mainos_984

Valaistus (sisävalaistus)

Miksi valaistuksenohjauksen automatisointi kannattaa?

Älykäs valaistuksenohjaus turvaa valaistusinvestoinnin, valaisee tarkoituksenmukaisesti ja sopeutuu muutoksiin

artikkelikuva: Miksi valaistuksenohjauksen automatisointi kannattaa?

Työtavat ja tilankäyttö muuttuvat. Tilojen toiminnallisuudet, ihmisten ja tiimien tarpeiden eri huomioon ottaminen ja muuntautuvuuden mahdollistaminen rakennuksissa ovat modernin tilaympäristön valaistuksen haasteita. Mm. Siltasaari 10 on hyödyntää valaistuksenohjauksessa Fagerhultin Organic Responsea.

Automaattinen, muutosjoustava valaistus

Julkisten tilojen valaistusta suunniteltaessa huomioidaan ensimmäisenä tilojen käytön luonne, johon valaistus sovitetaan. Automatisoitu, älykäs ja täysin muokattavissa oleva valaistuksenohjaus kuten Fagerhultin Organic Response, luo valaistukselle muutosjoustavuutta ja valmiuden varautua myös tulevaisuuden päivityksiin.

Organic Response -järjestelmässä jokainen valaisin on varustettu omalla sensorilla ja se kommunikoi lähimpien naapureidensa kanssa luodakseen oikeanlaisen valaistuksen. Näin ollen, mikäli tilaa muutetaan, myös valaistus mukautuu tilan muutoksiin ilman erillisiä toimenpiteitä. Tarkalleen tarvittavan valomäärän tuottaminen ei pelkästään minimoi energiankulutusta, vaan varmistaa myös optimaalisesti valaistun ympäristön.

kuva

Yksinkertainen asennus, tulevaisuudenkestävä ratkaisu

Organic Reponse on todellinen plug & play -ratkaisu. Käyttäjällä on jo tehdasasetuksilla käytettävissään älykäs ja energiatehokas valonohjausjärjestelmä, jota pystyy tarvittaessa muokkaamaan pienintäkin yksityiskohtaa myöten. Koska kaikissa valaisimissa on jo läsnäolosensorit, voidaan tietoa hyödyntää myös muissa talotekniikkajärjestelmissä. Lisäämällä jossain vaiheessa projektia IoT-portaalin saat pilvipohjaisen hallintajärjestelmän valaistuksen ohjaamiseen ja data-analysointiin. Etäyhteyden kautta tapahtuvien ohjelmistopäivityksien ansiosta järjestelmäsi pääsee hyödyntämään myös tulevia toiminnallisuuksia.

Lue kuinka Siltasaari 10 päätyi valitsemaan Fagerhultin Organic Responsen valaistuksenohjaukseen

kuva

kuva

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 3/2023

prointerior-lehti
mainos_973

BLOGIT

mainos_951
mainos_987

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »