mainos_1078

Talotekniikka (turvatekniikka, kulunvalvonta)

Työntöpainike helpottaa oven avaamista

artikkelikuva: Työntöpainike helpottaa oven avaamista

IKH-Areena

Rakennuksen suunnittelussa on huomioitava helppokulkuisuus. Työntöpainikkeella ovien avaaminen on sujuvaa niin arjessa kuin hätätilanteessakin. Kestävien ja paloturvallisten painikkeiden asentaminen on helppoa.

Normaalitilanteessa rakennuksessa liikkumista voidaan ohjata esimerkiksi opasteilla, mutta hätätilanteessa liikkuminen tapahtuu vaistonvaraisesti. Tällöin helppokulkuisuus on erityisen tärkeää

”Turvallisuutta voidaan parantaa huomioimalla ovien kääntymissuunnat, lukitukset ja palo-osastoinnit. Hätätilanteissa rakennuksesta poistuminen voi tapahtua muuta kautta kuin tavallisesti”, sanoo Arkkitehtitoimisto Jääskeläinen Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Jääskeläinen.

Seinäjokelaisen Arkkitehtitoimisto Jääskeläisen erityisosaamista ovat urheilurakennusten, sairaaloiden ja palvelutalojen suunnittelu. Toimisto vastasi Kauhajoelle syksyllä 2022 valmistuneen IKH Areenan suunnittelusta.

kuva
IKH-Areena

Työntöpainikkeilla helppoutta kulkuun

IKH Areena on monitoimiareena, jossa sisäänkäyntien ja poistumisteiden helppokäyttöisyyttä ja turvallisuutta on parannettu oviin asennetuilla työntöpainikkeilla. Poistumisteihin valittiin EXIT 7000 -sarjan työntöpainikkeet.

”EXIT 7000 -sarjan painikkeissa on patentoitu Rev O Clip -avausmekanismi, jossa kitka on minimoitu. Ovi avautuu painikkeen avulla kevyesti. Painike on helppokäyttöinen myös esimerkiksi lapsille tai liikkumisrajoitteisille”, kertoo EXIT-painike Ky:n yrittäjä Timo Hakala.

EXIT-Painike on työntöpainikkeiden kehittämisen edelläkävijä. Kotimaan markkinoiden lisäksi yritys toimii Euroopan vientimarkkinoilla.

kuva
IKH-Areena

Kätevien painikkeiden asennus on helppoa

Tuotteet suunnitellaan, valmistetaan ja testataan EXIT-Painikkeen omissa Kauhajoella sijaitsevissa tuotantotiloissa. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut painikkeet täyttävät SFS-EN 1125 -standardin vaatimukset.

”Painikkeet testataan standardin vaatimuksia suuremmilla voimilla laadun, suorituskyvyn ja kestävyyden varmistamiseksi”, sanoo Hakala.

kuva
IKH-Areena

EXIT-työntöpainikkeiden tuotekehityksessä on panostettu käytön ja asennuksen helppouteen, paloturvallisuuteen sekä painikkeiden muotoiluun. Kaikki EXIT-painikkeet täyttävät EI120-paloluokituksen vaatimukset.

Painikkeet ovat yhteensopivia yleisimpien lukkojen kanssa. Painike voidaan asentaa pysty- ja vaaka-asentoon sekä oven sisä- ja ulkopuolelle. Ulkopuolelle asennettua painiketta käytetään vetämällä.

Lisätietoja: www.exitpainike.fi

Teksti: Merja Maukonen

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 3/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »