mainos_1086

Kalusteet ja varusteet
Sisustussuunnittelu
Sisäpinnat ja tilaosat
Valaistus

Habitare 22 -tapahtuma tuo taas iloa sisustamiseen

artikkelikuva: Habitare 22 -tapahtuma tuo taas iloa sisustamiseen

Sisustuksen, muotoilun ja asumisen messutapahtuma Habitare 22 järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 7.–11.9.2022. Alan näyttelyiden, luentojen ja paneelikeskustelujen lisäksi messuilla on Pro Lounge -kohtaamispaikka, joka tarjoaa ammattilaisille mahdollisuuksia verkostoitumiseen ja kollegoiden tapaamiseen.

Viimeksi vuonna 2019 järjestetty Habitare nähdään jälleen syyskuussa Helsingin Messukeskuksessa. Habitaren teema on tänä vuonna ’Reimagine – mielikuvituksen aika’. Teeman puitteissa haetaan visioita siihen, minkälaista tulevaisuuden asuminen voisi olla.

”Habitaren näyttelyarkkitehtinä toimii suunnittelija Ilkka Suppanen, joka myös luennoi messuilla keskiviikkona Siltatyömaa-näyttelyarkkitehtuurista”, Habitaren tiedottaja Marissa Rämänen Messukeskuksesta kertoo.

Torstaina Suppanen nousee lavalle haastateltavaksi Kaj Franck 2020 -muotoilupalkinnon voittajana. Myös vuoden 2021 voittaja Johanna Gullichsen ja vuoden 2022 voittaja Kari Virtanen nähdään lavalla torstaina ja sunnuntaina.

Tänä vuonna Habitaren kansainvälinen ystävä on arkkitehti, kuraattori, tutkija ja toimittaja Joseph Grima, joka nähdään Habitaren lavalla kahdesti. Häneltä kuullaan keynote-puheenvuoro ”The World We Want” sekä kansainvälisen ystävän valinnat Habitaren mielenkiintoisimmiksi tuotteiksi ja ilmiöiksi 2022.

kuva

Uutta muotoilua, trendejä ja ideoita

Edellisillä Habitare-messuilla oli 58 000 kävijää, joista 13 000 oli ammattilaiskävijöitä. Tänä vuonna ammattilaisille on luvassa ohjelmaa ja verkostoitumismahdollisuuksia.

”Ammattilaisten Pro Lounge -alue kuutoshallissa on avoinna koko messujen ajan. Sinne voi sopia tapaamisaikoja etukäteenkin”, kertoo Rämänen.

Messualueita on Pro Loungen lisäksi neljä. Niistä AHEAD esittelee uusinta muotoilua, DECOR puolestaan piensisustamista. FOLK-alue keskittyy erityisesti kodin sisustukseen ja huonekaluihin. Habitaren Antiikki -alue tarjoaa entisajan sisustusaarteita keräilijöille ja ammattilaisille.

Habitaren erillisillä teema-alueilla tuodaan esiin valaistuksen uusia suuntauksia ja tuotteita, startup-yrityksiä ja eettistä sisustamista. The Block -alueen Talentshop esittelee neljän Suomessa toimivan huippumuotoilijan uusia ideoita ja Protoshop puolestaan nousevia muotoilijoita.

Vahvistuneita näytteilleasettajia on tällä hetkellä noin 350, ja osallistumisia vahvistetaan edelleen. ”Habitaren ohjelmassa on otettu huomioon sekä yleisö- että ammattilaiskävijät. Messuluennoilla kuullaan muun muassa kestävän kehityksen haasteista sisustamisessa sekä moneen taipuvista tilaratkaisuista”, Rämänen mainitsee.

Lisätietoja: habitare.fi

Teksti: Ari Mononen
Kuvat: Maija Astikainen

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 3/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »