mainos_1077

Runko ja rakennustuotteet (auringonsuojaus, ikkunat)

Ikkunat uusimalla suuri säästö energiankulutukseen

artikkelikuva: Ikkunat uusimalla suuri säästö energiankulutukseen

Ikkunalasin alkuperäinen tarkoitus oli laskea päivänvaloa sisään sekä mahdollistaa läpinäkyvyys toimien samalla suojana säätä ja tuulta vastaan. Lasin perustoiminto on säilynyt samana, mutta nyt voimme vaatia useamman lasin yhdistelmältä paljon enemmän.

Nykyisin tavoitteena on parhaan mahdollisen sisäilmaston aikaansaaminen mahdollisimman alhaisella energiankulutuksella ja ympäristövaikutuksilla. Tässä mielessä lasi on kehittynyt ehkä tärkeimmäksi rakennusmateriaaliksi.

Energiansäästölasit parantavat sisäilmastoa vähentämällä kylmien lasipintojen aiheuttamaa vedontunnetta ja säteilyhaittoja. Lisäksi ne vähentävät lämmitysenergian tarvetta ja tietenkin alentavat energiakuluja. Vaatimusten kiristymisen vuoksi tarvitaan usein jo kaksi energiansäästölasia samaan useampilasiseen rakenteeseen. Näin vältyt korkeidenkin ikkunoiden läheisyydessä epämiellyttävältä kylmän hohkalta ja –vedolta.

Pilkington Optitherm™ S1N energiansäästölasi koostuu tavallisesta kirkkaasta lasista, joka on pinnoitettu selektiivisellä pinnoitteella. Se sekä läpäisee auringon lyhytaaltoisen säteilyenergian, että heijastaa takaisin pitkäaaltoista, huoneesta ulos pyrkivää lämpösäteilyä.

kuva

Ikkunoiden auringonsuojauksen merkitys on lisääntynyt rakennusten energiatehokkuuden parantumisen myötä. Nykyään rakennukset ovat hyvin eristettyjä, eivätkä ne hukkaa lämpöä. Auringonsuojauksen avulla voidaan estää liikalämmön pääsy huonetiloihin ja näin mahdollistaa auringonpaisteellakin miellyttävät olosuhteet, myös suurien ikkunapintojen takana.

Ikkunalasituksessa oleva auringonsuojaus on huoltovapaa ikkunan käyttöiän kestävä ominaisuus ja lisäksi esimerkiksi Pilkington Suncool™ -tuotteet toimivat aina auringonsuojauksen lisäksi myös tehokkaina lämmöneristyslaseina.

Auringonsuojauksen avulla voidaan vähentää kesäajan jäähdytystä huomattavasti. Mikäli ikkunassa ei ole auringonsuojaa, on auringon energian kokonaisläpäisy yli 50%. Auringonsuojauksella auringon energiasta läpäisee lasituksesta riippuen alle 30%.

Pilkington Suncool™ lasien avulla koneellista jäähdytystä pystytään vähentämään tai jopa poistamaan kokonaan. Uusimalla ikkunat Pilkington Suncool™ laseihin voi säästää rahaa, mutta tärkeintä on asumismukavuuden parantuminen rakennuksen lämpenemisen vähentyessä.

Lue lisää auringonsuojauksesta ja energiansäästöstä!

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »