -tapaustutkimus antimikrobisista pinnoista, 2018

isku+ testaus

Miksi antimikrobinen ISKU+ on hyvä valinta?

Laajin antimikrobinen huonekalumallisto
ISKU:n antimikrobinen huonekalumallisto on globaalisti laajin. Kaikki ISKU:n valmistamat vakiomallit on saatavilla antimikrobisilla materiaaleilla.

Pysyvä ominaisuus
Antimikrobinen ominaisuus ei heikkene, vaan se kestää koko kalusteen teknisen käyttöiän. Antimikrobinen teknologia lisätään jo valmistusvaiheessa, jolloin se on suojassa kulumiselta ja siivoukselta. Tämä koskee myös antimikrobisia kankaita käytettäessä normaaleja siivoukseen tarkoitettuja aineita pl. teolliset kemikaalit, kuten asetoni.

Todistettu ja tutkimuksiin perustuva
ISKU:n antimikrobiset pinnat on testattu vallitsevien testistandardien kuten ISO 22196 mukaisesti. Tehokkuus on testattu useilla viruksilla, laajalla kirjolla erilaisia bakteereita ml. antibioottiresistentit kannat, homeella, sienillä, levällä sekä hiivalla. ISKU+ pinnat vähentävät yleisesti mikrobeja jopa 99,99 prosenttisesti.

Ympäristöystävällinen sekä turvallinen
ISKU+ tuotteet on osoitettu sekä ympäristölleen että käyttäjälleen turvalliseksi.

isku+ testaus
Kuvassa ISKUn uutuustuote MyFlow® Chair antimikrobisella kankaalla.

Lue lisää ja ota yhteyttä: www.isku.com/fi/antimikrobisuus

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 1/2024

prointerior-lehti
mainos_1036
mainos_1052

AJANKOHTAISTA




Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »