mainos_745

Sisustussuunnittelu
Sisäpinnat ja tilaosat (akustoinnit, sisäverhous, tapetit)

Puucomp sai Supercellin pelihahmot pomppimaan seinillä

artikkelikuva: Puucomp sai Supercellin pelihahmot pomppimaan seinillä

Supercellin uusi toimistorakennus Jätkäsaaressa on ainutlaatuinen luova kokonaisuus. Puun innovatiivinen käyttö sisustuksessa säväyttää kerta toisensa jälkeen – ja seinillä seikkailevat Supercellin omat pelihahmot tutuissa ympäristöissään.

Pelimaailman sai elämään Puucomp, pohjalainen pintarakentamisen asiantuntija. Toimitusjohtaja Kari Hallman Puucompista toteaa, että Puucompille oli kunnia-asia tuoda seinälevyissä näkyvät hahmot tyylillä esiin.

“Ne ovat hienoja taideteoksia, jotka on poltettu laserilla ja jotka koostuvat useista levyistä”, Hallman kuvailee.

Kyseessä on erikoisjoukkojen erikoiskeikka: jos joku mitta heittää millinkin, ei lopputulos toimi. ”Levyillä ja niiden teknisellä suunnittelulla on suuri rooli. Samoin on myös asennuksella ja sen laadulla”, tietää Hallman. Supercell-kohteessa asennuksen on tehnyt Sisärakenne Isomäki Oy.

Poikkeuksellista oli sekin, että taideteoksilla on niin tuhdisti pinta-alaa: yksittäisten taulujen sijaan toteutettiin kokonaisia seiniä. ”Yhteensä kuvapintaa tehtiin kymmenien neliöiden edestä.”

kuva
Aukko Puucomp Premium koivuviilupintainen sisäverhouslevy. Valkoiset portaikon seinät Puucomp Premium akustiikkalevy.

Rima taivaissa

Puucomp toteutti sisäverhouksia jo Supercellin edelliseen toimistoon, joten jatko tuntui hyvältä. ”Nyt tehtiin taas päämajaa maailmanluokan luoville ammattilaisille ja halusimme, että meidän työmme jälki on samalla tasolla”, Hallman toteaa.

Hallman näkee, että tällaisissa projekteissa Puucompin roolina on toimia suunnittelijan apuna sopivia rakenneratkaisuja ja materiaaleja etsittäessä.

”Tässä kohteessa hahmot on toteutettu arkkitehdin toiveiden mukaan vanerilevyille ja kiinnitetty taitavasti piilokiinnityksellä”, Hallman taustoittaa.

Pelimaailmojen integrointi itse tilaan on onnistunut erittäin hyvin – missään ei ole ”päälleliimauksen” tuntua, vaan kaikesta näkee, että kyseessä on nimenomaan loppuun asti ajateltu kokonaisuus

”Sama innovatiivinen linja kulkee läpi talon”, kehaisee Hallman Jätkäsaaren uutta maamerkkiä.

kuva
Puucomp Premium sisäverhouslevyt.

Loppukäyttäjä tiiviisti mukana prosessissa

Hallmanin mukaan ei ole sattumaa, että koko rakennus on niin syvällä brändi-ilmeessä: Supercellin väki oli tiiviisti mukana työmaalla, ohjaamassa ja keskustelemassa läpi koko prosessin.

”Lopputulos oli se, että Supercell sai aivan varmasti sellaista jälkeä kuin halusi. Työmaalla oli hyvä fiilis”, Hallman toteaa.

Puucompissa toteutetaan mielellään uniikkeja sisäverhousratkaisuja, jotka haastavat tekijätiimin – näin rima pysyy korkealla ja ammatillinen nälkä sopivana. ”Teemme säännöllisin väliajoin sellaista, mitä ei olla ennen tehty”, vahvistaa Hallman.

Puucomp on monella tapaa monitoimija arkkitehtien ja urakoitsijoiden välillä.

“Me linkitämme mukaan alakattourakoitsijat ja hoidamme käytännössä kommunikoinnin urakoitsijoihin päin. Me myös helpotamme lopputuloksen toteuttamista valmistamalla levyt yksilöllisesti työmaamittojen mukaan”, kuvailee Hallman.

kuva
Oikealla seinällä Puucomp Premium digiprintatut sisäverhouslevyt.

Kuninkaan palveluksessa

Hallman muistuttaa, että arkkitehti ja suunnittelija vastaavat aina tilan ilmeestä ja tunnelmasta.

”Kun saamme heiltä piirustukset, on ne vielä jalostettava fyysisiksi tuotteiksi: levyiksi, pintakäsittelyiksi ja asennusratkaisuiksi. Siinä on paljon suunniteltavaa, jotta levyt saadaan istumaan saumattomasti yhteen. Puu on kuitenkin elävä materiaali”, Hallman pohtii.

Puucompin juuret ovat viilupintaisten sisustuslevyjen suunnittelussa ja tuotannossa. Vuonna 1987 perustetun yrityksen lähtökohtana on aina ollut arkkitehdin idea.

”Haemme yksilölliset tekniset, logistiset ja asennusta helpottavat ratkaisut yhdessä rakennuskohdetta suunnittelevan arkkitehdin kanssa. Arkkitehti on meille kuningas.”

Teksti: Sami J. Anteroinen
Kuvat: Supercell
Kuvaaja: Pasi Salminen

kuva
Valkeat seinät Puucomp Premium akustiikkalevyt.

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

mainos_789
mainos_757
mainos_751
mainos_793
mainos_742

AJANKOHTAISTA

mainos_746
mainos_797Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »