mainos_959

Projektiesittelyt (toimistorakennukset ja työympäristöt)

Ilmattaren uusi pääkonttori 1800-luvun arvokiinteistössä uudistettiin uuden ja vanhan saumattomaksi kokonsaisuudeksi

artikkelikuva: Ilmattaren uusi pääkonttori 1800-luvun arvokiinteistössä uudistettiin uuden ja vanhan saumattomaksi kokonsaisuudeksi

Sisustusarkkitehtonisten valintojen muotokielessä näkyvät tuulen liike ja aaltoilevat muodot. Materiaalivalinnoissa painotettiin rauhallisuutta ja luonnonläheisyyttä.

Kohina vastasi kohteen sisustusarkkitehtuurin ja räätälöityjen kiintokalusteiden suunnittelusta.

Haaste

Ilmattaren uudeksi, kasvua tukevaksi pääkonttoriksi valikoitui yksi Helsingin keskustan vanhimmista rakennuksista, Unioninkadulla sijaitseva ainutlaatuinen Wuorion talo. Tilat pitävät sisällään koko 6. ja 7. kerroksen, mukaan lukien sisäpihalle avautuvan modernin laajennusosan. Ilmatar järjesti sisustusarkkitehtikilpailun, jossa haettiin uudistuneen brändinmukaista ideaa uudisosan raakatilan ja vanhan arvokiinteistön yhteen nivomiseksi. Kohinan kokemuksellisuutta ja aistillisuutta korostava ehdotus ”Tulevaisuus on tuulen ja tuuli Ilmattaren” valittiin ja kiinteistöstä lähdettiin yhteistuumin muovaamaan Ilmattarelle sopiva kokonaisuus. Erityisen tärkeää oli huomioida akustiikka, valaistus ja tekniikan istuttaminen saumattomaksi osaksi tiloja.

kuva
”Työtilat ovat selkeä kilpailuetu rekrytoinneissa. Meillä on Helsingin viihtyisin toimisto sekä näköalojen, sisustuksen ja eri tyyppisten työtilojen puolesta”, - Chairman and co-founder, Ilmatar.

kuva
”Lopputulos on kyllä huikean hieno. Se on arvokas ja tyylikäs, mutta ei kuitenkaan liiaksi. Samaan aikaan tila on väri- ja kalustevalintojen osalta levollinen ja harmoninen, mikä oli tavoitteena”, - Head of Sales and Marketing, Ilmatar.

”Uniikit yksityiskohdat kehystävät kauniisti arkkitehtuuria ja huikeita näkymiä yli Helsingin keskustan.

kuva
Räätälöidyt kiintokalusteet ja valaistusratkaisut, messinkiset yksityiskohdat ja puiset pinnat viimeistelevät levollisen tunnelman.

kuva

kuva

Hyöty

Helsingin paraatipaikalle luotiin Ilmattaren brändin ja toiminnan mukaiset, modernit toimistotilat. Perinteisesti kaikuisat, korkeat 1830-luvun tilat ja juuri rakennettu uudisosa sovitettiin yhteen talon arkkitehtuuria, aaltoilevia muotoja ja tuulen liikettä kuvastavan sisustuskonseptin avulla. Kestävä laatu, ekologisuus ja skandinaavisuus ohjasivat suunnittelua. Räätälöidyt akustiikka- ja valaistusratkaisut tukevat viihtyisyyttä ja tiloissa työskentelyä.

kuva
Kokonaisuuden kruunaa ullakkotilan kutsuva kattohuoneisto, josta avautuu näkymä Esplanadin puistoon ja Eteläsatamaan.

Toisin kuin perinteiset energiayhtiöt, Ilmatar on mukana tuulivoimahankkeiden kaikissa vaiheissa aina rahoituksesta valmiiseen toimintaan. Tiloista haluttiinkin arvokkaat ja edustavat, mutta ei-pröystäilevät. Yrityksen näköinen, lähes elokuvallisen kokemuksen tuottava, aulatila äänisuihkuineen johdattaa kohti monipuolisia kokousja työskentelytiloja. Modernilla av-tekniikalla varustettu board room, muut kokoustilat ja työskentelykahvila tarjoavat vaihtoehtoisen paikan tehdä töitä.

Teksti: Kohina
Kuvat: Riikka Kantinkoski

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

mainos_972
mainos_958

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »