mainos_314

Projektiesittelyt (vapaa-ajan ja viihtymisen rakennukset)

AINOAn sydämenä sykkii Food Garden

artikkelikuva: AINOAn sydämenä sykkii Food Garden

dSign Vertti Kiven suunnittelema AINOAn kauppakeskuksen ravintolamaailma on asiakaspalautteen perusteella erotettu omaksi rauhalliseksi keitaakseen.

Kauppakeskus AINOAa on rakennettu useammassa vaiheessa. Viimeinen vaihe 50 000 neliön ja 100 erikoisliikkeen kokonaisuudesta valmistui lokakuussa 2019.

Suunnittelusta ovat vastanneet arkkitehti Antti Matti Siikalan johdolla arkkitehtitoimisto SARC ja Vertti Kiven johdolla sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co.

kuva

Viimeisen vaiheen suunnittelu on vienyt sisustusarkkitehtitoimistolta kolme vuotta.

”AINOAn laajennusosan sisätilojen suunnittelussa panostimme erityisesti viihtyvyyteen ja elämyksellisyyteen sujuvuutta tietenkään unohtamatta. Inspiraationlähteenä toimi Tapiolan alkuperäinen idea puutarhamaisesta kaupunginosasta”, kertoo sisustusarkkitehti Vertti Kivi.

kuva

Samaa teemaa on käytetty myös rakennuksen kuudennesta kerroksesta löytyvässä Food Gardeniksi nimetyssä ravintolamaailmassa, vaikka tunnelma siellä on intensiivisempi.

AINOA eroaa monista kauppakeskuksista siinä, että perinteisen laajoihin näkymiin perustavan kauppakeskusarkkitehtuurin sijaan AINOAan on pyritty luomaan intiimimpää tunnelmaa inhimillisemmällä mittakaavalla. Sisustusratkaisuin tätä on pyritty tukemaan mm. sijoittamalla käytäville kulkureittien lomaan keidasmaisia istuinalueita.

Puutarhamaista tunnelmaa suuriin tiloihin luovat mm. atriumtilojen yllätykselliset riippuvat puutarhat sekä jättikasviruukut, joita on ripustettu eri korkeuksille 20 metriä korkeaan avotilaan.

kuva

Luonnetta tiloihin antavat myös valtavat puumaiset pilariratkaisut ja kattomaisemaa tehokkaasti rytmittävät valaisinryhmät. Väritys on lämminhenkisen tumma kontrastina ympäröiville vaaleille myymälöille. dSign Vertti Kivi & Co on suunnitellut tiloihin myös suuren määrän uniikkeja istuinryhmiä.

Kauppakeskuksessa on hyödynnetty myös dSignin kehittämää Space Alive -konseptiin perustuvaa tekniikkaa, jonka avulla tiloihin luodaan liikkuvien elementtien ja valaistuksen avulla vaihtuvia tunnelmia.

Food Garden on suunniteltu asiakaskyselyjen pohjalta. Monista muista kauppakeskuksista poiketen se on erotettu muusta kappakeskuksesta omaksi rauhalliseksi kokonaisuudekseen. Vaikka tunnelma on tiiviimpi, sisustuksessa on käytetty samoja sisustuselementtejä kuin kauppakeskuksen puolellakin, mikä luo AINOAn kokonaiselämykseen jatkuvuutta.

1 500 neliön kokoisesta tilasta löytyy 7 erityyppistä ravintolaa lounaspaikoista, perhe- ja illallisravintoloihin. Kaikki ravintolat on sijoitettu yhteisen tunnelmallisen keskusaukion ympärille. Asiakkaat ottaa vastaan aukiota hallitseva valtava kauppakeskuksen puoletta tuttu puuta muistuttava elementti, jonka lehvästöstä riippuvien valaisinten lämpimän sävyinen valaistus on oleellinen tilan yleistunnelmalle.

kuva

Tilasta löytyvien eriluonteisten ravintoloiden tilat on rajattu pystyrimoista koostuvilla seinäkkeillä, joita on varioitu eri tyyppisillä somisteaukotuksilla. Puoliläpäisevät seinäkkeet yhtenäistävät ravintolamaailman visuaalista ilmettä mutta takaavat samalla ravintoloille tarpeellisen näkyvyyden. Tilan suunnittelussa on huomioitu myös muuntojoutavuus. Ravintolatoimijoiden toivomiin mahdollisiin muutoksiin ja toimijoiden vaihtuvuuteen on varauduttu ripustamalla seinäkkeet kiskoille, mikä tekee niiden siirtelystä vaivatonta.

Ensimmäisen kuukauden perusteella ravintolamaailman vastaanotto on ollut ravintoloitsijoillekin positiivinen yllätys, Food Garden on kokonaisuus, johon halutaan palata.

Teksti: dSign Vertti Kiva & Co
Kuvat: Janne Lainea

Mitä mieltä olit artikkelista?

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

mainos_299

AJANKOHTAISTA




Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »