mainos_522

Sisäpinnat ja tilaosat (lattiat ja päällysteet)

Virtain uuteen yhtenäiskouluun sisäilmaturvallinen lattianpäällyste

artikkelikuva: Virtain uuteen yhtenäiskouluun sisäilmaturvallinen lattianpäällyste

Lattia: Altro Cantata Willow Tree


Ilman liimaa asennettava Altro Cantata turvaa tässä kohteessa omalta osaltaan lasten ja nuorten turvallisen ja terveellisen oppimisympäristön. Koulun pääasiallisena rakennusmateriaalina on hirsi – kun seinien osalta turvallisuus on kunnossa, tulee sen olla sitä myös lattioissa.

Ilman liimaa asennettavan Altro Cantatan tärkeimmät edut ovat juuri sisäilmaturvallisuus ja ympäristönäkökulmat. Kun lattianpäällyste asennetaan ilman liimaa ja maton alle jää ilmatilaa, vältetään tiiviiden alustaan liimattavien lattiapäällysteiden ja rakennekosteuden aiheuttamat sisäilmariskit.

Lattianpäällysteiden elinkaaren ympäristökuormituksen kannalta yksi tärkeimmistä asioista on lattian hoidon ja puhdistuksen tarve ja hoidossa käytetyt kemikaalit. PUR-pintaisena muovimattona Altro Cantatan siivoustarve on verrattain vähäistä ja siivouksessa voidaan käyttää mietoja puhdistusaineita, jotka kuormittavat ympäristöä mahdollisimman vähän. Altro Cantatan erikoisuus on se, että tuote voidaan jopa käyttää uudelleen ja elinkaaren päässä kierrättää uudestaan samaan käyttötarkoitukseen uudeksi lattianpäällysteeksi. Muovimattojen elinkaari on moniin muihin julkisissa tiloissa käytettyihin lattiamateriaaleihin verrattuna pitkä, jopa moninkertainen. Pitkä käyttöikä ja edulliset ylläpitomenetelmät tekevät Altro Cantatasta elinkaarikustannuksiltaan edullisen ratkaisun.

kuva
Lattia: Altro Cantata Rome

kuva
Lattia: Altro Cantata Rome

Joustavuus ja äänenvaimennus tuovat lisäarvoa. Altro Cantatan erikoisrakenteen ansiosta tuote on hieman joustava – se tuntuu miellyttävältä jalan alla myös ilman kenkiä. 14 dB:n askeläänenvaimennus on tärkeä ominaisuus tiloissa, joissa on paljon käyttäjiä ja tiloilta odotetaan rauhallisuutta ja hyvää akustiikkaa.

Ilman liimaa, mutta kiinteästi paikalleen. Altro Cantata asennetaan järjestelmään kuuluvalla erikoisteipillä, jolloin lattianpäällyste pysyy tiukasti paikallaan myös kovassa julkitilakäytössä. Tämä ominaisuus on Altron kehittämä ja se mahdollistaa myös muovimaton nostamisen ylös seinälle esim. hoitokodeissa ja sairaaloissa, joissa lattiapäällysteeltä tarvitaan täydellistä vesitiiveyttä korkean hygieniatason saavuttamiseksi. Altron innovatiivista irtoasennusteknologiaa on käytetty menestyksekkäästi vuodesta 2009 ja maailmanlaajuisesti asennettuja lattioita on noin 2 000 000 neliömetriä.

kuva
Lattia: Altro Cantata Rome

Altro on turvalattioiden kehittäjä, joka loi turvalattian vuonna 1947. Englantilaisen perheyrityksen yli 100 vuoden historia alkaa vuodesta 1919. Lattiapäällysteet ovat olleet Altron liiketoiminnan ydin 1950-luvulta lähtien. Tänä päivänä Altro on globaaleilla markkinoilla toimiva yritys, jonka tuotevalikoima kattaa maailman johtavan turvalattiamalliston lisäksi sileät vinyylilattiapäällysteet ja –seinäpäällysteet.

kuva
Uusi hirsinen koulukeskus

RTV-Yhtymä Oy on edustanut Altroa Suomessa 1980-luvulta saakka. Altro ympäristövastuullisena yrityksenä huomioi kaikessa toiminnassaan kestävän kehityksen, minimoiden ympäristökuormituksen. Altron tuotteet ovat ympäristöystävällinen valinta erityisesti pitkän käyttöikänsä ja matalien ylläpitokustannuksiensa ansiosta. Altron tuotanto on ISO 9001 laatusertifioitu ja ISO 14001 ympäristösertifioitu. Altron turvalattiat ovat kierrätettävissä ja lattiapäällysteiden valmistuksessa käytetään kierrätysmateriaalia.

Lisätietoja: rtv.fi/cantata ja altro.com

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

mainos_789
mainos_720
mainos_700
mainos_742
mainos_757

AJANKOHTAISTA

mainos_797
mainos_746Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »