mainos_885

Kalusteet ja varusteet (vihersisustus)

Rakkaudesta vihersisustamiseen

artikkelikuva: Rakkaudesta vihersisustamiseen

Moderni viherseinäratkaisu on muunneltava ja kevyesti liikuteltava. Hybridikalustesarjan pelkistetty muotokieli nostaa viherkasvit esille ja tuo luonnonmukaista viihtyisyyttä sisätiloihin.

Kotimainen ViViKo® on Viherviisikko Oy:n ja sisustusarkkitehti Sabina Dontcheffin yhteistyössä suunnittelema viherkalustesarja.

”Ajatus lähti siitä, kun mietimme, millainen on kiinnostava viherseinä”, kertoo Viherviisikko Oy:n operatiivinen johtaja Kenneth Björklöf. ”Piirtelin ja teetin aluksi yhden protokalusteen ja totesin, että oma osaamiseni ei taida riittää”, Björklöf tunnustaa. ”Pyysin Sabina Dontcheffin katsomaan kalustemallia ja kävimme yhdessä läpi, millainen voisi olla kiinnostava designviherseinä.”

Dontcheff puolestaan kertoo, että yhteistyö Viherviisikon kanssa alkoi ajatuksesta kehitellä monipuolinen hybridikalustesarja, jonka pääroolissa olisivat viherkasvit. ”Siitä sai alkunsa ViViKon suunnitteleminen yhdessä,” toteaa Dontcheff.

kuva

ViViKo® on uudenlainen moderni viherseinäratkaisu, joka on helposti muunneltavissa ja siirrettävissä tilasta toiseen. Kaluste on sataprosenttisesti kierrätettävä ja se valmistetaan Suomessa Avainlippu-tunnuksen kanssa.

”ViViKo® toimii hyvin molemmissa tapauksissa: sekä tilojen jakajana että seinän vieressä perinteisenä viherseinänä”, Bjorklöf kertoo. ”Suunnittelussa on otettu huomioon se, että kalustetta pystyy siirtämään yksi ihminen, ja että se mahtuu oviaukosta.”

Viherkalustesarjan laatuominaisuuksiin kuuluvat muun muassa kalusteeseen integroitu LED-valo ja viisi metriä pitkä mustalla kankaalla päällystetty sähköjohto, joka takaa viimeistellyn lopputuloksen.

”Kalusteita on mahdollista kytkeä yhteen ja sähkö voidaan sarjoittaa kalusteesta toiseen eikä silloin tarvita kuin yksi seinäsyöttö. Jokaiselle kalusteelle ei siis tarvita omaa jatkojohtoa”, neuvoo Björklöf. ”Kalusteessa on neliöputkikehys, johon on laserilla leikattu tila valolle niin, että se valaisee vain kalustetta eikä häikäise.”

Viherkalusteessa on sekä pyörät että säätöjalat vakiovarusteena, joten käyttäjä voi valita, haluaako kalusteen olevan kiinteästi paikallaan tai siirreltävissä.

kuva

Monipuolinen viherkalustehybridi

”Kalustesarjan muotokieli on pelkistetyn minimalistinen, koska ajatuksena on tuoda kasvit voimakkaasti esille”, kertoo sisustusarkkitehti Sabina Dontcheff. ”Kaluste kehystää kasveja ja tarjoaa niiden hoitamiseen tarvittavat ominaisuudet.”

ViViKo®-viherkaluste mahdollistaa monipuoliset kasvivalinnat, jotka voivat olla joko eläviä tai silkkikasveja, tai molempia yhdessä. Kasveille saa ylläpitohuollon tai asiakas voi hoitaa niitä helposti itsekin.

Kalustesarjassa on yhteinen runko, jonka ulkonäkö ja tarkoitus muuttuu mallien mukaan. ”ViViKo® voidaan maalata eri RAL-sävyillä, sen saa jopa ruosteenvärisenä. Perusversiot ovat saatavilla mustana ja valkoisena”, esittelee Dontcheff. ”Kalusteen materiaalina on käytätetty pelkästään metallia, joten se on täysin kierrätettävä.”

kuva

Auloissa ja isoissa yhteistiloissa vihermoduulien avulla voidaan jäsennellä ja skaalata tilaa, jakaa sitä eri alueisiin ja täydentää yleisilmettä viherkasvien piristävällä vaikutuksella.

”ViViKo® toimii mainiosti myös ravintoloissa tai ruokasaleissa tuomalla yksityisyyttä, jota tarvitaan varsinkin nyt koronaepidemian aikana”, ehdottaa Dontcheff.

”Viherkalustesarjaan kuuluu nykyisin A, B, C-sarjat, joissa on useampia malleja. Tälle on tarkoitus suunnitella myös jatkoa”, Björklöf toteaa.

Lisätietoja: www.viherviisikko.fi

Teksti: Tanja Karpasto

kuva

kuva

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

mainos_926

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »