mainos_984

Yhteistyössä (Sisustusarkkitehdit SIO ry)

Yuki Abe, Vuoden kalustesuunnittelija 2021

Kirjoittaja: Minna Borg

artikkelikuva: Yuki Abe, Vuoden kalustesuunnittelija 2021

SISUSTUSARKKITEHDIT SIO valitsi Vuoden kalustesuunnittelijaksi 2021 sisustusarkkitehti SIO Yuki Aben. Abe on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2005 ja opiskellut myös Lahden muotoiluinstituutissa (nykyinen LAB) sekä Tokiossa Musashino Art Universityssä. Yuki Abe työskentelee myös perustamassaan Mottowasabi Oy:ssä (mottowasabi.fi) ja hän on osakas ja muotoilujohtaja ja tuotekehitysvastaava myös Luomoa Oyssä (luomoa.fi).

Kalustesuunnittelua Yuki Abe on tehnyt pääsääntöisesti suomalaiselle julkitilojen kalusteyritykselle Viverolle, mutta myös mm. Selka-linelle mm. pöytiä ja Barrisolille akustisia tilanjakajia.

Luomoan väliseinäjärjestelmällä voi rakentaa väliseinät uudiskohteeseen tai päivittää esimerkiksi historiallisen kiinteistön toimintoja, lisätä akustiikkaa monitilatoimistossa tai luoda äänieristetyn vetäytymistilan koulun hälyyn, mikä tekee Luomoasta varsin ajankohtaisen toimijan.

Yuki on tuottelias persoonallisten kalusteiden suunnittelija. Hänen suunnittelemiaan tuotteita on valittu paikkoihin, joissa tarvitaan kalusteelta vahvaa visuaalista ilmettä ja samalla mukavuutta. Yukin suunnittelemia kalusteita voi nähdä mm. Oodissa, Kaisaniemen yliopiston kirjastossa ja Metropolia ammattikorkeakoulun tiloissa.

Juryn mielestä Yuki Aben suunnittelemat kalusteet ovat sympaattisia, leikkisiä ja niissä korostuu huolelliset detaljit sekä käytettävyys. Aben suunnittelu on persoonallista, kekseliästä ja lopputuloksessa yhdistyy kauniilla tavalla japanilainen ja suomalainen minimalistinen estetiikka. Abe on tuottelias ja on menestynyt haastavalla alalla. Kotimainen kalusteteollisuus kaipaakin juuri nyt hänen kaltaisiaan lahjakkuuksia ja korkeatasoisia tuotteita, joissa on jujua.

Valinnan ehdotusten ja hakemusten perusteella tekivät tänä vuonna Vuoden 2020 sisustusarkkitehtitoimistosta sisustusarkkitehti SIO Tiina Närkki, vuoden kalustesuunnittelija 2019 sisustusarkkitehti SIO Ari Kanerva, sisustusarkkitehti SIO, SIOn hallituksen varapuheenjohtaja Petra Lassenius ja arkkitehti SAFA Eero Lundén. Tuomariston sihteerinä toimi SIOn pääsihteeri Minna Borg.

SIO valitsee jäsenistöstään joka kolmas vuosi Vuoden kalustesuunnittelijan ja vuorovuosittain joko Vuoden sisustusarkkitehdin tai sisustusarkkitehtitoimiston. Vuonna 2020 valittiin ensimmäistä kertaa Vuoden sisustusarkkitehtitoimisto, joka oli suunnittelutoimisto FYRA.

kuva
Nunna-tuoli on saanut inspiraationsa The Handsmaid´s tale -televisiosarjasta, valmistaja Vivero.

kuva
Mainiota Caesar-pikkutuolia valmistaa Vivero.

kuva
Kaunis ja käytännöllinen Pärelehtiteline vanerista on teos itsessään. Tuote on suunniteltu yhdessä Anna Salosen kanssa. Vivero.

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 3/2023

prointerior-lehti
mainos_973

BLOGIT

mainos_987
mainos_951

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »