mainos_1086

Kalusteet ja varusteet (asuintilat, keittiöt, kylpyhuone, saniteettitilat)
Sisäpinnat ja tilaosat (muovituotteet)

Uusi Durat Plus sisältää noin 80 prosenttia kierrätysmateriaalia

Maailman ensimmäinen PET-hartsia ja kierrätettyä komposiittia yhdistävä materiaali

artikkelikuva: Uusi Durat Plus sisältää noin 80 prosenttia kierrätysmateriaalia

Durat tuo ensimmäisenä maailmassa myyntiin solid surface -komposiitin, jossa yhdistetään kierrätysmateriaalista valmistettu PET-hartsi ja kierrätetty solid surface -komposiittimateriaali. Duratin kehittämän Durat Plus- tuotteen raaka-aineena voidaan hyödyntää kaikkien valmistajien solid surface-materiaalia. PET-hartsi valmistetaan muun muassa muovisissa juomapulloissa käytettävästä PET-muovista.

Durat Plus sisältää noin 80 prosenttia kierrätysmateriaalia. Sen hiilijalanjälki on noin 2,5 kgCO2e.

Durat

Durat Plussalla on selvästi omaleimainen ulkonäkö, joka erottuu perinteisestä Durat-kuosista: tasaista pohjaväriä täplittävät kierrätetystä komposiitista valmistetut pilkut. Ensimmäisenä myyntiin tuleva valkoinen Durat Plus on yleisilmeeltään melko tasavalkoinen, jonka kierrätysmurukuosi on erittäin hienovarainen.

Tavoitteena kiertotalouden vahvistaminen

Duratilla on viimeisten vuosien aikana panostettu vahvasti omaan materiaalikehitykseen. Durat Plus on ensimmäinen merkittävä tulos kiertotalouden vauhdittamiseen pyrkivästä tuotekehitystyöstä.

Durat

Kehitystyön keskeinen päämäärä on kiertotalouden entistäkin tehokkaampi toteuttaminen toiminnan kaikilla osa-alueilla ja tuotannon ilmastovaikutusten merkittävä vähentäminen. Kiertotaloutta edistetään muun muassa kierrätysmateriaalien osuutta lisäämällä. Tavoitteena on hyödyntää sekä omia että muiden valmistajien teollisia sivuvirtamateriaaleja. Niitä hyödyntäen on tarkoitus kehittää kokonaan uudenlaisia tuotteita ja uuden sukupolven Durat-materiaalia.

”Omassa tuotannossamme olemme jo pitkään tähdänneet materiaalin suljettuun kiertoon. Nyt kun otamme kierrätettäväksi myös muiden valmistajien ylijäämät ja käytöstä poistuvat kalusteet, pystymme vaikuttamaan muovijäteongelmaan paljon laajemminkin”, toimitusjohtaja Heikki Karppinen kertoo.

Duratin tavoitteena on olla hiilineutraali viimeistään vuonna 2025.

Durat

Suomalainen innovaatio

Suomalainen Durat (Tonester Oy) on perustettu vuonna 1990. Durat syntyi sen perustajien tavoitteesta hyödyntää jätemuovia laadukkaan designtuotteen materiaalina. Keskeinen lähtökohta oli vähentää kaatopaikalle päätyvän muovin määrää.

Durat valmistaa solid surface -komposiittimateriaalia, joka valetaan levyiksi sekä altaiksi ja ammeiksi. Levyjä ja altaita myydään työstettäväksi kalustevalmistajille ympäri maailman. Durat on kestävä ja näyttävä komposiittimateriaali, jonka raaka-aineesta noin 30 prosenttia on uusiomuovia. Tuote itsessään on sataprosenttisesti kierrätettävää.

Durat on oivallinen valinta keittiö- ja kylpyhuonetasoihin, altaisiin ja lukuisiin muihin mittatilauskalusteisiin silloin, kun erottuvan ulkonäön lisäksi vaaditaan kulutuksen kestoa, helppohoitoisuutta ja ympäristöä säästäviä ratkaisuja.

Materiaali valmistetaan Naantalin Rymättylässä. Suomessa valmistetaan kaikki Euroopan alueelle menevät tuotteet. Suomen lisäksi Duratia valmistetaan USA:ssa ja Kiinassa vastaamaan kyseisten markkina-alueiden kysyntään. Duratilla on jakelijat Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Hollannissa, Ranskassa ja Italiassa.

Lisätietoja: durat.fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 3/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »