mainos_1078

Sisustussuunnittelu

KOLUMNI

Hedelmäsmoothie viherhuone ja liikuteltava työpiste

Yritysten toimitilojen suunnittelu pitää nykyään toteuttaa nopeasti, materiaalit pitää saada heti ja kaiken pitää olla edullista. Kaiken lisäksi laadun tulee olla parasta. Nykypäivän työn tehostaminen, jokaisen neliön hyötykäyttö ja mielikuvitukseton minimalistinen avotoimistokonsepti on jo historiaa muualla maailman suuryrityksillä.

Nykyään töiden jälkeen ei jää paljoa vapaa-aikaa Petteri Palkansaajalle. Eikö tällöin olisi tärkeää viihtyä ja voida hyvin työympäristössään? Varsinkin, kun viihtyvyys ja hyvinvointi vaikuttavat suoraan työtuloksen laatuun. Petterin työympäristöstä ja sen budjetista päättävä Sakke Saituri aikoo kuitenkin vielä yrittää työn tehostamismenetelmiä ja säästää myös alkuvaiheen suunnittelukustannuksissa. Tehostaminen voi vielä onnistua, mutta ei tulevaisuudessa.

Sakke Saituri onnistuu täpärästi tekemään vain välttämättömät toimitilauudistukset, mutta maailmalla isot yritykset ovat jo kaksi askelta edellä. Siellä yritykset investoivat työntekijöiden hyvinvointiin luomalla terveellisiä, aktiivisia ja viihtyisiä työympäristöjä. Monitilatoimisto-konsepti kehittyy Suomessa ja etätyön määrä kasvaa entisestään, näin ollen työpaikan pitäisi olla jopa houkutteleva tulevaisuudessa.

Tulevaisuuden työmarkkinoilla puurtaa Milleniaalit ja Post-Milleniaalit, vaatien entistä toimivampaa, luovempaa ja terveellisempää työympäristöä, josta löytyy uusin teknologia työntekoon. Tekniikka ja tekoäly kehittyvät nopeammin kuin koskaan. Silti Sakke Saituri uudistaa työtilojaan ilman ammattilaisen apua, sillä on "liian kallista" panostaa toimiston suunnitteluun. Työntekijöiden viihtyvyyteen, terveyteen ja aktiivisuuteen voidaan vaikuttaa ilman budjettiylityksiä ammattilaisen avulla, mikäli ne otetaan huomioon suunnittelun alkuvaiheessa.

Stella Törnroth
Ölmos Design Oy

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 3/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »