mainos_1077

Rakentaminen
Runko ja rakennustuotteet (julkisivutuotteet)

Tuulettuvien julkisivujen suunnitteluopas

Turvalliseen ja toimivaan rakennesuunnitteluun helppokäyttöinen työkalu

artikkelikuva: Tuulettuvien julkisivujen suunnitteluopas

Paroc on julkaissut hyvin eristettyjen tuulettuvien julkisivujen suunnitteluoppaan. Opas sisältää ohjeet erikorkuisten julkisivujen suunnitteluun sisältäen tuuletusrakojen mitoituksen sekä rakenteeseen sopivan eristysratkaisun. Oppaan ohjeet perustuvat VTT:n tutkimukseen.

Tuulettuva julkisivu on yleinen termi julkisivurakenteille, joissa julkisivuverhouksen ja lämpöeristekerroksen välillä on yhtenäinen, rakenteen kosteusturvallisuutta parantava tuuletusrako.

Tuulettuville julkisivuille on ominaista, että järjestelmäkomponentit tulevat eri toimittajilta. Tämä voi vaikeuttaa suunnittelijan työtä kaikkien rakenteelle asetettujen tavoitteiden saavuttamisen osalta.

Suunnittelijoiden työn helpottamiseksi Paroc on julkaissut suunnitteluohjeen hyvin eristetyille tuulettuville julkisivuille. Oppaan tarkoituksena on antaa ohjeet erikorkuisten julkisivujen ilmanvaihdon suunnittelulle ja oikeanlaisen tuulensuoja- ja lämmöneristetuotteen valinnalle.

Ilmasto-olosuhteisiin toimiva julkisivuratkaisu

Ohjeet on laadittu numeeristen simulaatioiden ja VTT:n tekemien analyysien pohjalta. Mitoitustaulukoiden suositellut arvot perustuvat enimmäkseen vuotuiseen keskimääräiseen kosteuskuormitukseen ja tuuliolosuhteisiin eri ilmastovyöhykkeillä.

”Uuden suunnitteluoppaan näkökulma on monipuolinen. Se tarkastelee erityyppisiä julkisivuratkaisuja erikorkuisissa rakennuksissa kolmella Euroopan ilmastovyöhykkeellä”, kertoo Parocin kehityspäällikkö Susanna Tykkä-Vedder.

"Mikä tärkeintä, opas edistää turvallisten ja toimivien rakennusten suunnittelua."

Kosteuden hallinta on tärkeä osa rakennuksen suunnitteluvaihetta, samoin paloturvallisuus. Oikean eristemateriaalin valinta on keskeistä.

kuva

Kivivillalla eristetty tuulettuva julkisivu on paloturvallinen

Julkisivurakenteen tuuletusraon "savupiippuefekti" on mekanismi, joka parantaa julkisivun lämpö- ja kosteustoimivuutta. Tulipalon sattuessa se voi kuitenkin vauhdittaa palon leviämistä, aiheuttaen merkittävän riskin rakennuksen yläkerroksiin. Siksi tuulettuvissa julkisivujärjestelmissä on aina suositeltavaa käyttää palamattomia materiaaleja.

”Parocin kivivilla on kaikilta osin turvallinen julkisivujen eristemateriaali. Se on palamaton ja kosteusturvallinen sekä erinomainen lämmöneriste. Kierrätettävänä materiaalina se on myös kestävä valinta”, Tykkä-Vedder sanoo.

Hyvin eristettyjen tuulettuvien julkisivujen suunnitteluopas löytyy Parocin verkkosivuilta www.paroc.fi

Opas on englanninkielinen.

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »