mainos_1078

Rakentaminen (ulkoalueet)
Runko ja rakennustuotteet (betoni, muuraus, julkisivutuotteet)

Betonielementti kestää säätä ja kovaa käyttöä

artikkelikuva: Betonielementti kestää säätä ja kovaa käyttöä

Huolellisesti suunnitelluilla ja yksilöllisesti valmistetuilla betonielementeillä voidaan kohentaa rakennusten ulkoasua. Betoni on luja ja pitkäikäinen materiaali, josta saadaan esimerkiksi hienoja seinärakenteita.

Etelä-Pohjanmaan Teuvalla toimiva Betoniluoma Oy valmistaa betonielementtejä ja erikoistuotteita uudis- ja korjausrakentamista varten, erityisesti rakennusten ulkoseiniin ja tilaelementeiksi. ”Viime aikoina olemme olleet mukana varsinkin sairaala-, toimitila- ja asuntokohteiden rakennushankkeissa”, Betoniluoman toimitusjohtaja Mikko Torvela luettelee.

”Betonielementtejä on valmistettu asiakkaille mittatilaustyönä. Olemme erikoistuneet sellaisiin elementteihin, jotka jäävät näkyviin.”

Torvela muistuttaa, että betoni on kestävä ja paljon käytetty julkisivumateriaali. Se on paloturvallinen eikä yleensä tarvitse huoltoa tai erityistä pintakäsittelyä.

”Arkkitehdit tuntevat betonielementtituotteet melko hyvin. Olemme mielellämme mukana jo rakennushankkeen suunnitteluvaiheissa.”

Betoniluoma

Näyttäviä julkisivuja

Torvelan mukaan betoni soveltuu varsin monentyyppisiin rakennuskohteisiin.

”Betoniluoma on usein elementtitoimittajana hankkeissa, joissa rakennusten ulkonäkö ja arkkitehtuuri ovat tärkeitä kysymyksiä. Seinärakenteet ovat päätuotteemme”, hän toteaa.

”Esimerkiksi julkisissa rakennuksissa Betoniluoman valmistamia elementtejä voi olla vaihtelevissa paikoissa. Elementit ovat yksilöllistä käsityötä.”

Tyypillisesti tällaiset seinäelementit ovat yli kymmenen neliömetrin kokoisia. Tehtaalta niitä valmistuu päivittäin useita kymmeniä. Asennusvalmiit elementit nopeuttavat rakentamista.

Seinäelementeissä voidaan käyttää myös värillisiä betonimassoja sekä kolmiulotteista kuviointia. ”Julkisivuissa voi olla vaikkapa monenlaisia taide-elementtejä, joilla saadaan aikaan näyttäviä ja hienoja seinärakenteita. Usein elementtejä suunnitellaan yhteistyössä taiteilijoiden tai arkkitehtien kanssa.”

Betoniluoma

”Betoni kestää tarvittaessa kovaakin rasitusta ja ankaria sääolosuhteita. Betonirakenteen elinkaari on vähintään 50 vuotta, usein jopa 100 – 200 vuotta”, Torvela arvioi.

Lisätietoja: www.betoniluoma.com

Teksti: Ari Mononen

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 3/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »