mainos_984

Talotekniikka (rakennusautomaatio, turvatekniikka, kulunvalvonta)

Täsmäratkaisut turvalliseen kulunvalvontaan

artikkelikuva: Täsmäratkaisut turvalliseen kulunvalvontaan

dormakaba on tuttu yritys kulunvalvontaratkaisujen ja mobiilin kulunvalvonnan kehityksen kansainvälisestä kärjestä – mutta minne alan evoluutio johtaa seuraavaksi?

dormakaban Suomen maajohtajana toukokuussa aloittanut Hannu Kupila uskoo, että turvallisuusalalla on ”valtavasti liiketoimintamahdollisuuksia” 2020-luvulla.

”Turvallisuusratkaisujen kysyntä kasvaa nyt liki jokaisella yhteiskunnan sektorilla ja sekä yritykset että kansalaiset ovat hyvin valveutuneita tämän teeman suhteen”, hän kuvailee.

Kupila hyppää dormakaban ruoriin intoa täynnä: hänen mukaansa yrityksellä on vahva asema turvallisuusalalla ja hyvä etunoja tulevaisuuteen.

”dormakaba on tehnyt rautaista työtä älykkäiden ja luotettavien kulunvalvontaratkaisujen parissa. Tästä on hyvä jatkaa – ja samalla kohottaa rimaa edelleen.”

kuva
Hannu Kupila, dormakaban Suomen maajohtaja uskoo, että turvallisuusalalla on valtavasti liiketoimintamahdollisuuksia.

Digi kasvaa ja kehittyy

Kasvusaumoja yrityksellä on runsaasti, koska yhteiskunta hyödyntää digitaalisia ratkaisuja yhä enemmän – ja uuden maajohtajan mukaan dormakaballa on paljon tarjottavaa juuri näihin tarpeisiin.

”Virta vie kohti integroituja kokonaisratkaisuja, joiden tekemisestä meillä on paljon kokemusta. Samalla on selvää, että digitalisaatio ei ole koskaan ’valmis’, vaan kehitystä tapahtuu ja pitääkin tapahtua jatkuvasti”, hän pohtii.

Tulevaisuuden visioissa ihminen kulkee vaikkapa toimistopalatsissa, ja ovet avautuvat ja sulkeutuvat liki maagisesti hänen edellään ja takanaan. Kupilan mukaan kaikki teknologia vision toteutukseen on jo olemassa ja esteettömän kulkemisen saralla on otettu paljon edistysaskeleita viime vuosina:

”Huolettoman kulkemisen mahdollistavat ratkaisut muuttuvat yhä monipuolisimmiksi ja tulevat auttamaan esimerkiksi palvelutalojen arjessa”, hän uskoo.

kuva

Avaimeton taloyhtiö?

Yrityksen luotettavia kulku- ja turvallisuusratkaisuja on totuttu näkemään hotelleissa, liikkeissä, urheilutiloissa, lentokentillä, sairaaloissa – sekä tietenkin kotona ja konttorilla. Taloyhtiöratkaisuja on toteutettu niitäkin:

”Taloyhtiöt ovat meille hyvin kiinnostava kohderyhmä, jolle olemme tehneet jo esimerkiksi avaimettomia sovelluksia”, Kupila toteaa ja lisää, että kulunvalvonta- ja turvallisuusteemat ovat tärkeitä taloyhtiöissä – mutta samalla pitää aina muistaa asukasystävällisyys.

”Ratkaisujen pitää olla vaivattomia käyttää. Taloyhtiöpuolella on selvää – kuten toiminnassamme laajemminkin – että tässä tuotetaan arvoa ihmiselle. Tekniikka on vain väline tavoitteen saavuttamiseen”, toteaa Kupila, joka tunnustautuu ”humanisti-insinööriksi”.

”Ihmistä ei voi unohtaa ratkaisujen toteutuksessa, koska kaikkinainen vuorovaikutus on tässä aivan keskeinen asia.”

kuva

Kännykkä on passi ja avain

Uusista ratkaisuista yhä useampi on ankkuroitu asukkaan matkapuhelimeen: luuriin ladatun sovelluksen avulla ovia tietysti avataan ja suljetaan – mutta appi mahdollistaa taloyhtiöympäristössä paljon muutakin.

”Esimerkiksi taloyhtiöiden yhteisiin tiloihin voi tehdä varauksen sovelluksen kautta ja vaikka maksaakin sen. Äpin avulla on mahdollista myös kerätä ja hallinnoida dataa taloyhtiön sisältä ja kenties etsiä uusia, parempia toimintatapoja sitä kautta.”

Vaikka perinteisillä avaimilla on puolensa, tietynlainen hybridimalli voi sopia monen pirtaan.

”Tällöin mekaaninen ja elektroninen lukitus voidaan yhdistää elektromekaaniseksi malliksi, jota voidaan hallinnoida kustannustehokkaasti pilvipalvelun avulla.”

Lisätietoja: dormakaba.fi

Teksti: Sami J. Anteroinen

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 3/2023

prointerior-lehti
mainos_951

BLOGIT

mainos_973
mainos_987

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »