mainos_1062

Sisäpinnat ja tilaosat (akustoinnit)

Akustiikkaratkaisuja puhtaisiin tiloihin

artikkelikuva: Akustiikkaratkaisuja puhtaisiin tiloihin

Hygieenisten tilojen akustiikkaratkaisuissa tärkeitä ominaisuuksia ovat korkeat hygieniastandardit, helppohoitoisuus ja kosteudenkestävyys. Helposti puhdistettavat kivivillapohjaiset Rockfon® CleanSpace™ -akustiikkalevyt eivät edistä mikrobien kehittymistä.

Vuonna 2022 lanseerattu Rockfon® CleanSpace™ -tuotesarja on kehitetty hygieenisten tilojen jatkuvasti kehittyvien vaatimusten mukaisesti. M1-luokitellut Rockfon® CleanSpace™ -tuotteet täyttävät korkeat hygienia- ja puhdastilavaatimukset.

Sarjan akustiikkaratkaisut on suunniteltu mm. terveydenhuollon, ateriapalveluiden ja keittiöiden, laboratorioiden, datakeskusten, elintarvike-, lääke-, elektroniikka-, optiikka- ja kemianteollisuuden ja puhdastilojen tarpeisiin.

ROCKFON / ROCKWOOL Finland Oy

”Rockfon® CleanSpace™ -sarjasta löytyy sopiva akustiikkaratkaisu rakennuksen kaikkiin tiloihin. Kivivillapohjaiset akustiikkalevyt kestävät kosteutta ja ovat paloturvallisia”, kertoo Rockfonin tekninen päällikkö Kalle Vuorinen.

Maailman johtava kivivillapohjaisten akustiikkatuotteiden valmistaja Rockfon panostaa jatkuvasti akustiikkaratkaisujen tuotekehitykseen. Rockfonin akustiikkaratkaisut ovat äänenvaimennukseltaan erinomaisia.

ROCKFON / ROCKWOOL Finland Oy

Rockfon® CleanSpace™ -valikoima korvaa Rockfon® Hygienic- ja Rockfon® MediCare® -tuotteet. Uudessa sarjassa tuotteiden ominaisuuksia on kehitetty monipuolisemmiksi, ja sarjaa on täydennetty uusilla tuotteilla.

Hygieenisyyttä äänenvaimennuksesta tinkimättä

EN-standardien mukaisesti testattuun Rockfon® CleanSpace™ -sarjaan kuuluu viisi valkoista alakattolevyä: Essential, Pro, Pure, Air ja Block. Sarjan alakattolevyjen äänenvaimennus on A-luokkaa, joten tuotteiden avulla puhdastilatkin voivat olla hiljaisia.

”Tuotekehityksessä on huomioitu erilaiset käyttötarkoitukset. Esimerkiksi antistaattinen Pro on HACCP-hyväksytty, Air sopii ilmakontrolloituihin ympäristöihin ja Block on kapseloitu ilma- ja vesitiiviiseen kalvoon kemikaalien kestävyyden parantamiseksi”, kertoo Rockfonin aluemyyntipäällikkö Kai Vanha-aho.

Kaikkien tuotteiden peruspuhdistukseen sopii imurointi ja kosteapyyhintä. Puhdistustiheys ja -menetelmät riippuvat tuotteesta. Block ja Pure voidaan desinfioida myös otsonoimalla ja UVC-käsittelyllä.

Rockfon® CleanSpace™ -tuotteita käytetään laajasti sairaalarakentamisessa ympäri Suomea. Porin Satasairaalassa käytetään Pro:ta ja Kotkan Carea-sairaalaan tuotteiksi valikoitui Essential ja Pro. Muita käyttökohteita ovat esimerkiksi Joensuun E-sairaala ja Jorvin sairaala Espoossa.

ROCKFON / ROCKWOOL Finland Oy

Malliasennus havainnollistaa detaljit

Rockfon tarjoaa asiantuntevaa tukea suunnittelijoille, käyttäjille ja rakennuttajille kohteeseen sopivan akustiikkaratkaisun valinnassa.

”Osallistumme mielellämme suunnittelutyöhön. Vantaan varastomme yhteydessä sijaitsevaan mallihuoneeseen voimme rakentaa mallikaton pienessä mittakaavassa”, Vanha-aho sanoo.

”Malliasennuksen avulla detaljien ja asennuksen läpikäyminen suunnittelijan ja asentajan kanssa on helppoa”, lisää Vuorinen.

ROCKFON / ROCKWOOL Finland Oy

Kivivillaa voi kierrättää suljetussa kierrossa

Cradle to cradle -sertifioidut Rockfon® CleanSpace™ -tuotteet ovat vähäpäästöisiä ja pitkäikäisiä. Kaikkien Rockfonin tuotteiden EPD-ympäristöselosteet ja hiilijalanjäljen laskemiseen tarvittavat tiedot on saatavilla Rockfonin kotisivuilta.

Käyttöikänsä lopuksi Rockfon® CleanSpace™ -tuotteet voidaan kierrättää suljetussa kierrossa muiden Rockfonin kivivillapohjaisten akustiikkatuotteiden tapaan.

”Olemme aloittaneet Suomessa Rockcycle® -kierrätysohjelman käytetyn kivivillan kierrättämiseen suljetussa loopissa. Otamme Vantaan toimipisteellämme vastaan kivivillaista leikkuujätettä sekä kivivillapohjaista purkuvillaa. Vastaanotetusta ”raaka-aineesta” valmistetaan uusia kivivillapohjaisia tuotteita tehtaallamme”, Vuorinen sanoo.

Tutustu akustiikkaratkaisuihin osoitteessa www.rockfon.fi.

Teksti: Merja Maukonen

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 1/2024

prointerior-lehti
mainos_1036
mainos_1052

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »