mainos_1086

Sisustussuunnittelu

KOLUMNI

Tervehdys sisustussuunnittelijat SI ry:stä!

artikkelikuva: Tervehdys sisustussuunnittelijat SI ry:stä!

Marika Vehviläinen
Puheenjohtaja
Sisustussuunnittelijat SI ry

VUOSIJULKAISUMME AIHEENA on tänä vuonna elämyksellisyys suunnittelussa ja elämykselliset tilaratkaisut.

Mitä on elämyksellisyys ja miten käyttäjä sen kokee? Elämyksellisyys koetaan erilaisina aistihavaintoina, muunneltavina ja moninaisina käyttömahdollisuuksina. Elämyksellisyys luo tai tuo muistoja esille. Kun pyrimme luomaan elämyksellisyyttä, on tuntemuksen oltava enemmän kuin mukava ja miellyttävä kokemus, jolloin yllämme vasta normaaliin ja odotettuun ns. neutraaliin vaatimustasoon. Tämä taso on ylitettävä, jotta käyttäjän kokemus on positiivinen ja elämyksellinen.

Miten elämys syntyy? Elämyksen elementtejä ovat aitous, yksilöllisyys, moniaistisuus, arjesta poikkeavuus tai kontrasti, vuorovaikutus sekä tarina. Tarinan kautta elementit kietoutuvat toisiinsa herättäen mielenkiinnon sekä luoden muistoja ja elämyksiä. Hyvä elämys tarjoaa käyttäjälle myös henkilökohtaisia oppimiskokemuksia.

Vuosijulkaisumme kirjoituksissa elämyksellisyyttä luodaan erilaisten luontoelementtien avulla ja eri aistein havaittavilla keinoilla. Tässä voidaan hyödyntää myös uusinta teknologiaa. Valo, äänentoisto, värit ja taide sekä aidot materiaalit vetoavat käyttäjän eri aisteihin. Oman haasteensa suunnitteluun luo mahdollinen aistien rajallisuus, jolloin toiset aistit herkistyvät ja elementtejä on käytettävä monipuolisemmin. Myös hyvin perinteisien kokemusympäristöjen onnistuneella muokkaamisella voidaan päästä yllättäviin elämyksiin.

Tervetuloa lukemaan vuosijulkaisu kotisivuillamme www.sisustussuunnittelijat.com

Marika Vehviläinen
Puheenjohtaja
Sisustussuunnittelijat SI ry

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 3/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »