mainos_890

Projektiesittelyt (kohteessa mukana)

Design-pinnoitteella voi luoda upeita ja kestäviä lattiapintoja

artikkelikuva: Design-pinnoitteella voi luoda upeita ja kestäviä lattiapintoja

Uudistetun Ateljee Barin sisustuksessa korostettiin ateljeemäistä tunnelmaa ja maisemaa. Ateljee Barin punaiset ja harmaat lattiat toteutettiin erittäin kestävästä sementtipohjaisesta design-pinnoitteesta.

”Uudistetun Solo Sokos Hotel Tornin legendaarinen Ateljee Bar avattiin huhtikuussa. Tiloista avautuu upeat näkymät Helsingin kattojen ylle. Pyrimme korostamaan maisemaa sisustuksella ja materiaalivalinnoilla”, sanoo sisustusarkkitehti Silja Kantokorpi Fyra Oy:stä.

Fyra vastasi Solo Sokos Hotel Tornin baarien, ravintolan, aulan ja saniteettitilojen suunnittelusta. Tilojen pintamateriaalien valinnassa huomioitiin sisustuksellisten lähtökohtien lisäksi tekniset ominaisuudet. Lattiamateriaalien valintakriteerinä oli visuaalisen ilmeen lisäksi kova kulutuksen kestävyys.

”Ateljee Bariin valitsimme Mapei Ultratop-lattiapinnoitteen. Ylimmässä eli 13. kerroksessa käytimme neutraalia lämpimän harmaata sävyä, ja 12. kerroksessa oleviin baaritiloihin valitsimme punaisen lattian värikkäämmän ja ilmeikkäämmän tunnelman luomiseksi”, Kantokorpi kertoo.

kuva

Tyylikäs ja kovaa kulutusta kestävä lattiapinnoite

Mapei Ultratop on sementtipohjainen design-pinnoite, jota on saatavilla valkoisena, beigenä, punaisena ja neljässä eri harmaan sävyssä. Ultratop-pinnoitteella luodut tyylikkäät lattiapinnat kestävät erittäin kovaa kulutusta. Pinnoitetta voidaan käsitellä eri tavoin halutun ilmeen saavuttamiseksi.

”Pinnoite sopii ulkonäkönsä ja kestävyytensä puolesta kaikkiin kohteisiin julkisista ja puolijulkisista tiloista yksityiskoteihin sekä teollisuuden tarpeisiin. Ultratop-pinnoitteella päällystetty lattia kestää vuosikymmeniä ja on helppo pitää puhtaana”, kertoo projektipäällikkö Soile Kontu-Valkonen Mapei Oy:stä.

Italiasta lähtöisin oleva ja kansainväliseksi laajentunut Mapei on maailman johtava rakennusteollisuuden kiinnitysaineiden, tiivistysmassojen ja rakennuskemian tuotteiden valmistaja. Mapei panostaa innovatiiviseen tuotekehitykseen parantaakseen rakennustyön laatua.

”Italiassa Ultratop on vakiinnuttanut paikkansa markkinoilla vuosikymmenten saatossa. Pohjoismaista Suomessa on kiinnostuttu ensimmäisenä Ultratop-pinnoitteen mahdollisuuksista. Ultratop-pinnoite kestää jopa rekkaliikennettä teollisuushallikäytössä”, Kontu-Valkonen sanoo.

kuva

Pintakäsittelyillä erilaisia visuaalisia ilmeitä

Ateljee Barin 13. kerroksen natural-värinen Ultratop-lattiapinnoite lakattiin ja 12. kerroksen punainen pinnoite kiillotettiin ja vahattiin. Kiillotuskäsittelyssä lattia hiotaan auki, jolloin runkoainesta tulee näkyviin.

”Atlejee Barin lattiat käsiteltiin kiillotuksen jälkeen Mapecrete Stain Protection -suoja-aineella, joka hylkii likaa, vettä ja öljyä. Ilme viimeisteltiin mattavahalla, joka helpottaa ylläpitoa ja puhdistamista, mutta ei tuo liikaa kiiltoa”, kertoo Kontu-Valkonen.

kuva

”Suunnitteluvaiheessa etsimme Mapein kanssa sopivaa pintakäsittelyä halutunlaisen ulkoasun saavuttamiseksi. Mapei vastasi ammattitaidolla kaikkiin meitä mietityttäviin kysymyksiin. Olimme etätöissä koronan vuoksi, ja Mapei toimitti lattiamallit kotiovelle saakka. Parempaa palvelua ja lopputulosta ei voisi toivoa”, jatkaa Kantokorpi.

Ultratop-pinnoitteen käsittelyvaihtoehtoja ovat kiillotus, Natural-look ja Terrazzo. Natural-lookissa Ultratop-pinnoite käsitellään kiiltävällä, puolikiiltävällä tai mattapintaisella lakalla. Terrazzossa luonnon kiviaines yhdistetään Ultratop-pinnoitteeseen elävän pinnan luomiseksi.

Lue tuotteista lisää osoitteessa: www.mapei.fi

Teksti: Merja Maukonen

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 4/2023

prointerior-lehti
mainos_1016

BLOGIT

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »