mainos_986

Yhteistyössä (Sisustusarkkitehdit SIO ry)

Vuoden 2023 sisustusarkkitehtitoimisto – Futudesign

artikkelikuva: Vuoden 2023 sisustusarkkitehtitoimisto – Futudesign

Monialaisen suunnittelun yhteisvoima näkyy ammattimaisena sekä kiiteltynä suunnittelun lopputuloksena. Helsingin Kämp Garden valmistui vuonna 2018.
KUVA: TUOMAS UUSHEIMO

Sisustusarkkitehdit SIO ry:n nominaatti Vuoden sisustusarkkitehtitoimisto julkistettiin 3.2.2023 Arkkitehtuurin ja muotoilun päivän päätapahtumassa Helsingin kaupungintalolla. Iltapäivän ohjelmaan kuului paneeli, jossa toimistoa edusti arkkitehti SAFA Aleksi Niemeläinen. Korona-ajan jälkeen tilaisuus oli vihdoin avoin yleisölle ja sitä pystyi seuraamaan myös striimin kautta.

Helsinkiläinen yli 10 vuotta toiminnassa ollut Futudesign tunnetaan kunnianhimoisista toteutuksistaan, vaativien kohteiden korjausrakentamiskohteista ja näyttävistä ratkaisuista. Suunnittelutiimi koostuu sisustusarkkitehtien lisäksi arkkitehdeista ja muotoilijoista. Toimiston arkkitehdeilla ja sisustusarkkitehdeilla on tasa-arvoinen asema suunnitteluprosesseissa, hankkeesta riippumatta. Tiimi on toteuttanut lukuisia kunnianhimoisia projekteja laajalle joukolle yksityisen ja julkisen sektorin asiakkaita. Futudesign työllistää kolmetoista henkeä, joista viisi on sisustusarkkitehteja.

Laajaan portfolioon kuuluu palkittuja ravintoloita, toimistotiloja, baareja, hotelleja, vähittäiskaupan tiloja, sekä museo- ja näyttelytiloja. Yhtenäistä projekteille on kokonaisvaltainen tilakokemus – pienimmistä yksityiskohdista aina suuriin rakennuskomplekseihin saakka. Toimisto ymmärtää hyvin asiakkaan tarpeita ja se näkyy persoonallisina lopputuloksina. Futudesignin töihin kuuluvat mm. ravintolat Boulevard Bar & Seafood ja Farang, asianajotoimisto Krogeruksen toimitilat, Mikonkatu 7 peruskorjaus ja Kämp galleria.


Futudesignin tinkimätön, ratkaisukeskeinen ja kekseliäs suunnittelu näkyy lukuisissa eri kokoisissa toteutuneissa projekteissa. Hienostunutta ja ajatonta suunnittelua edustaa ravintola Boulevard Bar & Seafood vuodelta 2022.
KUVA: BARABILD / VENLA RAUTAJOKI

Oletettavasti korjausrakentaminen tulee tulevaisuudessa lisääntymään uudisrakentamisen vähetessä. Futudesign onkin nimenomaan erikoistunut haastavien arkkitehtuurikohteiden korjaus- ja täydennysrakentamiseen. Nyt meneillään on Aleksi 13:sta kokonaisvaltainen uudistustyö, jonka arvioitu valmistuminen on keväällä 2024. Hanke on poikkeuksellinen pilottikohde, joka haastaa suunnittelijoita. Kohteeseen on tulossa uusia toimisto- ja liiketiloja ja suunnittelussa on pyritty ja pyritään huomioimaan kiertotalous ja uudelleenkäyttö ennennäkemättömällä tavalla. Ilmarisen omistama kiinteistö on myös suojeltu kohde. ”Tiedämme jo nyt, että tämä projekti tulee opettamaan toimistolle paljon ja se tullaan dokumentoimaan hyvin”, kertoo sisustusarkkitehtitiimin vetäjä sisustusarkkitehti SIO Anni Ojanen.

Jury kiitti erityisesti toteutuskohteiden kirjoa, luonnetta ja laatua asiakasta kuuntelevaksi. Toiminta on toimiston nuoresta iästä huolimatta uskottavaa, monialaista, ajankohtaista ja tarvittaessa varsin näyttävää, silti ajatonta. Kokonaisvaltainen ote saa kiitosta, kuten se miten kaikista töistä välittyy hienosti tiimityön toimivuus.

Valinnan ehdotusten ja hakemusten perusteella tekivät tänä vuonna sisustusarkkitehtitoimiston 2022 Protest Designin osakas, sisustusarkkitehti SIO, juryn pj. Taina Lehtinen, sisustusarkkitehti SIO, SIOn puheenjohtaja Lars Räihä, arkkitehti SAFA Kristiina Kuusiluoma sekä sisustustoimittaja Anna-Kaisa Huusko. Juryn sihteerinä toimi SIOn pääsihteeri Minna Borg.

FM Mattsson Mora Group Finland lahjoitti palkittavalle toimistolle 1 000 € stipendinä, jonka he edelleen lahjoittivat Aalto-yliopiston ukrainalaisille opiskelijoille.

www.futudesign.com

Teksti: Minna Borg

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 1/2024

prointerior-lehti
mainos_985

AJANKOHTAISTA




Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »