mainos_1077

Kalusteet ja varusteet
Sisäpinnat ja tilaosat

Laadukasta ja uniikkia pohjoismaista designia

artikkelikuva: Laadukasta ja uniikkia pohjoismaista designia

Mittatilaustyönä kalusteita valmistava Pedro Oy toteuttaa suuretkin projektit asiakkaan toiveiden mukaisesti. Avainlippu-yrityksen keskeisiä arvoja ovat laadukkuuden ohella luotettavuus ja joustavuus unohtamatta ympäristöarvoja. Asiantunteva suunnittelu ja teknisten ratkaisuiden tuntemus takaavat onnistuneen kokonaisuuden.

Lahdessa toimiva Pedro Oy valmistaa tilaustyönä erikoiskalusteita, joissa yhdistyvät pohjoismainen muotoilu, laadukkuus ja kestävän kehityksen mukainen tuotanto. Erilaisten projektien onnistumisen takaavat vahva tekninen osaaminen ja materiaalien tuntemus, kotimainen tuotanto ja sujuva yhteistyö yhteistyökumppaneiden kanssa.

”Projektikalustaminen custom-made-työnä asiakkaan toiveiden mukaisesti on ydinosaamistamme”, sanoo Pedro Oy:n toimitusjohtaja Juha Lehtonen.

Pedro on toteuttanut useita mittavia erikoiskalustetilauksia kotimaassa ja kansainvälisesti. Viime vuosien suurimpia kotimaassa toteutettuja projekteja ovat Helsinki-Vantaan lentoaseman länsiterminaalin kalustaminen ja Sibelius-Akatemian tiloissa toimineen eduskunnan väliaikaisen istuntosalin kalusteiden uudistaminen.

”Olemme toteuttaneet hyvinkin vaativia kohteita. Esimerkiksi lentoaseman länsiterminaaliin suunniteltiin ja toteutettiin 200 metriä nahalla verhoiltuja metallirunkoisia penkkejä”, kertoo Lehtonen.

kuva
Länsiterminaali. Kuva: Kari Palsila

kuva
Länsiterminaali. Kuva: Kari Palsila

Sibelius-Akatemian konserttisalin uudistuksessa salin tuolit korjattiin, verhoiltiin uudelleen uudenveroisiksi ja asennettiin takaisin paikoilleen. Eduskunnan palattua takaisin eduskuntataloon sali palautui Sibelius-Akatemian käyttöön.

”Uudelleen verhoilu on järkevää sekä kansantaloudellisesti että ympäristön kannalta. Kaiken ei tarvitse olla uutta, vaan kalusteista voidaan tehdä korjaamalla uudenveroisia”, sanoo Lehtonen.

Muita Pedron projekteja ovat esimerkiksi keskustakirjasto Oodin sohvat. Pedron tilaustuotteita on myös kahviloissa, hotelleissa ja muissa julkisissa tiloissa.

”Meidän kalusteitamme löytyy kouluista ja toimistoista. Sairaaloille olemme suunnitelleet vuodetuoleja. Kalusteiden suunnittelu ja toteutus tapahtuu aina asiakkaan toiveiden mukaisesti”, Lehtonen sanoo.

Vahvuutena pitkä kokemus ja teknisten ratkaisuiden tuntemus

Pedro Oy on Avainlippu-yritys, jonka keskeisiä arvoja ovat luotettavuus, joustavuus, laadukkuus ja humaanisuus. Lahdessa vuonna 1988 perustettu yritys työllistää 30 henkilöä.

”Tuotteiden suunnittelu, valmistaminen ja asennus tapahtuvat oman henkilökuntamme voimin. Avainlippu on vahvuutemme kansainvälisillä markkinoilla, sillä suomalaista osaamista arvostetaan”, Lehtonen sanoo.

Lahdessa toimivalla Pedron tehtaalla on osastot puutöille, verhoilulle, vaahtomuovin ja muiden pehmusteiden käsittelylle ja kokoonpanolle. Samassa rakennuksessa toimii myös muutamia alihankkijoita, joten yhteistyö on sujuvaa ja joustavaa.

Kansainvälisesti Pedro on toteuttanut useita loistoristeilijäprojekteja. Viimeisimpänä on mittava teatterituolitilaus, joka toteutetaan useilla eurooppalaisilla telakoilla ja useille varustamoille.

”Loistoristeilijäprojekteissa yhdistyvät laadukkuus ja loistokkuus”, sanoo Lehtonen.

Kalusteratkaisut suunnitellaan yksilöllisesti tilaajan toiveiden pohjalta. Arkkitehdeillä ei ole yleensä verhoiluteknistä kokemusta, joten Pedron useista asiantuntijoita koostuva suunnittelutiimi pohtii, kuinka verhoilu voidaan toteuttaa.

”Meidän suunnittelijamme tuntevat verhoilu- ja pehmustemateriaalit ja sen, kuinka kaluste toimii ja käyttäytyy verhoiltuna. Asiantuntemuksen ja kokemuksen kautta meillä tiedetään, millaisia verhoiluteknisiä ratkaisuja tilatussa kalusteessa voidaan käyttää, jotta kalusteesta tulee toivotunlainen”, Lehtonen kuvailee.

Vahva suunnitteluosaaminen on kysyttyä, ja Pedro on mukana suunnittelemassa ja kehittämässä myös muiden huonekaluvalmistajien mallistoja.

”Kehitämme toimintaamme jatkuvasti yhteistyössä muiden kalustealan toimijoiden ja asiakkaiden kanssa”, sanoo Lehtonen.

Kestävä kehitys näkyy tuotannossa

Ympäristöarvot ovat Pedro Oy:lle tärkeitä, ja ekologisuus otetaan huomioon koko suunnittelu- ja tuotantoprosessissa. Lahden kaupungin nykyaikainen kierrätysjärjestelmä mahdollistaa tehokkaan kierrätyksen.

”Meidän tuotannostamme ei synny lainkaan kaatopaikkajätettä. Metallit kierrätetään, ja materiaalit, joita ei voida kierrättää tai hyödyntää tuotannossa, käytetään energiantuotantoon”, kertoo Lehtonen.

Energiantuotanto tapahtuu osin yhteistyössä Lahti Energia Oy:n ja Lahden kaupungin kanssa. Puupohjaisilla tuotannon ylijäämämateriaaleilla lämmitetään tuotantohallia ja tuotantoprosessin sivutuotteena syntyvää puhdasta muovikalvoa, pahvia ja vaahtomuovia myydään tai lahjoitetaan eteenpäin. Esimerkiksi vanu- ja kangashukkia lahjoitetaan kouluille, päiväkodeille ja kolmannen sektorin toimijoille askartelutarvikkeiksi.

”Kierrätyksen eteen on tehtävä töitä pitkäjänteisesti ja kehitettävä sekä kierrätys- että tuotantoprosesseja. Lahti on ympäristöasioissa edelläkävijä, ja Lahti onkin Euroopan ympäristöpääkaupunki ensi vuonna. Olemme tehneet useita vuosia yhteistyötä Lahden kaupungin kanssa, jotta olemme päässeet kokonaan eroon kaatopaikkajätteestä. Lahdessa tämä on mahdollista”, Lehtonen iloitsee.

Kestävä kehitys ilmenee myös kiinnostuksena kierrätyskuitujen hyödyntämiseen. Esimerkiksi muoviset juomapullot saavat uuden elämän Pedron vuodesohvissa käytettävinä kierrätyskuituina.

”Pohjanmaalainen Lennol on yhteistyökumppanimme muovipulloista valmistettavien kierrätyskuitujen tuotannossa. He tuottavat ideoimamme tuotteet ja ovat alan edelläkävijöitä”, Lehtonen sanoo.

Mahdollisuuksien mukaan Pedro kierrättää aiemmin asentamiaan kalusteita. Asiakkaan tilatessa uudet Pedrolla otetaan vastaan omaa tuotantoa olevia kalusteita.

”Reborn on osa toimintaamme. Voimme ottaa vastaan omia kalusteitamme ja kunnostaa ne myyntiin tai lahjoitettavaksi, mutta muiden valmistajien kalusteita emme lähde uudistamaan”, kertoo Lehtonen.

Lisätietoja: www.pedro.fi

Teksti: Merja Maukonen

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »