mainos_986

Projektiesittelyt

Noli Studios by dSign Vertti Kivi & Co

artikkelikuva: Noli Studios by dSign Vertti Kivi & Co

dSign suunnitteli kiinteistökehitysyhtiö Nrepin kanssa täysin uudenlaisen Noli Studios hotellikonseptin, joka vastaa joustavasti uusimpiin elämisen tarpeisiin. Konsepti tarjoaa koteja, joihin on liitetty yhteisöllisyyttä ja modernit hotellipalvelut.

"Toisin kuin moni luulee, sisustusarkkitehdin työ on paljon muutakin kuin pelkkää huonekalujen ja materiaalien valintaa. Tyylillisten seikkojen lisäksi sisustuksella vaikutetaan mm. toiminnallisuuteen. Hienointa on tietysti, kun sisustusarkkitehti ymmärretään ottaa mukaan suunniteluun jo alkumetreillä. Uskallan väittää, että tämäkin uusiin asumisen tarpeisiin vastaava hotellikonsepti olisi toisen oloinen ilman toimistomme konseptipanosta", sanoo projektista dSign Vertti Kivellä vastuussa ollut sisustusarkkitehti Juha Rista.

kuva

kuva

Lokakuussa 2019 lanseerattu Noli Studios -hotellikonsepti on suunniteltu erityisesti heille, jotka tarvitsevat asuntoa joustavasti, määrittelemättömäksi ajaksi, koska eivät tiedä milloin maailma taas kutsuu eteenpäin. Ydin kohderyhmään kuuluvat työnperässä reissaavat kolmekymppiset, mutta yhtä hyvin putkiremonttipakolaiset tai ulkomaan komennuksella olevat perheet. Heille kaikille on tarjolla hotellipalveluita sekä yhteisiä tiloja ja aktiviteetteja, jotka kannustavat yhteisöllisyyteen.

kuva

"Hotellin Studiot eroavat toisistaan niin kalustuksen, koon kuin pohjakaavojenkin puolesta. Halusimme luoda pienimpiinkin yksiköihin kodin tuntua ja suunnittelimme niihin mahdollisuuksien mukaan erilliset ruokailutilalta, olohuoneelta ja makuuhuoneelta tuntuvat alueet", kertoo Rista.

Vaikka kyse on konseptista, jokainen Noli Studios -hotelli suunnitellaan oman näköisekseen alkuperäistä rakennusta kunnioittaen. Katajanokalla ilme on aikoinaan Keskon varastona toimineen rakennuksen henkeä mukaillen kotoisan robusti. Alkuperäiset vaaleaksi maalatut valubetonipilarit antavat luonnetta sekä aulatilojen että monen yksittäisen studion sisustukselle.

kuva

Kaikkiin Noli Studios -kohteisiin kuuluu alakerrassa sijaitseva kaikille avoin ravintola. Noli Studios Katajanokan asukkaiden yhteiskäytössä ovat tämän lisäksi hotellin monimuotoiset loungetilat työtiloineen, yhteiskeittiöineen, filmihuoneineen ja kattoterasseineen. Kuntosali ja hotellin spa kuuluvat myös hotellin mukavuuksiin.

Noli Studioilla toimii myös aktiivinen aulapalvelu, jonka aula-assistentit mm. tarjoavat yhteistä tekemistä urheiluaktiviteeteista leffailtoihin. Hotellin kumppaniyrityksinä toimivat mm. ruokakassipalvelua toimittava Anton& Anton ja läheinen virkistyspalveluja tarjoava Allas Sea Pool.

Ravintolan lisäksi alakerrasta löytyy kaikille avoin baari ja runsaasti yhteiskäytössä olevaa tilaa. Loungetiloihin on luotu kutsuvia puoliläpäisevien seinäkkeiden ja kasvien rajaamia soppeja, jotka sopivat hengailun lisäksi työntekoon tai palaverointiin. Sohvaryhmien lisäksi joukkoon on sijoiteltu myös korkeita pöytä- ja istuinryhmiä sekä viihdykkeitä kuten biljardipöytä.

kuva

"Studioiden ja yleisten tilojen välille haluttiin luoda tyylillistä yhtenäisyyttä, jotta yleiset tilat tuntuisivat luonnolliselta oman olohuoneen jatkeelta", jatkaa Rista.

Katajanokan hotellissa on 260 studiota, joiden koot vaihtelevat 19–33 neliöön. Studioiden pohjakaavat on suunniteltu eri kohderyhmien tarpeiden mukaisiksi. Yhteisöllisyyttä kaipaaville sinkuille suunniteltujen studioiden lisäksi hotellista löytyy useamman huoneen yksiköitä esimerkiksi perheille tai etätyötä tekeville erillistä työhuonetta kaipaaville henkilöille.

kuva

"Asiakasprofiilien tutkiminen oli itseasiassa todella inspiroivaa. Pyrimme suunnitelmissamme ottamaan senkin huomioon, että vuoroviikkovanhemman tilatarpeet muuttuvat viikoittain", Rista kertoo.

Studion voi hankkia kalustamattomana, puolikalustettuna tai täydellisesti, astioita ja verhoja myöten varusteltuna.

Hotelleille tyypillisten kiintokalusteiden sijaan studiot on kalustettu kodinomaisin irtohuonekaluin, joiden valinnoissa on kiinnitetty runsaasti huomiota niiden aistiystävällisyyteen. Kauniisti työstettyjä luonnonmateriaaleista valmistettuja huonekaluja on mukava koskettaa.

"Kodinomaisuutta haimme myös valaisimilla, jotka kaikki ovat normaaleja kodeista löytyviä malleja hotellisuosikkien sijasta", kertoo Rista.

"Pidimme myös erityishuolta, että huoneista löytyy runsaasti säilytystilaa pitkäaikaisasujien henkilökohtaisille tavaroille ja vaatteille. Jokaisesta studiosta löytyy oma pesukone mutta muut säilytystilaa nielevät kodinhoitovälineet silitysraudoista, höyryttimistä ja imureista lähtien löytyvät hotellin käytäville sijoitetuista yhteiskäyttökaapeista", kertoo Rista.

Lisäsäilytys- ja varastointitilaa löytyy myös hotellin alakerrasta. Yhteisen kylmävaraston ansiosta hotelliin on mahdollista tilata myös ruokaa sisältäviä kuljetuksia ja kauppakasseja.

Vaikka kaikissa studioissa on omatkin keittiönsä, yhteisistä tiloista löytyy myös common kitchen. Se tukee yhteisöllisyyttä ja tarjoaa yksiöissäkin asuville asukkaille paikan järjestää kutsuja isommalle seurueelle. Aulan leffahuoneessa asukkailla on mahdollisuus järjestää myös yksityisiä leffailtoja ja aulan loungetiloista voidaan helposti lasiseiniä siirtelemällä irrottaa tiloja myös kokouskäyttöön.

dSign on suunnitellut hotelliin suuren määrän kiintohuonekaluja. Myös huoneista löytyvät sohvat ovat dSignissa suunniteltuja.

Teksti ja kuvat: dSign Vertti Kivi & Co

kuva

kuva

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_985

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »