mainos_984

Sisäpinnat ja tilaosat (puu, laminaatti)

Estetiikka, akustiikka vai paloturva? Puulla voit saada kaikki kolme

artikkelikuva: Estetiikka, akustiikka vai paloturva? Puulla voit saada kaikki kolme

Perinteisesti puuta on hyödynnetty sisätilojen lattia- ja kattomateriaaleissa, ja se on loistava materiaali myös seinäpinnoille.

Esteettinen puupinta sopii erinomaisesti skandinaaviseen tyyliin, niin rakennusten sisätiloissa kuin julkisivuissa.

Puulla on myös paljon hyviä akustisia ominaisuuksia, ja mm. erilaisilla akustiikkaperforoinneilla julkisen tilan meluhaittoja voidaan hallita ylivertaisesti. Estetiikka, akustiikka ja paloturvallisuus kulkevat suunnittelussa usein käsi kädessä. Puuviilupintaisilla sisäverhouslevyillä ja rimaratkaisuilla pystytään vastaamaan julkisten rakennusten haastaviin paloturvavaatimuksiin, täyttämällä samalla vaativankin suunnittelijan tarve visuaalisesti upeasta ja akustisesti toimivasta lopputuloksesta.

Paloturvallisuus on yksi laadukkaan sisäverhousratkaisun kulmakivistä

Julkisen rakennuksen paloturvallisuusvaatimuksilla pidetään huolta sen käyttäjien turvallisuudesta. Itse rakennuksella, sen eri osilla ja niissä käytetyillä rakennustarvikkeilla voi olla omat vaatimukset paloluokituksessa. Hyvä sisäverhousratkaisu kattaa saamansa paloluokituksen kokonaisuutena niin pinnan, ytimen kuin kiinnityksenkin osalta.

Korkean paloluokan puuviilupintaisen sisäverhouslevyn paloturvallisuus perustuu levyn rakenteeseen ja pinnan käsittelyyn. Käsittelemätön puusta valmistettu sisäverhoustuote sijoittuu tavallisesti D-paloluokkaan, eli se osallistuu palamiseen. Oikeanlaisella palonsuojakäsittelyllä ja rakenteella sisäverhouslevy voi saavuttaa jopa luokan A2 paloturvallisuuden, ja sopii näin ollen mihin tahansa kohteeseen.

kuva
Kaupunkiympäristön talon aulatiloihin Puucomp toimitti tammiviilupintaisia sisäverhouslevyjä ja nanoperforoituja akustiikkalevyjä.

Puucompin levyjen ja kiinnitysratkaisujen paloturvallisuuden ja palo-ominaisuudet testaa akkreditoitu toimija, eurooppalaisten standardien mukaisesti. Puucompin sisäverhouslevyillä ja rimoituksilla upea puupinta voidaan tuoda paloturvallisesti myös vaativiin julkisiin kohteisiin. Puucomp Premium -sisäverhouslevyllä päästään jopa A2-s1-d0 -paloluokkaan, joka tarkoittaa sitä, että materiaalin osallistuminen paloon on erittäin rajoitettu, savunmuodostus palon aikana on erittäin vähäistä ja palavia pisaroita tai osia ei esiinny.

Paloturvallisuus ei poissulje esteettistä lopputulosta

Viilupintaisia sisäverhouslevyjä ja puisia rimaratkaisuja voidaan käyttää jopa poistumisteiden ja porraskäytävien pinnoilla korkean paloturvaluokan ansiosta. Harmoninen puupinta puhuu ekologisuuden, vastuullisuuden ja kestävien valintojen puolesta. Se vetoaa ihmisen tarpeeseen olla osana luontoa sekä henkii lämpöä ja kodikkuutta. Puiset materiaalit rakennetussa ympäristössä tukevat tutkimusten mukaan ihmisen hyvinvointia mm. vähentämällä stressiä ja alentamalla verenpainetta.

Perinteisesti puuta on hyödynnetty sisätilojen lattia- ja kattomateriaaleissa, ja se on loistava materiaali myös seinäpinnoille. Lähes rajattomat vaihtoehdot sävyjen ja värien suhteen sekä mahdollisuus suunnitella mitä kekseliäämpiä ja kiinnostavampia pintoja tekevät puusta materiaalina todella monipuolisen. Jokaisen puulajin oma, tunnistettava kuviointi halutaan monesti jättää näkyville. Puisia elementtejä voi käyttää perinteisemmin ja ne taipuvat myös erilaisiin moderneihin ratkaisuihin. Puupinta sopii erinomaisesti pohjoismaiseen tyyliin – se on ajaton, monipuolinen, turvallinen ja siihen on helppo yhdistellä muita materiaaleja. Puulla on hyvä sydän.

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 3/2023

prointerior-lehti
mainos_987

BLOGIT

mainos_973
mainos_951

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »