mainos_984

Sisäpinnat ja tilaosat (lattiat ja päällysteet)

Uudenlainen pintalakka parantaa lattian kestävyyttä

artikkelikuva: Uudenlainen pintalakka parantaa lattian kestävyyttä

Suomen markkinoille juuri tullut lattiapinnoite soveltuu kovan kuormituksen alaisiksi joutuviin lattioihin esimerkiksi julkisissa rakennuksissa ja teollisuudessa. Pintalakalla on käyttökohteita niin uudisrakentamisessa kuin saneerauksissakin.

Kansainvälinen Master Builders Solutions -konserni kehittää ja markkinoi muun muassa pinnoitteita ja muita rakennuskemikaaleja, joita käytetään lattiapäällysteissä ja vesieristeissä. Konsernin tuotteet valmistetaan pääosin Saksassa, Italiassa, Britanniassa ja Espanjassa.

Esimerkiksi konsernin MasterTop-tuotesarjassa on monenlaisia erikoispinnoitteita, joiden avulla voidaan kohentaa massalattioiden ulkonäköä ja toiminnallisia ominaisuuksia.

”Lattiapinnoitemarkkinoille on nyt tullut uudentyyppinen pintalakka, joka on ainoa lajissaan”, kertoo markkinoinnin ja myynnin kehitysvastaava Severi Virtanen Master Builders Solutions Finland Oy:stä.

kuva

Lattioita kovaan käyttöön

Massalattioiden eli epoksi-polyuretaanipinnoitteilla toteutettujen lattiarakenteiden pinta yleensä aina lakataan, koska lattiapintaa ei haluta jättää kiiltäväksi.

”Kaikkien polyuretaanipohjaisten lakkojen tai pintamaalien naarmunkesto-ominaisuudet eivät kuitenkaan aina ole riittävän hyviä vaativiin käyttökohteisiin. Uusi lakkatyyppi MasterTop TC-943 on suunniteltu tuomaan parannusta asioihin”, Virtanen korostaa.

”TC-943:lla käsitelty pinta kestää ultraviolettisäteilyä ja on myös mekaaniselta kestävyydeltään hyvä. Lakka suojaa lattiaa iskuilta ja naarmuuntumiselta paremmin kuin tavanomainen pintalakka.”

”Tämäntyyppisellä lakalla lattiapintoihin saadaan lisää siivottavuutta, vakautta, viimeistelyn tuntua ja kestävyyttä. Se soveltuu esimerkiksi julkisten tilojen lattioihin erittäin hyvin, samoin kuin autovarikoille ja varastoihin sekä erilaisiin teollisuustiloihin.”

kuva

Pitkäikäisiä, lujia ja tyylikkäitä pintoja

Aiempia lujempi lakkatyyppi tuli Suomessa markkinoille huhtikuussa 2022. Lakka on kehitetty ja valmistettu Saksassa.

Muun muassa Espanjassa, Portugalissa ja Saksassa uutta pintalakkaa on jo aiemmin asennettu muun muassa museoiden sekä lentokone- ja teollisuushallien lattioihin. Egyptin Kairossa TC-943:lla käsiteltiin Astra Zenecan lääketehtaan lattia jo neljä vuotta sitten.

Näissä ja vastaavanlaisissa kohteissa pintalakan on todettu toimivan hyvin. Kestävyys ja puhdistettavuus pidentävät myös lattiapintojen elinkaarta. Nyttemmin TC-943-pinnoitteelle on myönnetty puhdastilasertifikaatti, jonka mukaan materiaali soveltuu käytettäväksi myös vaativissa puhdastilaympäristöissä.

kuva

Käsitelty lattia on kestänyt esimerkiksi trukilla ajoa naarmuuntumatta, toisin kuin tavallinen epoksilattia. Portugalilaisella tekstiilitehtaalla lattian puhdistus- ja huoltokustannukset ovat pudonneet puoleen.

TC-943 perustuu XOLUTEC-teknologiaan, joka poikkeaa aiempien lakkatyyppien kemiasta. Virtasen mukaan uutuustuote on omiaan uudisrakentamisen lisäksi myös saneerauskohteissa. ”Vanhat kovat epoksilattiapinnat voivat olla sinänsä toimivia, mutta pinnan ulkonäkö saattaa ajan myötä vaatia ehostamista. TC-943 on näihin tilanteisiin hyvä ratkaisu. Silloin koko lattiapinnoitetta ei tarvitse uusia kokonaan.”

”Lisäksi vaikkapa päiväkodeissa, hotelleissa ja lentokentillä tyypillisesti tarvitaan lujaa lattiapintaa. Uuden lakan etuna ovat myös pienet VOC-päästöt. Yhteen pintalakkaan on saatu paljon hyviä puolia”, Virtanen kehuu uutuustuotetta.

Lisätietoja: www.lattiapinnoitteet.com

Teksti: Ari Mononen

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 3/2023

prointerior-lehti
mainos_951

BLOGIT

mainos_987
mainos_973

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »