mainos_1077

Kalusteet ja varusteet (vihersisustus)
Projektiesittelyt (kohteessa mukana)

Itämeren vehreä keidas

artikkelikuva: Itämeren vehreä keidas

MyStar vie laivamatkustamisen uudelle, elämykselliselle tasolle. Itämeren taika herää henkiin aisteja hivelevän vihersisustuksen avulla.

Tallinkin MyStar-laiva aloitti liikennöinnin Helsinki-Tallinna -välillä joulukuussa 2022. Uniikin laivan sisustussuunnittelun inspiraationa toimi yhtä uniikki Itämeri.

”Lähdimme toteuttamaan MyStarin vihersisustusta tilakokemus edellä arkkitehdin vision perusteella. Tavoitteena oli luoda kuhunkin julkiseen tilaan omanlaisensa tunnelma, joka sointuu saumattomasti yhteen muun sisustuksen kanssa”, kertoo vihersisustusprojektista vastanneen Viherviisikko Oy:n operatiivinen johtaja ja vihersisustaja Kenneth Björklöf.

Viherviisikko Oy

Viherviisikko on pääkaupunkiseudulla toimiva vihersisustusalan pioneeri, jolla on yli 25 vuoden kokemus vihersisustuksista, piharakentamisesta ja kasvien ylläpidosta. MyStarin projektitiimiin kuului Björklöfin ohella vihersisustaja Merja Kurki ja asennustöistä vastanneet Tero Tukiainen ja Rene Dahlqvist. Projekti toteutettiin yhteistyössä laivan sisustussuunnittelusta vastanneen sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co:n kanssa.

Viherviisikko Oy

Ylväät palmut ja rehevät köynnökset johdattelevat luonnon äärelle

MyStarin vihersisustus koostuu runsaasta määrästä erilaisia silkkiviherkasveja pienistä ruukku- ja köynnöskasveista palmuihin. Tiloissa on hyödynnetty mm. saniaisia, lyyraviikunoita sekä aloe- ja agavekasveja. Kasvit on istutettu kiintokalusteisiin ja ruukkuihin, joista osa sävytettiin laivan värimaailmaan sopiviksi. Kokonaisuuteen kuuluu myös muita elementtejä, kuten hyllyköihin ja seinille kiinnitettyjä design-maljakoita sekä sävytettyjä viinipulloja.

Luontokokemus on tuotu lähelle matkustajaa kautta laivan. Delight Buffetissa matkustajat voivat nauttia klassikkoherkuista kasvien ja vihreinä hehkuvien yrttikaappien ympäröimänä. Nordic Barin puolella lattia- ja seinäkasvit sekä katosta rennosti roikkuvat kasviköynnökset täydentävät kullan, messingin ja hennon roosan sävyjä. Family Picnic -alueen katseenvangitsijana toimii pöydän keskellä oleva iso kahvipuu, jonka lehdet heijastuvat tilaan kattopeilin kautta. Työmatkailijoita palvelevan Business Loungen arvokkaan rauhoittava tunnelma on luotu messinkipilareihin kietoutuneiden köynnöskasvien avulla, jotka toimivat myös tilanjakajina.

”Laivan peräosassa sijaitseva valoisa, lasitettu Garden-alue kuuluu omiin suosikkeihini. Siellä matkustajat voivat ihastella merta ja viettää aikaa huojuvien palmujen ja liaanityyppisten amppeleiden ympäröimänä”, Björklöf sanoo.

Viherviisikko Oy

Vaativa projekti vaatii kokeneen tekijän

Viherviisikko toteutti muutama vuosi sitten myös Tallinkin Megastar-laivan vihersisustuksen. Avomeren aallokoissa matkaava laiva asettaa omat vaatimuksensa sisustusratkaisujen käytännöllisyydelle ja turvallisuudelle

MyStarin vihersisustusprojekti oli palkitseva ja myös haastava projekti. Esimerkiksi tuotteiden paikallaan pysyvyys on varmistettu kiinteiden kattoamppeleiden ja muiden tarkasti harkittujen kiinnitysratkaisujen avulla. Meidän etumme on pitkä alan kokemus ja se, että toteutamme aina mitä lupaamme sovittuna ajankohtana”, Björklöf vinkkaa.

Viherviisikko Oy
Kuvassa vasemmalta Tero Tukiainen, Kenneth Björklöf, Merja Kurki ja Rene Dahlqvist.

Asennustyöt suoritettiin laivan kalustamisen asentamisesta vastanneen Merima Oy:n kanssa. Tyylikäs lopputulos huokuu eloisuutta, harmoniaa ja raikkautta. Kokonaisuus osoittaa, että viime vuosina suosiotaan räjähdysmäisesti kasvattanut vihersisustaminen sopii erinomaisesti kaikenlaisiin tiloihin viihtyvyyttä ja asiakaskokemusta parantamaan.

Lisätietoja: kenneth.bjorklof@viherviisikko.fi ja merja.kurki@viherviisikko.fi

Lue lisää Viherviisikosta täältä!

Teksti: Vanessa Törnblom

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »