mainos_1086

Rakentaminen
Sisäpinnat ja tilaosat (lattiat ja päällysteet)

Klassinen kalanruotolattia modernilla tekniikalla

artikkelikuva: Klassinen kalanruotolattia modernilla tekniikalla

B:hard Modern Tammi Style Saphir, valmistaja Stöckl Parkett Itävalta. Kuva: Petri Jauhiainen

Täysin uudentyyppinen B:hard-kovapuulattia mahdollistaa uivan asennuksen myös kalanruotoladonnalla. Uusi huippukova Forte-lakka antaa B:hardille erittäin kovaa kulutusta kestävän ja helppohoitoisen pinnan.

B:hard Modern -kovapuulattia on markkinoiden ensimmäinen aidosti uivana asennettava puinen kalanruotolattia. B:hard on jämäkkä ja elää vain 10% verrattuna perinteisen parketin kosteusvaihteluihin. Siksi sen voi asentaa uivana myös haastavalla kalanruotoladonnalla.

B:hardin kalanruodon asentaminen on edullisempaa, koska se on alustaan liimaamiseen verrattuna huomattavasti nopeampi asentaa eikä liimat nosta asennuskuluja tai vaadi kuivumisaikaa.

Woodpowder-tekniikalla ylivertaiset ominaisuudet

B:hard-kovapuulattia on kovetettu uudella Woodpowder-menetelmällä kolme kertaa kovemmaksi kuin käsittelemätön puu. Tämä tekee B:hardista ainutlaatuisen kolhuja ja kulutusta kestävän puulattian niin koteihin kuin julkisiin tiloihin.

B:hard-kovapuulattia on 100% puuta eikä sen valmistusprosessissa ei ole käytetty liimoja eikä lisättyä formaldehydiä. Se luo aitoa tunnelmaa ja tuntuu jalan alla lämpimältä ja miellyttävältä.

Vaikeasti syttyvänä (Bfl-S1) se on paloturvallinen valinta ja soveltuu asennettavaksi myös poistumisteille. B:hard on CE-merkitty tuote ja sillä on M1-päästöluokitus. Valmistaja antaa B:hard-kovapuulattioille kotikäytössä 10 vuoden ja julkisissa tiloissa 5 vuoden takuun.

B:hard-kovapuulattia on myös ekologinen valinta, koska sen puuraaka-aine on PEFC-sertifioitua. Tuotannon toimintaa määrittää ympäristösertifikaatti ISO 14001 ja valmistusprosessi on puuraaka-ainetta säästävä. B:hard on myös täydellisesti kierrätettävissä.

Lisäksi B:hard on ylivertaisista ominaisuuksistaan huolimatta huomattavasti edullisempi kuin vastaava perinteinen parketti.

kuva
Hotelli Ilves valitsi kaikkiin hotellihuoneisiinsa B:hardin kalanruotolattian.

Uusi huippukestävä Forte-lakka

B:hard-kovapuulattioita on nyt saatavana uudella erittäin kulutusta kestävällä Forte-lakalla. Perinteisen lattialakan kovuus on neulalla suoritettavalla raaputustestillä mitattuna 1,2N. Forte-lakan kovuus on lähes kaksinkertainen 2,2N.

Euronormiston mukaan lattialakan minimivaatimus kotitalouksissa on 0,5N ja kovan kulutuksen kaupallisissa kohteissa 1,0N. Superkestävä Forte-lakka ylittää reippaasti nämä raja-arvot. Se sopiikin erittäin kovan kulutuksen julkisiin kohteisiin ja kestää kotitalouksissa loistavasti vauhdikkaampaakin elämää.

Lakatun lattian etuna öljyttyyn verrattuna on helppohoitoisuus, koska sitä ei tarvitse huoltokäsitellä. Pelkkä puhdistaminen lakatulle puulattialle tarkoitetulla neutraalilla tai heikosti emäksisellä pesuaineella riittää. Liian vahvat pesuaineet voivat vahingoittaa lattian lakkapintaa tai jättää sen sameaksi. Säännöllinen imuroiminen, kuramatto eteisessä ja huopatassut huonekalujen alla suojaavat lakkapintaa naarmuuntumiselta.

kuva
Asennus on hyvässä vauhdissa Hotelli Ilveksen työmaalla.

Hotelli Ilves Tampereella valitsi kaikkiin 336 hotellihuoneeseensa B:hard Modern Tammi Style Saphir -kovapuulattian uudella huoltovapaalla ja kestävällä Forte-lakalla. Asentaminen on sujunut suunnitelmia nopeammin ja hukka on saatu laadukkaan materiaalin ansiosta minimiin. Klassinen kalanruotoladonta luo huoneisiin tyylikkään tunnelman ja kulutusta kestävä pintakäsittely pitää lattian hyvännäköisenä pitkään.

Lisätietoja maahantuojalta:
www.innofloor.fi
p. 010 5819 330
info@innofloor.fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 3/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »