mainos_984

Kalusteet ja varusteet
Runko ja rakennustuotteet

Puusepän palveluja mittatilaustyönä

artikkelikuva: Puusepän palveluja mittatilaustyönä

Mittatilauksesta valmistettavat puusepäntuotteet ovat yksilöllisiä ja suunnitellaan aina asiakkaan ja tilan tarpeita ajatellen. Perinteisen käsityöläistaidon ja modernin puuntyöstöteknologian avulla voidaan valmistaa myös suurempia mittatilaussarjoja nopeasti ja kustannustehokkaasti.

Julkisissa ja puolijulkisissa tiloissa sekä liiketiloissa mittatilauksesta valmistettavilla puusepäntuotteilla voi luoda juuri haluamansa kaltaisen tunnelman ja erottautua edukseen kilpailijoista. Kodeissa mittatilaustuotteet tuovat sisustukseen viihtyisyyttä ja sopivat täydellisesti tarkoitukseensa.

”Puusta voidaan toteuttaa upeita ja yksilöllisiä kalusteita ja rakenneosia, jotka tuovat iloa vuosikymmenestä toiseen”, sanoo Sipoon Puutuote Oy:n toimitusjohtaja ja puuseppä Marko Lindqvist.

Sipoon Puutuote Oy tarjoaa monipuolisia puusepäntöitä. Sipoon Söderkullassa sijaitsevassa Gumbostrandin kylässä valmistettavia puusepäntuotteita toimitetaan koko maahan.

Sipoon Puutuote aloitti toimintansa vuonna 2002 toiminimellä Marko Lindqvist. Toiminnan laajetessa toiminimi vaihtui osakeyhtiöksi. Tuotannon ja henkilöstön määrän kasvaessa yritys sai nykyisen nimensä.

”Pystymme valmistamaan puusta lähes mitä tahansa yhteistyökumppaniemme kanssa. Teemme yhteistyötä muun muassa metalliseppien, verhoilijoiden ja koristemaalareiden kanssa”, sanoo puuseppä ja Sipoon Puutuotteen osakas Inka Laitinen.

Monipuolisia puusepänpalveluja pitkällä kokemuksella

Uudisrakentamiseen, vanhoihin rakennuksiin ja suojelukohteisiin sopivat perinneovet ja modernit ratkaisut valmistuvat pitkän kokemuksen mukanaan tuomalla ammattitaidolla. Sipoon Puutuotteen valmistamat ikkunat ovat aitoja puutuotteita, joissa alumiinisia osia ei käytetä lainkaan.

”Toiminnan laajentuessa olemme monipuolistaneet palvelutarjontaamme. Valmistamme tilauksesta puuovien ja -ikkunoiden lisäksi portaikkoja, kiintokalusteita ja huonekaluja sekä teemme kunnostustöitä”, Lindqvist kertoo.

Mittatilauskalusteratkaisut kattavat muun muassa keittiö- ja kylpyhuonekalusteet, kaapistot, laatikostot, portaat, ruokapöydät, kirjahyllyt sekä myymälä- ja toimistokalusteet.

Puulajeista tammi on säilyttänyt suosionsa vuodesta toiseen. Massiivipuusta valmistetut kalusteet ovat persoonallisia ja henkivät arvokkuutta ja laatua, mutta jalopuiden nousevat hinnat lisäävät viilutettujen ja pinnoitettujen tuotteiden suosiota.

”Massiivipuuta ja viilua voi yhdistää samaan kalusteeseen kustannusten hillitsemiseksi. Esimerkiksi massiivipuiset pöydän jalat voidaan yhdistää viilutettuun kanteen, jolloin kokonaisuus on kaunis ja käytännöllinen”, sanoo Lindqvist.

kuva

CNC-työstökone nopeuttaa tuotantoa

”Viime kesänä hankkimamme CNC-puuntyöstökone mahdollistaa aiempaa suurempien tilausten toimittamisen. 5-akselisen CNC-työstökoneen avulla voidaan työstää kolmiulotteisia pintoja, mikä tuo valtavasti mahdollisuuksia tuotteiden valmistamiseen”, sanoo Laitinen.

Biesse Rover A 1532 -työstökone on suunniteltu ovien, ikkunoiden, portaikkojen, työtasojen, kalusteiden ja muiden puutuotteiden valmistamiseen. Työstökoneen mekaniikka on kehitetty lopputuotteen laadukkuutta silmällä pitäen. Sipoon Puutuote on valmistanut CNC-koneen avulla tuotteita, joiden veistäminen käsin olisi hyvin aikaa vievää.

”Toteutimme CNC-koneella lasinpuhallusmuotteja, joita olisi haastavaa valmistaa käsityönä. Koneen avulla luimme asiakkaan tuomasta mallista kolmiulotteisen pinnan, jonka jälkeen työstökone ohjelmoitiin jyrsimään täsmälleen mallikappaletta vastaama muotti”, Laitinen kertoo.

Työstökoneen avulla voidaan valmistaa puisia rakenneosia sekä kalusteita täsmälleen vanhojen mallien mukaisesti. Uudet rakenneosat näyttävät alkuperäisiltä osilta, mutta ovat teknisiltä ominaisuuksiltaan huippuluokkaa ja täyttävät nykyiset rakennusvaatimukset.

”CNC-kone soveltuu erittäin hyvin suoraviivaiseen tuotantoon kuten ovien ja ovien heloitusten, portaiden, hyllyköiden ja myymäläkalusteiden valmistamiseen. Koneella on valmistettu myös koristeellisia tuotteita kuten kiertyviä kaidepintoja ja koristelistoja”, sanoo Lindqvist.

”Olemme todella tyytyväisiä investointiimme. CNC-koneen ansiosta voimme tarjota asiakkaillemme mittatilaustuotteita aiempaa nopeammin ja suurempina sarjoina sekä kilpailukykyisin hinnoin”, Laitinen lisää.

kuva

Suunnittelun lähtökohtana ovat asiakkaan tarpeet

Mittatilaustuotteita hankittaessa tarkka suunnittelu takaa parhaan mahdollisen lopputuloksen. Sipoon Puutuotteella mittatilaustuotteiden valmistamiseen kuuluu sopimuksen mukaan suunnittelupalvelu, jossa huomioidaan estetiikka, ergonomia ja käyttömukavuus sekä budjetti.

Suunnittelu aloitetaan tilan kartoittamisella paikan päällä tai pohjakuvan avulla. Mittatilaustuotteiden avulla haastavankin muotoisista tai kokoisista tiloista luodaan toimiva kokonaisuus.

”Ideointi- ja suunnitteluvaiheessa tuotteista tehdään kolmiulotteiset suunnitelmakuvat, jotka havainnollistavat valmiin tuotteen ulkonäköä. Asiakkaan hyväksyttyä kuvat, alkaa tuotteiden valmistaminen”, Laitinen sanoo.

Sipoon Puutuotteen kokonaisvaltaiseen palveluun kuuluvat tuotteiden suunnittelun ja valmistamisen lisäksi toimittaminen ja asentaminen. Sipoon Puutuotteelta voi tilata kalusteita ja rakenneosia myös muiden suunnittelijoiden ja arkkitehtien tekemien suunnitelmien ja piirustusten pohjalta.

”Esimerkiksi Järvenpään ortodoksikirkkoon veistimme ovet käsityönä kirkon toimittamien piirustusten mukaisesti”, Lindqvist sanoo.

Yleensä toimitusaika on kuudesta kahdeksaan viikkoa. Toimitusaika riippuu tuotteen koosta ja tilattujen tuotteiden määrästä. Tuotteiden valmistamisessa tarvitaan aina myös taitoa vaativaa ja aikaa vievää käsityötä, joten puusepäntuotteita tilatessa kannattaa mahdollisuuksien mukaan ennakoida tarvetta.

”Esimerkiksi mökille voi tilata ikkunat tai muita puutuotteita jo syksyllä ja asentaa ne paikoilleen seuraavana keväänä. Sesongin ulkopuolella tilattuja ja kiireettömästi valmistettuja tuotteita voi saada hieman huokeampaan hintaan”, vinkkaa Lindqvist.

kuva

kuva

Suojelukohteen entisöinti vaatii ammattitaitoa

Sipoon Puutuote toteuttaa myös kokonaisratkaisuja, joiden suunnittelussa ja toteutuksessa huomioidaan sisustukselliset näkökohdat sekä tilan toimivuus ja käyttökokemus. Uudis- ja saneerauskohteiden lisäksi suojelukohteiden entisöinnissä vaaditaan puusepäntaitoa.

”Museoviraston suojelemassa Sipoonlahdella sijaitsevassa Eriksnäsin kartanossa teimme monipuolisia rakennuspuusepäntöitä. Kartanoon toteutettiin muun muassa puisia ikkunoita, ulko-ovia, portaikkoja ja pylväitä”, Lindqvist kertoo.

Sipoon Puutuotteen kiintokalusteita ja huonekaluja voi nähdä myös Gumbostrand Konst & Form -taidekeskuksessa Sipoossa. Taidegalleriaan Sipoon Puutuote toteutti saniteettitilojen kalustuksen sekä valmisti tauluvaunuja, hyllyjä ja pyörillä liikutettavia pöytiä.

”Teemme myös kunnostus- ja entisöintitöitä, mutta nykypäivänä uuden puutuotteen tilaaminen on usein kannattavampaa, ellei kyseessä ole arvokaluste tai tuote, jolla on tunnearvoa”, pohtii Laitinen.

Lisätietoja: www.sipoonpuutuote.fi

Teksti: Merja Maukonen

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 3/2023

prointerior-lehti
mainos_973

BLOGIT

mainos_951
mainos_987

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »