mainos_1077

Yhteistyössä (Sisustusarkkitehdit SIO ry)

Pieni toimisto, joka suoriutuu suurista haasteista:

Vuoden sisustusarkkitehtitoimisto 2022 Protest Design

artikkelikuva: Pieni toimisto, joka suoriutuu suurista haasteista:

Suomen Ottawan suurlähettilään virka-asunto, Kanada. Punaisena lankana meillä on aina suomalaisen kulttuurin, taiteen, osaamisen, vastuullisuuden sekä etenkin suomalaisen muotoilun esiin tuominen sisustusarkkitehtuurin keinoin.

Vuonna 2006 perustettu Protest Design toimii Tampereella, mutta tekee vaikuttavia tilasuunnitelmia koko Suomeen ja menestyksekkäästi ympäri maailmaa.

Sisustusarkkitehdit SIO Taina Lehtisen ja Marko Nenosen työpöydälle tai työmaille on vuosien aikana kuulunut laaja-alaisesti hyvin erilaisia tiloja, kuten näyttelyitä, myymälöitä, ravintoloita, toimistoja, edustustiloja ja sairaaloita.

Pariskunta työskentelee kahdestaan, suunnittelijoina he täydentävät hyvin toisiaan. Taina Lehtisen vahvuuksia ovat toiminnallinen suunnittelu ja värien käyttö, hänellä on myös laaja kokemus osallistavasta suunnittelusta. Lisäksi Taina on kouluttanut tulevia ammattilaisia alan opetustehtävissä ja luennoinut. Marko Nenosella puolestaan on yli 20 vuoden rautainen kokemus vaativien projektien hallinnasta. Molemmat ovat olleet mukana rakentamassa Suomi-kuvaa ja kehittäneet korkeatasoisia työympäristöjä. Markon vahvaa erikoisalaa ovat myös kaluste- ja valaistusuunnittelu.

Suunnittelu lähtee aina asiakkaan tarpeista ja arkkitehtuurista, olipa kyseessä suurlähetystön kokoustila tai leikkaussali. Töihin kuuluvat mm. Suomen suurlähetystöt, konsulaatit ja suurlähettiläiden virka-asunnot New Yorkissa, Berliinissä, Soulissa, Washingtonissa, Buenos Airesissa, Ottawassa, Manilassa, São Paulossa, Mexico Cityssä ja Sofiassa. Tällä hetkellä suunnittelupöydällä ovat mm. Suomen Dohan, Pretorian ja Kööpenhaminan suurlähetystöt.

kuva
Syömishäiriökeskus, Helsinki Tila on täynnä mahdollisuuksia. Suunnittelemme sen toiminnoiltaan ja tuntumaltaan sillä ajatuksella, että keskiössä on aina ihminen, tilan käyttäjä.

Vastuullinen suunnittelu on tärkeää. ”Olemme asemassa, jossa voimme kannustaa ja tukea asiakkaitamme vastuullisten valintojen tekemisessä niin materiaalien, kestävyyden ja toimivuuden avulla. Muotoilun ajattomuus on kivijalka, johon luotamme. Pitkäkestoisuus ja laatu toteutuksissa on ensisijaisen tärkeää ja aina tavoiteltavaa, ovathan suunnittelukohteemme olleet suureksi osaksi epäkaupallisia, julkisen hankinnan piiriin kuuluvia hankkeita”, Taina summaa. Sisustusarkkitehtien pitää osata suunnitella vastuullisesti ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti ja tämä periaate on kulkenut mukana tämän vuoden sisustusarkkitehtitoimiston kaikessa suunnittelussa jo pitkään.

SIOn Jury korosti perusteluissaan toimiston suunnitelmien ajattomuutta, hienoa detaljiikkaa ja tilasuunnitelmia, jotka ovat loppuun asti mietittyjä, valaistusratkaisuja myöten. Valinnan tekivät sisustusarkkitehti SIO, juryn pj. Tiina Närkki, FYRA, SIOn puheenjohtaja, sisustusarkkitehti SIO Lars Räihä, arkkitehti SAFA Jouni Kaipia sekä Avotakan päätoimittaja Kari-Otso Nevaluoma. Juryn sihteerinä toimi Minna Borg.

Ehdota Vuoden 2023 sisustusarkkitehtia tai Vuoden sisustusarkkitehtitoimistoa 2023!

Vapaamuotoiset hakemukset/ehdotukset perusteluineen tulee lähettää 7.11.2022 mennessä os: office@sio.fi.
Ehdotettavien tulee olla SIOn jäseniä tai toimistossa tulee olla vähintään yksi SIOn varsinainen jäsen.
sio.fi/fi/jasenlista

Teksti: Minna Borg
Sisustusarkkitehdit SIO ry

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prointerior

Prointerior uutiskirje

UUSIMMAT

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prointerior 2/2024

prointerior-lehti
mainos_1088

AJANKOHTAISTA
Seuraa Prointerior
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prologistiikka »     prometalli »     proresto »     seatec »