mainos_885

Sisäpinnat ja tilaosat (akustoinnit, alakatot)

Alakatto vaikuttaa viihtyvyyteen ja hyvinvointiin

artikkelikuva: Alakatto vaikuttaa viihtyvyyteen ja hyvinvointiin

Alakatto on huoneen viides seinä. Sillä on merkittävä vaikutus siihen, millaisena kokonaisuutena koemme huonetilan. Siitä huolimatta usein unohdamme tämän ulottuvuuden; noin 80 % suomalaisten rakennusten alakattolevyistä on valkoisia tai harmaita. Rockfon haluaa tehdä siihen muutoksen uudella akustisten alakattojen 34 värin tuotesarjalla Colours of Wellbeing.

Väreillä on ihmisiin valtava vaikutus. Keltainen vahvistaa myönteisyyttä ja itseluottamusta, punainen energisoi. Sininen rauhoittaa, auttaa ajattelemaan ja keskittymään. Värit ovat työkalu, jolla tilan käyttäjiä voi ohjata kohti tiettyä tunnetilaa. Sekä työpaikalla että kotona kannattaa uhrata muutama ajatus sille, miten värejä voi hyödyntää tehokkaammin. Alakattoa suunniteltaessa värit ja toiminnallisuus usein unohtuvat.

”Arkkitehdit kysyvät yhä useammin värillisiä alakattolevyjä, ja edistämme mielellämme tätä suuntausta. Kannustamme näkemään alakaton viidentenä seinänä, joka on sisustuksessa yhtä tärkeä kuin neljä seinää ja lattia. Huolimatta siitä, valitsetko alakattoon saman tai eri värin kuin seiniin, tai vaikka kuvioinnin, alakaton värillä on iso vaikutus huoneen tunnelmaan”, Rockfonin myyntijohtaja Mikko Kaloinen sanoo.

Siksi Rockfon lanseerasi akustisten alakattolevyjen värillisen tuotesarjan Colours of Wellbeing. Se tarjoaa 34 värin avulla arkkitehdeille ja suunnittelijoille mahdollisuuden luoda tiloja, joissa on innostavia, tavallisesta poikkeavia alakattoja. Laajan väriskaalan ansiosta alakattojen väritykset voivat täydentää tilojen muita ominaisuuksia.

kuva

Akustiikka on tärkeä hyvinvoinnin tekijä

Hyvää tekevien värien lisäksi akustinen alakatto varmistaa terveellisempää sisäilmaa. Alakaton melua vaimentava vaikutus rauhoittaa aisteja ja estää huonon akustiikan aiheuttamia haittoja terveydelle ja tuottavuudelle.

Sisäilman laadulla on myös tärkeä rooli laajemmissa sertifiointisuunnitelmissa, ja myös juridiset vaatimukset kiristyvät jatkuvasti. Pitkällä aikavälillä hyvät akustiset olosuhteet eivät ole enää vapaaehtoinen panostus vaan velvoite. On tärkeää miettiä, mitä positiivisia vaikutuksia laadukkaalla akustisella alakatolla voi olla tuottavuudelle ja kokonaisvaltaiselle työhyvinvoinnille työpaikalla tai kotona.

Lisätietoja: www.rockfon.fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

mainos_926

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »