mainos_1008

Sisäpinnat ja tilaosat (matot, tekstiilit)

Hiilinegatiivisten tekstiililaattojen valikoima laajenee

artikkelikuva: Hiilinegatiivisten tekstiililaattojen valikoima laajenee

Connected Ethos CE100 -tekstiililaatoissa on 32 värivaihtoehtoa. Hiilijalanjälki CQuestBioX-pohjalla -0,48 CO₂ eq/m² (EPD A1-A3).

Syyskuun alussa Suomen markkinoille lanseeratut hiilinegatiiviset tekstiililaatat tarjoavat lukemattomia mahdollisuuksia erilaisten tunnelmien luomiseen toimitiloihin ja julkisin tiloihin. Materiaaliteknologialtaan ainutlaatuiset hiilinegatiiviset tekstiililaatat ovat kulutuksenkestäviä ja parantavat tilan akustiikkaa.

Laattapiste-Pukkila toi Suomen markkinoille syyskuun alussa laajan valikoiman Interfacen hiilinegatiivisia tekstiililaattoja. Hiilinegatiivisena on saatavilla 38 tuotesarjaa yhteensä 378:ssa eri värissä, joten sisustuksellisia vaihtoehtoja on runsaasti.

Esimerkiksi keväällä lanseeratun Interface Connected Ethos -sarjan laatat voi tilata hiilinegatiivisina. Connected Ethos -tekstiililaattasarja on erittäin monipuolinen sisustustuote, jolla voi luoda erilaisia tunnelmia ja toteuttaa tiloihin vaikkapa polkuja.

”Sarjan elävännäköiseen kuosiin on haettu inspiraatiota kallioisilta rannoilta ja ruohikkoisilta rinteiltä, ja sarjassa on runsaasti viehättäviä luonnonläheisiä värivaihtoehtoja”, kuvailee Laattapiste-Pukkilan tuotepäällikkö Iiris Keinänen.

Pukkila Oy Ab
Connected Ethos CE200 -tekstiililaatoilla voit suunnitella siirtymiä väristä toiseen. Hiilijalanjälki CQuestBioX-pohjalla -0,31 CO₂ eq/m² (EPD A1-A3).

Hiilinegatiivisuus saavutetaan ilman päästökompensaatioita

Interfacen tekstiililaattojen hiilinegatiivisuus on saavutettu materiaaliteknologian keinoin pitkäjänteisen tuotekehitystyön tuloksena, joten laattojen raaka-aineet ja valmistus ovat hiilinegatiivisia ilman päästöhyvitystä.

”Interfacen hiilinegatiivisten laattojen tekstiiliosat valmistetaan sataprosenttisesti kierrätetystä polyamidilangasta. Tekstiililaattoihin vaihdetaan tilauksesta hiilinegatiivisuuden mahdollistava CQuestBioX-biokomposiittipohja vakiopohjan tilalle”, Keinänen kertoo.

CQuestBioX-biokomposiittipohja ja kierrätyslanka yhdessä tekevät tuotteesta hiilinegatiivisen. Esimerkiksi Connected Ethos -tekstiililaattojen hiilijalanjälki on -0,48 kg CO2/m2 CquestBioX-biokomposiittipohjalla, kun vakiopohjalla se on 3,16 kg CO2/m2.

Kaikkien tuotteiden EPD-ympäristöselosteet ovat saatavilla Laattapiste-Pukkilan verkkosivuilla. Selosteista löytyy kattavasti eriteltyinä tuotteiden ympäristövaikutukset, joten valinnan vaikutusta rakennuksen päästöihin on helpompi vertailla.

”Käyttöikänsä päätteeksi tekstiililaatat voidaan purkaa osiin ja käyttää uusien laattojen tai muiden tuotteiden raaka-aineena. Mikäli laatat ovat vielä hyväkuntoisia käytöstä poistettaessa, voivat ne saada uuden elämän uudessa kohteessa”, Keinänen sanoo.

Pukkila Oy Ab
Mikrotuftattujen Touch of Timber -tekstiililankkujen puun kaarnaa muistuttava kuosi tuo luonnon sisätiloihin. Hiilijalanjälki CQuestBioX-pohjalla -0,7 CO₂ eq/m² (EPD A1-A3).

Hiilinegatiiviset tekstiililaatat sopivat vaativienkin kohteiden sisustukseen

Vihreisiin arvoihin panostava Laattapiste-Pukkila kehittää jatkuvasti ympäristöystävällisen rakentamisen keinoja. Hiilinegatiiviset pintamateriaalit auttavat rakennusalaa kohti hiilineutraaliustavoitetta, ja ensimmäiset hiilinegatiiviset tekstiililaatat lanseerattiin jo vuonna 2021.

”Tällöin lanseeratun Embodied Beauty -tekstiililaattasarjan japanilaisen minimalismin inspiroimat kuosit saivat erittäin hyvän vastaanoton, mutta suunnittelijat toivoivat hillityn harmaasävyisten tekstiililankkujen rinnalle muita värejä. Uusilla hiilinegatiivisilla vaihtoehdoilla vastataan suunnittelijoiden toiveisiin”, kertoo Keinänen.

Pukkila Oy Ab

Hiilinegatiiviset tekstiililaatat on suunnattu etenkin toimitiloihin ja hotelleihin sekä akustiikaltaan vaativiin julkisiin kohteisiin kuten kouluihin ja kirjastoihin. Interfacen hiilinegatiiviset tekstiililaatat kestävät erittäin hyvin kovaa kulutusta ja luovat tilaan miellyttävän akustiikan.

Toimitilojen ja julkisten tilojen sisustukseen haetaan tällä hetkellä pehmeitä ja lämpimiä sävyjä kuten beigeä ja greigeä sekä erilaisia tehostevärejä kuten sinisen, vihreän sekä terrakotan sävyjä. Hiilinegatiivisten tuotesarjojen runsaat kuosi- ja värivaihtoehdot tuovat lukemattomia mahdollisuuksia näyttävien ja yksilöllisten sisustusten luomiseen.

Lisätietoja: www.laattapiste.fi

Teksti: Merja Maukonen

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_985

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »