mainos_1086

Valaistus

Suomalaisen kirjakaupan lippulaivamyymälä

- moderni valaistus luo tunnelmaa kirjanystävien kohtaamispaikkaan

artikkelikuva: Suomalaisen kirjakaupan lippulaivamyymälä

Sijainti: Aleksanterinkatu 15, 00100 Helsinki Valmistumisaika: 11/2018 Sisustussuunnittelu: Insight and design agency Kuudes Sähkösuunnittelu: Sähköinsinööritoimisto Oy Niemistö Sähköurakointi: Puume Oy

Suomalaisen kirjakaupan lippulaivamyymälä ei ole vain moderni tila shoppailuun vaan myös viihtymiseen ja kohtaamiseen. Uusi myymälä avattiin Helsinkiin Aleksanterinkadulle loppuvuodesta 2018. Arkkitehti Onni Tarjanteen suunnittelemaan Salama-taloon on rakentunut kaksikerroksinen yli 1 000 neliön liiketila, jossa yhdistyvät uuden sukupolven kirjakauppa ja tila, jossa lukijat ja kirjailijat kohtaavat.

Fagerhult on tehnyt valaistusyhteistyötä Suomalaisen Kirjakaupan kanssa jo pitkään ja heille olikin hienoa olla mukana myös tässä tärkeässä myymälässä suunnittelusta ohjelmointiin. Lippulaivan myymäläkonseptin suunnittelusta vastasivat Suomalainen Kirjakauppa sekä suunnittelutoimisto Kuudes. Timo Marttila sekä Fagerhultin Retailin tiimi olivat mukana tuomassa oman ammattitaitonsa tilan näyttävän valaistuksen suunnitteluun. Monipuolinen kohdevalaistus toteutettiin Fagerhultin valkoisilla ja hillityn tyylikkäillä Touch-sarjan DALI-valaisimilla (Touch Midi, Touch Mini ja Touch Gimble). Touch on suosittu kohdevalaisin, jossa liitäntälaite on integroitu valaisimeen. Myymälän joustava ja energiatehokas valaistus on aikaohjattu, jolloin tilaan saadaan aina oikea määrä valoa sinne, missä sitä tarvitaan. Minimalistiset ja huomaamattomat Relay Spot G2 -valaisimet korostavat tuotteita myymälän näyteikkunoissa. Kaikkia komponentteja ohjataan Helvar DALI -valaistuksen ohjausjärjestelmällä. DALI:n avulla valaistus voidaan himmentää, kytkeä päälle tai pois ja ennen kaikkea voidaan helposti luoda yksilöllisesti aikaohjattuja tilanteita myymälän eri alueille ja tukea toisen kerroksen vanhaa ja kaunista arkkitehtuuria. Fagerhult oli mukana suunnittelun lisäksi myös toteutuksessa ohjelmoimalla DALI-reitittimet. Asennukset menivät sujuvasti, kun kiskojen ja kohdevalaisimien asettelut suunniteltiin suoraan kalustussuunnitelmaan.

"Oli ilo olla osa tätä luovaa ryhmää ja olen todella tyytyväinen näyttävään lopputulokseen", sanoo Timo Marttila, Fagerhult.

Suomalainen Kirjakaupan uudessa lippulaivassa oleva valo tuntuu luonnolliselta ja se korostaa hienosti ympäristöään. Valo luo rentouttavan ja miellyttävän ilmapiirin tälle kirjanystävän olohuoneelle, jossa asiakkaat voivat viihtyä ja nauttia kokemuksestaan.

Kun lähtökohtana on ainutlaatuinen ympäristö, valaistuksella on erittäin tärkeä rooli myymälän kokonaisvaikutelman luomisessa ja myös brändin arvon tukemisessa. Fagerhult on mielellään mukana auttamassa myös sinua suunnittelemaan valaistuskohteesi.

Sijainti: Aleksanterinkatu 15, 00100 Helsinki
Valmistumisaika: 11/2018
Sisustussuunnittelu: Insight and design agency Kuudes
Sähkösuunnittelu: Sähköinsinööritoimisto Oy Niemistö
Sähköurakointi: Puume Oy

Teksti: Fagerhult Oy

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 3/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »