mainos_959

Uusi kansainvälinen design-festivaali Helsingissä 24.-25. elokuuta 2022

Helsinki saa kunnian olla ensimmäinen pohjoismainen pääkaupunki, jossa järjestetään uudenlainen ammattilaisille suunnattu design-festivaali, josta on tarkoitus tulla vuosittainen tapahtuma kansainvälisessä designkalenterissa.

Design Helsinki avaa näyttävästi syksyn designtapahtumien kauden 24.-25. elokuuta. Tänä vuonna tulee kuluneeksi kymmenen vuotta siitä kun Helsinki sai nimityksen World Design Capital. Minimalistisesta ja funktionalistisesta pohjoismaisesta arkkitehtuuristaan tunnetussa kaupungissa on Pohjoismaiden suurin jugendrakennusten keskittymä, ja Helsinki on tärkeä kohde arkkitehtuurin harrastajalle. Suomalainen muotoilu on jättänyt jälkensä suunnittelun maailmaan ikonisen muotoilijan Alvar Aallon kaltaisten henkilöiden ansiosta, ja Artekin ja Marimekon jalanjälkiä seuraten maassa on lukuisia nousevia brändejä, joiden tuotantoa kannattaa seurata.

Vuonna 2012 Helsinki valittiin maailman designpääkaupungiksi, ja tänä vuonna merkkivuotta juhlistetaan useilla tapahtumilla ja koko kaupungin laajuisilla aktiviteeteilla. Design Helsinki, pääkaupungin ensimmäinen ammattilaisille suunnattu nykymuotoilun tapahtuma, on juhlan ytimessä ja tarjoaa kiinnostavia aktiviteetteja ja kohtaamisia.

Design Helsinki esittelee monimuotoisesti muotoilua ja sen pitkäaikaista sitoutumista kestävään kehitykseen arkkitehtuurin ja muotoilun alalla sekä tarjoaa alustan kansainvälisille designin ammattilaisille tulla tapaamaan haluttuja, maailmankuuluja brändejä. Lisäksi tapahtuman kaksi merkittävää suomalaista yhteistyökumppania, Habitare ja Alvar Aalto Säätiö, tuovat ohjelmaan kiinnostavaa ja ajankohtaista sisältöä.

. Habitare ja Design Helsinki ovat mukana toistensa ohjelmissa: Habitaren luovaa johtajaa Laura Sarvilinnaa haastatellaan osana Design Helsingin “Regenerate”-ohjelmaa, kun taas Design Helsinki osallistuu Habitaren ohjelmaan osana “Blending Spaces”-teemaa.

Design Helsinki tarjoaa ohittamattoman kiinnostavaa ohjelmaa ympäri kaupunkia, ja tapahtumapaikkoina ovat muun muassa Kasarmitorille rakentuva kansainvälinen paviljonki, ajankohtainen Talks-ohjelma Designmuseossa sekä toinen toistaan upeammat showroomit, jotka toivottavat tervetulleiksi arkkitehdit, suunnittelijat ja jälleenmyyjät kokemaan suomalaisen ja kansainvälisen muotoilun parhaat puolet.

Showroomit

kuva
Carl Hansen & Sons osallistuu Design Helsinki -tapahtumaan ja esittelee upean showroominsa.

Festivaaliin osallistuvat lukuisat showroomit tarjoavat inspiroivaa ohjelmaa kuten keskusteluja, työpajoja, tuotelanseerauksia ja paljon muuta. Kävijä voi tutustua ikonisten ja klassisten kansainvälisten huippubrändien näyttelytiloihin kuten Carl Hansen ja Kvadrat, joita täydentävät suomalaiset Marimekko, Skanno, Aarikka ja monet muut. Showroomeissa esitellään toinen toistaan upeampia huonekaluja, valaisimia, teknisiä ratkaisuja ja huippulaadukkaita materiaaleja.

Kansainvälisiä design-brändejä esittelevä paviljonki

kuva
Johanna Gullichsenin showroomissa voi tehdä inspiroivia designlöytöjä.

Tapahtuman keskeisenä paikkana on Kasarmintorille rakennettava kansainvälinen design-paviljonki. Upeiden historiallisten rakennusten ympäröimä Kasarmitori on valittu tapahtumapaikaksi sen arkkitehtonisen merkityksensä vuoksi. 1650 neliömetrin kokoisesta paviljongista vierailijat löytävät johtavien skandinaavisten ja kansainvälisten sisustusalan huonekaluja, valaisimia, pintoja, arkkitehtonisia viimeistelyjä ja paljon muuta.

kuva
Framery One on maailman ensimmäinen älykäs äänieristetty työtila. Framery One ei ole ainoastaan tyylikäs vaan myös älykäs, sillä siinä yhdistyvät uusin teknologia, alansa johtava äänieristys ja kaiuton akustiikka.

Mukaan ovat jo ilmoittautuneet huippubrändit Aeris, Arktis, Eikund, Framery, Herman Miller, KT Interior, Martela, Lintex, Naughtone, Vaarni, Secto Design ja lukuisia muita.

Installaatiot ja Talks-ohjelmat

Design Helsinki esittelee sarjan installaatioita, jotka on rakennettu tapahtumaa varten sekä ajankohtaisia aiheita käsittelevän ”Talks”-ohjelman, joka toteutetaan yhteistyössä Designmuseon kanssa. Livetapahtuma “Design in Conversation” lupaa syvällistä vuoropuhelua vakiintuneiden ja uusien suunnittelukykyjen sekä alan toimijoiden kesken. Entisessä Brobergska Samskolanin koulurakennuksessa Kaartinkaupungissa sijaitseva Designmuseo on yhteistyössä tapahtuman kanssa kuratoinut auditorioonsa kattavan ohjelman, johon kuuluu yleisölle ilmaisia tilaisuuksia. Museoon tuodaan myös designstudio Formafantasman-erikoisnäyttely nimeltä Cambio – suomalainen metsä.

Piia Lehtinen, Designmuseon markkinointi-ja yhteistyöpäällikkö sanoo: ”Olemme iloisia voidessamme toivottaa tervetulleeksi uuden kansainvälisen designtapahtuman Helsinkiin. Designmuseossa järjestettävä kaksipäiväinen keskusteluohjelma käsittelee ajankohtaisia aiheita ja kysymyksiä sekä esittelee yleisölle kotimaisia ja kansainvälisiä ammattilaisia. Meillä on myös ilo tarjota tapahtuman yleisölle suosittu päänäyttelymme ‘Kaiken kansan muotoilua’ ja esitellä Milanossa toimivan muotoilustudion Formafantasman gallerianäyttelyn. On jännittävää aloittaa syyskausi Design Helsingin kanssa!“.

Media 10, joka on Design Helsinki -festivaalin järjestäjä, kommentoi: “Helsinki on tunnustettu maailmanlaajuisesti muotoilun kaupungiksi, ja tänä vuonna tulee kuluneeksi 10 vuotta siitä kun kaupunki nimettiin World Design Capitaliksi. Olemme iloisia voidessamme nostaa valokeilaan pohjoismaisten muotoilukykyjen rikkautta kaksipäiväisellä juhlalla, jossa brändit, showroomit, kulttuurilaitokset ja alan ammattilaiset kohtaavat.”

Habitaren Business Manager Tanja Pasila toteaa: “Näemme yhteistyön Design Helsinki -tapahtuman kanssa kiinnostavana mahdollisuutena Habitarelle, jolla on vahva asema syksyn tapahtumissa. Messut ovat jo yli 50 vuoden ajan tuoneet esiin huonekalu-, design- ja sisustusalan yrityksiä, asiantuntijoita ja ilmiöitä. Yhteistyön kautta voimme vahvistaa kansainvälistä vetovoimaamme uudella tavalla.”

Design Helsinki pidetään Helsingissä 24-25.8.2022. Lisätietoja tapahtumasta löydät nettisivultamme www.designhelsinki.com

Rekisteröidy tästä.

Design Helsinki Instagram

Design Helsinki LinkedIn

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

mainos_958
mainos_972

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »