mainos_1086

Talotekniikka (turvatekniikka, kulunvalvonta)

Tyyliä kulunvalvontaan laadukkailla turvaporteilla

artikkelikuva: Tyyliä kulunvalvontaan laadukkailla turvaporteilla

Modernissa henkilöliikenteen kulunvalvonnan sensoriportissa yhdistyvät huipputeknologia ja sulavalinjainen muotoilu. Portin LED-valaistus ohjaa kulkua ja ilmentää yrityksen brändivärejä.

Sensoriportit edustavat sisätilojen henkilöliikenteen kulunvalvonnan uusinta teknologiaa. Sensoriportteja käytetään esimerkiksi toimistotiloissa, hotelleissa, sairaaloissa, sisäliikuntatiloissa, lentokentillä ja satamaterminaaleissa.

”Sensoriporttien avulla kulunvalvonta on helppoa. Portteja voi ohjata etäyhteydellä tai kulkutunnisteilla”, sanoo tuotepäällikkö Kai Koivisto dormakaba Suomi Oy:stä.

130 maassa toimiva dormakaba Group kuuluu maailman johtaviin kulunvalvonnan ja turvallisuusratkaisujen toimittajiin.

dormakaban kulunvalvonnan tuotevalikoimaan sisältyy erilaisia henkilöporttimalleja, turvasulkuja, pyöröovia ja turvapyöröovia. Kulunvalvonnan ratkaisuja voidaan kustomoida asiakkaan tarpeiden mukaisesti.

Sensorit huolehtivat kulunvalvonnasta turvallisesti

dormakaban Argus-sensoriporttimalleja 40, 60 ja 80 on saatavilla 650 mm - 1400 mm kulkuleveyksillä. Porttilehtien korkeudeksi voi valita 990 mm - 1800 mm.

Argus-portit ovat yhteensopivia kaikkien markkinoilla olevien kulunvalvontajärjestelmien kanssa. Portteihin on helppoa asentaa kolmansien osapuolien tarjoamia kulkutunnisteen lukijoita.

”Portit voidaan ohjelmoida avautumaan automaattisesti ulospäin kuljettaessa. Hätäpoistuminen turvataan liittämällä portit paloilmoitinjärjestelmään. Porttilehdet avautuvat aina kulkusuuntaan, ja moottoriyksikkö on kehitetty todella hiljaiseksi”, Koivisto kertoo.

Portin alareunaan integroitu sensori tarkkailee kulkijoiden määrää ja hälyttää havaitessaan asiattomia liikkujia. Vertikaaliset sensorit varmistavat, että portin yli ei voi hypätä huomaamatta. dormakaba-malliston kaikki portit täyttävät EN16005-turvallisuusstandardin vaatimukset.

Modernia muotoilua vapaasti valittavissa väreissä

Argus-sensoriporttien tyylikkäässä ja sirossa muotoilussa on huomioitu visuaalisen ilmeen viehättävyys sekä porttien yhteensopivuus erilaisten sisustusratkaisujen kanssa. Pyöristetyt kulmat tuovat muotokieleen sulavalinjaisuutta.

”Alumiinista ja lasista valmistetut portit ovat saatavilla kaikissa RAL-väreissä. Portteihin integroidun LED-valaistuksen väri voidaan säätää halutunlaiseksi. Valaistus voi perustilassaan toistaa asiakkaan brändivärejä”, kuvailee Koivisto.

LED-valaistuksella voidaan tukea portin käyttöä. Portin hyväksyttyä kulkutunnisteen LED-valot muuttuvat vihreiksi ja ohjaavat oikeaan kulkusuuntaan. Asiattoman kulkijan kohdalla punaiset LED-valot ja äänimerkki ja/tai etähälytys hälyttävät vartijat paikalle.

”Argus-porttien kanssa yhteensopiva lasikaidejärjestelmä PG10 toistaa porttien muotokieltä ja värimaailmaa. Lasikaiteen alumiiniosat voidaan toimittaa samassa värisävyssä kuin portit, jolloin kokonaisuus on sisustuksellisesti yhtenäinen. Väreillä voi myös leikitellä”, Koivisto kertoo.

Helppo asennettavuus kaikkiin kohteisiin

Argus-sensoriportit voidaan asentaa lattiaan kiinteästi tai siirrettävän asennusalustan avulla. Kiinteässä asennuksessa uudis- tai saneerauskohteen lattiaan upotetaan kaapelointia varten suojaputket.

Asennusalustaa käytettäessä porttien kaapelointi on alustan sisällä. Asentaminen ei vaadi remonttia ja lattia säilyy täysin ehjänä.

”Asennusalustan etuna on porttien siirreltävyys tilan käyttötarkoituksen muuttuessa. Alusta on saatavilla asiakkaan vapaasti valitsemalla pintamateriaalilla”, Koivisto sanoo.

Teksti: Merja Maukonen
Kuva: dormakaba Suomi Oy

www.dormakaba.com

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 3/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »